5 Tips van Jet voor een happy healthy life!

Food, Health  /   - 

Ze maakt de heerlijkste receptjes, weet gezond én lekker eten als geen ander te combineren en heeft net (na het succes van ‘Het boek van Jet’) nu al haar tweede boek uitgebracht. Ik heb het natuurlijk over Jet van Nieuwkerk. Een fantastisch leuk mens die heel goed weet hoe je een happy healthy leven invult – zonder dat dat saai is. Want saai leven wil toch niemand? Zijn wij het mee eens! In haar nieuwe boek: Tips van Jet, geeft ze maar liefst 100 tips op het gebied van gezondheid, voeding en sport! Speciaal voor de ILH-lezers deelt ze haar 5 beste tips van Jet voor een happy healthy life! En had ik al gezegd dat er 30 heerlijke receptjes in het boek staan? Die krijg je er zomaar bij. Komen de tips!
tips van jet, jet van nieuwkerk

Tips van Jet

1.After dinner dipje

Plofbuik, kun je écht niet meer, zit je serieus hutjemutje vol? Dat is niet fijn. Kijk, echt niet dat je je hoeft in te houden tijdens een diner hoor, integendeel, schei toch uit, zeg. Voorkom alleen wel die plofbuik, want die is gewoon niet leuk. Eet precies waar je zin in hebt en vooral ook lekker veel, maar doe er lang over. Blijf uren aan tafel zitten. Neem even pauze en ga dan weer verder. Kauw goed, proef wat je in je mond stopt en zeg maar heel vaak “mmmmm”. En oh ja, vergeet niet soms even te pauzeren voor een slokje wijn.

2.Anti stress

Als je ergens over twijfelt of als je gewoon even ergens géén zin in hebt of knettergek wordt van die 100 e-mails die je naar je hoofd geslingerd krijgt of als je iets moet doen wat je heel eng vindt, stel jezelf de vraag dan: Wat zou het allerergste zijn dat kan gebeuren? Beantwoord die vraag en dan zul je zien dat het klusje wat je moet doen best meevalt, dat je heus wel nee kunt zeggen of eigenlijk geen aandacht aan iets hoeft te besteden

3.Gevarieerder koken (nummer 1 als het gaat om een gezond leven)

Kook eens een week lang in een thema. Ga bijvoorbeeld voor vega, vis, kook met seizoensgroenten, maak Japans, gebruik alleen de kleur groen, óf kook met alleen maar spulletjes die in de bonus zijn. Maak er een grappig wedstrijdje van voor jezelf. Sla hierbij eens een kookboek open, kijk op internet of vraag iemand anders om mee te denken. Je kunt elkáár ook een thema geven, maar maak het niet te moeilijk voor jezelf. Met het thema ‘elk ingrediënt moet beginnen met de letter T’ schiet je niks op. Ach, waarom ook niet? Probeer het eens.

tips van jet, jet van nieuwkerk
Foto: Mitchell van Voorbergen

4.Aan de sport

Maak je eigen bootcamples. Op internet staan duizende filmpjes hoe je armen, billen, benen, buik en schouders moet trainen. Spreek met andere af dat je ieder een lesje van 10 minuten voorbereidt. Plak dat aan elkaar en je hebt een work-out van een uur. Gratis en voor niets.

5.Bonus tip! Sparen

Mijn goede voornemen is altijd sparen. Och, ik ben er zo ontiegelijk slecht in. Het geld brrrandt altijd in mijn zak en voor ik het weet zijn mijn laatste euro’s uitgegeven aan een verse croissant van bakkerij Le Fournil. Wanneer leer ik het nou eens? En ook omdat ik veel achter de computer zit, wil ik wel eens afgeleid zijn door sites zoals ZARA, & Other Stories of The Outnet (tip: kijk hier NIET op). Oké, wat we nu gaan doen is je afmelden voor ALLE nieuwsbrieven waar je op bent geabonneerd. Als er een mailtje binnenfloept van de nieuwe collectie van J.Crew of als er iets binnen komt over de Bijenkorf die uitverkoop heeft op de keukenafdeling, dan ben ik al gezwicht. Ik ben het uur daarna volledig afgeleid en mijn portemonnee is al gauw de helft lichter. Dus: afmelden bij al die nieuwsbrieven. Sparen en daarvan lekker uiteten gaan. Dat dan weer wel.

Dit is natuurlijk maar een heel klein voorproefje. Smaak het naar meer? Tips van Jet is hier te bestellen voor maar €15 via Bol.com! tips van jet, jet van nieuwkerk

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie