Kikkererwten kun je op allerlei manieren bereiden, maar wist je dat je er ook een gezonde snack van kunt maken? Als je ze roostert in de oven, worden ze lekker crunchy en lijken ze een beetje op borrelnootjes. Lekker! Maar dan wel in een zeer verantwoorde versie: vol ijzer, vitamine B en eiwitten. De bereiding is ook super easy, dus dat mag geen excuus zijn om de keuken niet in te duiken!
Ingrediënten voor deze gezonde snack:
Voor 1 bakje
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1 el olijfolie
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zeezout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een schaaltje.
- Voeg de olijfolie en de specerijen toe en mix het door elkaar.
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat.
- Rooster de erwten gedurende 15 minuten krokant.
- Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Bovenstaande hoeveelheden zijn voor één bakje kikkererwten, maar je kunt de hoeveelheden ook verdubbelen en gelijk een voorraad maken. Je bewaart de geroosterde kikkererwten in een afgesloten plastic bakje of glazen pot.
Dit gezonde snack recept voor geroosterde kikkererwten vond ik op food blog UitPaulinesKeuken.
Ken jij ook nog lekkere receptjes voor gezonde snacks!? Deel ze dan vooral in de comments! En als je deze gezonde snack zelf hebt gemaakt, mag er natuurlijk ook altijd een berichtje met foto op de Facebook van I Love Health. Vind ik leuk!
Hoi, ik heb deze pas geleden gemaakt maar de kikkererwten bleven zacht van binnen. Hoe komt dit?
misschien nog iets langer in de oven? Elke oven is anders. Dus dat kan schelen.
Is het ook mogelijk om deze in de pan te maken?
Kikkererwten uit blik zie ik staan, neem ik aan dat het vochtige kikkererwten zijn.
Ik heb droge kikkererwten gekocht bij groene passage in Rotterdam. Kan ik deze ook gebruiken voor deze borrel snack? Zoja, moet ik ze ook eerst laten weken of iets?
Liefs J.
Het gaat inderdaad om kikkererwten met vocht uit een blik of pot. Als je droge/hard kikkererwten hebt gekocht, moet je ze eerst bereiden. Vermoedelijk eerst weken en daarna koken. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker! Maar ze moeten in elk geval wel ‘gaar’ zijn voordat je ze gaat roosteren. Succes!
Oeh lekker! Weet je wat ook lekker is? Met wat kaneelpoeder, gemberpoeder, honing, olijfolie en een beetje zout 🙂
thnx voor de tip! Ga ik ook eens proberen 🙂
Wat een leuk recept!! Ik heb van het weekend een dip gemaakt van kikkererwten, avocado, tahin, olijfolie en wat kruiden, ook een aanrader!
Damn! wat een heerlijke snack! Superlekker! Zeker voor herhaling vatbaar.
Ze staan in de over en zijn bijna klaar! ik ben heel benieuwd, ruik heerlijk!
Is bijna was ;-} heerlijk volgende keer eens andere kruiden gebruiken top recept
Ik ga ze ook maken, klinkt erg lekker…
Ik heb ze net gemaakt met paprikapoeder pikant, ze zijn echt heerlijk! De volgende keer maak ik ook de kerrie variant, dat klinkt ook superlekker!
Lekker! Ik heb de erwten met milde kerrie gekruid. Ik had de oven misschien iets heter moeten zetten, want ze zijn niet heel knapperig geworden, maar het is wel een prima alternatief voor borrelnootjes. Volgende keer neem ik pittige kerrie.
Klinkt heeerlijk en ga ze zeker maken, hoelang kan je ze max bewaren?? Groetjes Deborah
Ja ze zijn ook heerlijk! Ik ga van de week ook (weer) een portie maken. Eerlijk gezegd weet ik niet precies hoe lang je ze kunt bewaren, maar een weekje moet wel lukken. Maar believe me, ze zijn zo lekker dat ze toch zo op zijn! 😉