Recept: visrolletjes gevuld met quinoa

Diner, Recepten  /   - 

Tot een jaar of 16 was de enige vis die ik ooit op mijn bordje heb gehad – jawel – de visstick. Very culy… !! Lekker met aardappels en worteltjes. Maar daar bleef het wel bij. Of nou ja, laten we de kibbeling op zaterdag van de visboer niet vergeten. Elke andere vorm van vis (echte vis dus) kwam bij ons thuis niet op tafel. Ik heb vis echt moeten leren eten. Nu ben ik dol op tonijn (sashimi, gegrild, uit blik, het maakt mij niet uit, ik eet het) en elke week staat er wel een keer zalm op het menu. Alleen op het vlak van witvisjes heb ik altijd wat gebrek aan inspiratie. Ik weet vaak gewoon niet hoe ik het lekker en gezond kan bereiden. Op de website van NatureCrops (een quinoa merk) vond ik dit heerlijke gerechtje: visrolletjes, gevuld met quinoa.

Ingrediënten visrolletjes gevuld met quinoa

(4 personen)

  • 1 dl olijfolie
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kopjes quinoa
  • 4 kopjes water
  • 8 scharretjes (een vissoort, familie van de schol. Een ander witvisje is ook mogelijk) –> vraag of de visboer het voor je fileert!
  • 1 handje groene kruiden (peterselie, selderij, prei, bosui, dragon, of wat jij lekker vindt)
  • 1 bakje zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • Peper en zout Quinoa zaden van Naturecrops

Bereiding visrolletjes gevuld met quinoa

  1. Fruit de ui en knoflook in olijfolie in een kookpan.
  2. Voeg de quinoa toe en bak 2 minuten mee. Voeg hierna de 4 kopjes water toe en een snufje zout. Kook de quinoa 12 minuten op laag vuur met het deksel op de pan.
  3. Giet de quinoa (inden nodig) af, en breng op smaak met de gesneden groene kruiden en evt. wat olijfolie en peper en zout.
  4. Marineer de scharretjes filet (de schol of ander witvisje dat je gekozen hebt) met olijfolie en peper en zout.
  5. Maak van de filets rolletjes en vul ze met de quinoa. Zet de gevulde rolletjes direct op een bakplaat en bak ze gedurende 5 minuten in een (voorverwarmde) oven op 160 graden.
  6. Verdeel de over gebleven quinoa over de 4 borden, leg hierop de zongedroogde tomaten en een partje citroen.
  7. Haal de filets uit de oven en leg op de borden.

Dit gerecht bevat:

  • 520 kcal
  • 18 koolhydraten
  • 38 gram eiwit
  • 32 gram vet

Recept quinoa visrolletje NatureCrops

Jammie! Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het NatureCrops Lente Magazine. NatureCrops is hier gemakkelijk online te bestellen. Leuk ook: naast ‘gewone’ quinoa verkopen ze nog 4 andere soorten (gepofte, meel, voorgekookte en vlokken).

Als jij nog lekkere en gezonde receptjes kent om vis te bereiden, deel het dan vooral met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie