Recept: Quinoa salade met zalm

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Quinoa is nog vrij nieuw in de keuken voor velen van ons. Wat grappig is als je je bedenkt dat dit super graan (zaad) al meer dan 5.000 jaar bestaat! Ik hoor vaak van mensen om mij heen dat ze nog de inspiratie missen om met quinoa aan de slag te gaan en een lekkere en gezonde maaltijd te bereiden. Maar je kunt zo veel kanten op met quinoa! Daarom deel ik graag weer een lekker recept met quinoa met je. Nu we richting de zomer gaan, eet ik ’s avonds steeds vaker een salade. Deze quinoa salade met zalm wordt denk ik één van mijn favorieten deze zomer. Lekker licht, maar toch heel voedzaam door de quinoa en zalm.

Ingrediënten Quinoa salade met zalm

Voor 2 personen:

  • 65 g quinoa
  • 150 ml water
  • Groene bladsla
  • 1 handje gepofte quinoa
  • 100 g gerookte zalmforel
  • Cherry tomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • Walnotenolie
  • Citroensap
  • Snufje zout

Bereiding Quinoa salade met zalm

  1. Breng de quinoa aan de kook in het water. Zet het vuur vervolgens laag, leg een deksel op de pan en kook de quinoa in 12 minuten gaar. Giet de pan af en laat de quinoa afkoelen.
  2. Maak een lekkere dressing van de walnotenolie, de citroensap en het snufje zout.
  3. Maak de groene bladsla aan (op smaak) met de dressing.
  4. Strooi vervolgens de (gekookte) qui­noa en de gepofte quinoa over de groene bladsla.
  5. Voeg de gerookte zalmforel, de cherry tomaatjes en de pijnboompitjes toe.
  6. Garneer tot slot de salade met wat verse peterselie.

Quinoa salade met zalm van NatureCrops

 Eet smakelijk!

Dit is weer één van de heerlijke gerechten van NatureCrops, een quinoa merk dat ik erg leuk vind en graag volg om de heerlijke recepten en de verschillende soorten quinoa die ze aanbieden. Je kunt de quinoa van NatureCrops hier kopen!

En? Wat vind je van dit recept? Ga je het ook maken en proberen? Als je nog leuke quinoa recepten kent of weet, mail ze gerust door naar info@ilovehealth.nl!

Geef een reactie

4 reacties

  1. Vandaag dit recept uitgeprobeerd en voor de eerste keer gepofte quinoa gegeten. De structuur zag er crispy uit maar ze zijn eerder plat en niet krokant in de mond. Kan dat kloppen?