The Happiness Project #1 // Repost

Health, Mind  /   - 

Alweer 5 jaar geleden verscheen op I Love Health The Happiness Project. Mijn vriendinnetje Nadja werkte een jaar lang aan haar zelfacceptie en geluk door middel van mindfullness en nam ons daarin mee. Inmiddels is er een hoop veranderd voor haar: ze zette mindfull een mensje op de wereld, verhuisde van Bali naar Europa én een paar weken geleden is zij bevallen van een prachtige dochter. De komende weken zullen wij de blogs van Nadja reposten. Omdat het nooit te laat is om bewuster én gelukkiger te worden. 

Nadja helpt anderen om bewuster en gelukkiger te leven. Maar kwam tot de conclusie dat haar eigen leven ook wel een happiness update kan gebruiken. Nadja gaat een jaar lang voor I Love Health gastbloggen en alles over The Happiness Project met ons delen. In deze blog vertelt ze wat ze gaat doen, en waarom!

Nadja: “Ik werk als Mindfulness coach in Bali en help mensen op weg meer hun zelf te zijn en gelukkiger te worden. Gelukkig zijn is ons hoogste doel in het leven. Alle andere doelen die we voor onszelf zetten zijn eigenlijk om dat ultieme doel te behalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat hoe meer je aanwezig bent, of mindful bent, hoe gelukkiger je bent. Goed nieuws voor mij dus.
Eigenlijk ben ik best gelukkig en heb ik een leven waar ik twee jaar geleden alleen maar van had kunnen dromen. Ik was niet blij met mijn baan, met mijn partner, met de plek waar ik woonde en met mezelf. Tijd voor wat radicale veranderingen dus.”

The Shady Shack canggu, healthy hotspot bali
Nadja en ik op Bali, lekker lunchen bij The Shady Shack 🙂

Ik woon nu op de plek waar ik altijd al heb willen wonen, mijn lievelingseiland Bali. Ik doe waar ik gelukkig van word: mensen helpen en schrijven. En ik ben eigenlijk best wel blij met mijzelf. Maar (ja, daar is de grote maar), er is altijd wel ruimte voor verbetering. En ook al doe ik nu wat ik altijd heb willen doen, ik heb veel van mijn oude gewoontes, gedachtes en patronen vrolijk meegenomen naar Bali. En zoals ik mensen leer om aan zichzelf te werken, moet ik ook altijd aan mezelf blijven werken. Walk your talk, zeggen ze toch?

Bij grote levens veranderingen gaan we vaak nadenken en het roer omgooien. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: mijn relatie is twee maanden geleden uitgegaan. Het was zo’n heartbreak waar je zeg maar 1000 stukjes van je hart stukje voor stukje aan het oprapen bent. Het doet pijn, maar pijn geeft je wel de meeste inzichten, vooral in jezelf. Ik ben namelijk tot het besef gekomen dat ik altijd en eeuwig relaties heb gehad en nooit echt langere tijd alleen ben geweest. Daar komt bij dat ik een ongekend talent heb om de totaal verkeerde mannen aan te trekken. Zoiets heeft altijd een onderliggende reden. En als je eenmaal besef van een patroon heb, heb je ook de keuze om die te verbreken. Voor mij is het tijd om eens helemaal gelukkig te worden met alleen mezelf. Ja, ik weet het, het eeuwenoude cliché, dat je eerst van jezelf moet houden. Desalniettemin niet minder waar.

Ik wil mezelf een jaar geven om echt alleen maar aan mezelf te werken, zeg maar Nadja 2.0. Maar hoe? Waar te beginnen? Je doet vaak maar lukraak wat.

Radicale veranderingen hoeven niet meer, dat zou alleen maar vluchten zijn. Maar kleine dingetjes aanpakken zodat ik nog gelukkiger wordt en vooral nog blijer wordt met mijzelf zoals ik ben. In het vliegveld kocht ik afgelopen week het boek “The Happiness Project” van Gretchen Rubin. Een jaar lang bezig zijn met hoe je gelukkiger kan worden maar dan met een daadwerkelijk plan. En elke maand één focus punt zodat je niet alles tegelijk wilt doen en eindigt met eigenlijk helemaal niks doen (daar ben ik namelijk een ster in). Op deze manier kan je elke maand een punt aanpakken in je leven en wordt het overzichtelijk. En doe je dat een jaar lang, dan telt dat toch behoorlijk op. Dit is perfect voor mij, maar dan wel in mijn eigen versie. In mijn versie gebruik ik mindfulness om mijn veranderingen teweeg te brengen en mijn geluk te vergroten.

Voor I Love Health zal ik één keer in de maand verslag brengen van hoe mijn maandelijkse project is gegaan en tussendoor nog een blog schrijven met praktische mindfulness tips om verandering in je leven aan te brengen. Uiteindelijk willen we allemaal wel wat gelukkiger worden.

Mijn Happiness project zal er waarschijnlijk heel anders uitzien dan die van jou, maar alsnog kan je altijd van elkaar leren en elkaar inspireren, en dat is precies wat ik hoop te bereiken hiermee.

Volgende week lees je deel 2 van Nadja’s aanpak van The Happiness Project. Meer zien van Nadja? Volg haar dan op Instagram en Facebook of bezoek haar website.

Lief, Nadja en team ILH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

  1. Super! Erg inspirerend om zelf ook eindelijk eens iets te veranderen in plaats van steeds maar te wachten tot het vanzelf gebeurt. Dat boek zit al in mijn winkelkarretje!

  2. Super leuk!! Heb een paar maanden geleden toen ik op reis was het boek “The Happiness Project” ook gelezen. Erg leuk onderwerp en ben benieuwd naar de rest van de blogs!! x