5 x de leukste vegan kookboeken!

Food, Health  /   - 

Je kunt bijna niet meer into het healthy wereldje zijn zonder het woord vegan te kennen. Ben je toch nu al de draad kwijt? Even een kort lesje! Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Dit betekent dat zij geen vlees, vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten eten. Dat dus! Omdat steeds meer mensen voor deze levensstijl kiezen, verdiepte ik mij in de vegan kookboeken. En dat zijn er nogal wat. En die zijn nogal leuk. We hebben even overleg gepleegd op de ILH-redactie. Dit zijn onze lievelings vegan kookboeken!

5 x vegan kookboeken

Lisa goes vegan

De blog van Lisa is een van de populairste vegan blogs van ons land. Snappen we! Lisa is een hele vrolijke vegan! Je wordt er spontaan vegan van. Echt! Het was dan ook wel te verwachten dat er een boek zou komen. En die kwam er vorig jaar! Lisa Goes vegan, nets als haar blog, bevat meer dan 80 vegan recepten die makkelijk te bereiden zijn. Maar dat niet alleen, naast de recepten kun je er ook lijstjes, uitgebreide informatie en handige tips in vinden. Net als altijd laat zij ook in haar boek zien hoe lekker vegan eten kan zijn. Lisa leert je op een positieve manier om heerlijk te koken en tegelijkertijd goed voor de aarde te zijn. Kopen zeggen wij!

vegan kookboeken

Oh She Glows

Onder veganisten is Angela Liddon (de schrijfster van Oh She Glows) ontzettend bekend. Misschien wel de meest beroemde vegan (blogger) ooit..?! Haar foodblog gaat als een speer en als je een beetje creatief bent in de keuken ben je al vast fan van Oh She Glows! Na haar vorige boek heeft ze nu Oh She Glows Elke Dag uitgebracht. Het boek bevat ruim 100 recepten en over de foto’s is geen verkeerd woord te zeggen. Mooi! Door te bladeren in het boek kom je er achter hoe belangrijk genieten van eten is en dat dat ook zeker gezond kan. Dit boek is een aanrader voor iedereen die gevariëerder wil eten. Oh She Glow Elke Dag. vegan kookboeken, oh she glows

The Green Happiness

The Green Happiness Winter edition is sinds eind 2016 een feit. Naast de eerdere zomer- en winterboeken (die een regelrechte hit waren) ligt nu hun derde boek in de digitale schappen. Je vindt in dit boek naast heerlijke recepten ook nuttige informatie over hoe je je lijf in goede conditie krijgt en houdt. Dit boek bevat 50 dagmenu’s met winterse recepten van ingrediënten die in de winter goed verkrijgbaar zijn. Zoals de oprichters Tessa & Merel zelf zeggen; “Het begint allemaal bij eten. Wanneer je lichaam beter gaat functioneren ga je dat merken in alle aspecten van je leven, is onze ervaring!” Om het boodschappen doen wat makkelijker te maken zit er per week ook een boodschappenlijstje bij. Hoef je dat niet meer uit te zoeken! Ik vind The Green Happiness Winter Edition absoluut geweldig en je merkt weer hoeveel kanten je op kan met gezond en lekker eten.

favo vegan kookboeken

The Green Kitchen

‘The Green Kitchen’ is een sfeervol kookboek van de ‘bloggers’ van The Green Kitchen Stories. In het kookboek vind je meer dan 100 super gezonde vegetarische recepten voor elke dag. De recepten komen uit de hele wereld en daarnaast zijn er ook nog genoeg informatieve artikelen en tips in het boek te vinden. Het mooie van dit boek? Het is onwijs levendig! Naast het feit dat je heerlijke recepten in elkaar kunt zetten kom je ook een hoop te weten over het leven van de schrijvers. De recepten zijn een combinatie van vega en vegan. Van ontbijtjes naar heuse diners en zelfs picknicks! Je wilt alles maken. En ook leuk: het boek verdient een ereplaatsje in je interieur of keuken, zo mooi! The Green Kitchen bestel je hier.

vegan kookboeken

De vegarevolutie

Dit boek geeft je de basis voor een veganistisch leven. Het neemt je mee in de wereld van het veganisme en bewijst wederom dat deze manier van eten zeker wel gezond en lekker is, maar daarbij ook eerlijk en duurzaam. De schrijfster van dit boek zet het wereldwelzijn voorop en wil laten zien dat het allemaal niet zo slecht hoeft te gaan. Daarom biedt het boek naast de 50 veganistische recepten ook nog (onderbouwde) informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. Zie je veganistisch eten als iets saais? Na het lezen van dit boek niet meer! De vegarevolutie: must read.

favo healthy kookboeken

Wat zijn jouw favo vegan kookboeken? Welke mag er niet op onze boekenplank missen? Laat het weten in de comments!

Liefs,

Sterre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

  1. Ik heb eigenlijk helemaal geen favoriete vegan boeken. Ik eet wel al jaren vegetarisch maar vegan is voor mij nog een stap te ver. Vind lisa van lisagoesvegan wel altijd super leuk om te zien qua bloggen e.d. Zo positief altijd!