Healthy barbecue // Tips en tricks

Food, Health  /   - 

Na een lange tijd binnen te hebben gezeten zijn de terrassen weer open en staat de zomer voor de deur. Dat betekent zonnen, eten, drinken en genieten! Een lekkere barbecue is natuurlijk niet weg te denken. Gezellig met elkaar, stokbrood, drankjes en een stukje (vega)vlees of vis. Heerlijk natuurlijk, maar 4 keer per week een gezellige barbecue tikt wel aan. Hoe barbecue je nu lekker verantwoord? We schreven er al een aantal blogs over, zoals deze. Healthy lifestyle coach en ondernemer achter Slim Living, Bas van Beest, schoot te hulp en heeft wat tips met ons gedeeld voor een healthy barbecue.

Mind over matter

Zorg er voor dat je met de juiste instelling naar je barbecue gaat. En dat is dus niet om zo veel mogelijk op te eten… Het gaat om gezelligheid en tijd met elkaar doorbrengen. Neem bijvoorbeeld een spelletje mee dat je samen kan spelen. Hierdoor zal de focus ook minder op alleen maar eten en drinken liggen.

Kom met ideeën

Bied aan om de borrelhapjes, groenten of een lekkere (fruit)salade te verzorgen. De afwisseling tussen vlees en gegrilde groentes zorgt ervoor dat je sneller vol zal zitten en snoepgroentes zoals cherrytomaatjes, komkommer, selderij en paprika zijn ideaal als voorafje of bijgerecht. Heb je nog wat inspiratie nodig voor gerechten? Neem dan eens een kijkje op de Slim Living website waar Bas een aantal van zijn favoriete recepten heeft gedeeld.

Maak keuzes

Maak slimme keuzes tijdens je healthy barbecue. Denk hierbij aan mager vlees en vis, groentes, salades en doe rustig aan met de de kant-en-klare sausjes en het stokbrood.

Drink genoeg water

Drink veel water (of andere calorievrije drankjes). Dit zorgt ervoor dat je maag sneller gevuld raakt waardoor je wederom sneller verzadigd raakt. Besluit je toch om voor een biertje of wijntje te gaan? Stel je eerste alcoholische drankje zo lang mogelijk uit. Wellicht leidt dit ertoe dat je uiteindelijk toch helemaal niet drinkt die dag, of het in ieder geval beperkt houdt.

Blijf bij jezelf

Laat je niet teveel beïnvloeden door anderen!! “Kom op, neem jij dat laatste worstje nou nog even, jij sport drie keer per week, je kan het hebben!” “Wat ongezellig dat je geen wijntje meedrinkt”. Jij mag jouw eigen keuzes maken!

Geniet!

Tot slot moet je natuurlijk niet vergeten om te genieten! Af en toe mag je de touwtjes best een beetje laten vieren en wat ongezondere dingen eten. Schep een lekker bordje op, geniet ervan, klets met je gezelschap. Het gaat uiteindelijk om de gezelligheid!

Meer tips over voeding en fitness? Personal training studio Slim Living biedt gezonde recepten en dagelijkse live core sessies aan, gratis te volgen op hun Instagram. Daarnaast kun je ook voor persoonlijke trainings- en voedingsschema’s op maatbij Slim Living terecht!

Bas van Beest & I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *