Een gezond en smakelijk tussendoortje? Daar weet Sanne van de vegan blog Living The Green Life wel raad mee. Deze fijne havermout banaan koekjes zijn echt te lekker! En ook nog eens super snel en makkelijk te maken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig!
Ingrediënten havermout banaan koekjes
- 1 banaan
- 150 gram havermout
Bereiding havermout banaan koekjes
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan, meng de havermout (en eventuele superfoods) erdoor en roer goed.
- Kneed van het beslag kleine koekjes en leg deze op de bakplaat. Het beslag kan uit elkaar vallen, ik vorm dan de koekjes gewoon op de bakplaat.
- Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen en… geniet!!
Liefs Sanne!
Gebruikt voor de foto’s en de blog
- Camera: iPhone 8+ http://bit.ly/2LiXSDf
- App: Foodie app https://apple.co/2LuqKoX
- Laptop: MacBook Air http://bit.ly/2O0RVtk
Hoelang zijn de koekjes houdbaar?
Hoi! Kloppen de verhoudingen of staat er een foutje in het recept? In de meeste recepten zie je veel meer banaan per gram havermout (meestal 2 bananen per 100 gram havermout). Ik heb je recept gevolgd, maar veel havermout werd niet verzadigd door de banaan. Dank!
Geprobeerd, maar ze bleven bij mij binnenin zacht. Hoort dat zo of moet dat ook knapperig zijn? Ik heb ze 15 minuten op 180 graden gedaan in een combi magnetron.
Hoi!! Hoeveel koekjes haal ik hieruit? X Tiers
Klinkt lekker! Hoe lang kun je deze koekjes bewaren en kan je ze eventueel ook invriezen?
Ja hoor, invriezen moet lukken!
Gemakkelijker kan niet he 🙂 Super!
haha ja precies!
Wat makkelijk! Denk dat ik dit een mooie (gezonde) overstap is van de koekjes die ik normaal eet.
JA!!!
Wauw die zijn makkelijk! En wat ontzettend lekker 🙂 Malou x