I LOVE HEALTH BOEK UPDATE #3

De oplettende I Love Health-volger is het vast niet ontgaan: in november ligt er een I Love Health boek in de winkels! Ik kan het soms zelf nog niet helemaal geloven hoor. Ik? Een boek? Maar ja dus, it’s happening! Tot die tijd zal ik je in een aantal boek updates op de hoogte brengen van de status.

En die status is goed kan ik je zeggen!

In april begon ik met schrijven. Al weer eventjes geleden. Het boek bestaat – net als de site – uit drie onderdelen: food, health en sport. De hoofdstukken health en sport heb ik als eerst geschreven. Food, het hoofdstuk met alle recepten, zou later komen.

In juni leverde ik mijn eerste versie van de hoofdstukken health en sport in bij mijn uitgeverij (Kosmos). Ik heb inmiddels alle feedback gekregen en de aanpassingen gedadan. Ze waren erg enthousiast over de inhoud! Ik vond het best spannend om in te leveren, maar dat bleek dus nergens voor nodig te zijn.

Nadat ik deze hoofdstukken zo goed als af had, ben ik gestart met alle recepten. Ondanks dat het geen kookboek wordt, staan er wel flink wat recepten in! Werk aan de winkel. Veel werk!

Sinds juni woon ik bij mijn moeder en zusje in Bodegraven. Ik wacht op de sleutel van mijn eigen huis in Amsterdam (1 oktober is het zo ver) en woon dus tot die tijd weer thuis. Ik mis Amsterdam soms best wel, maar het was ook wel weer heel erg gezellig om quality time met moeders en zuslief te hebben. Elk nadeel heb z’n voordeel, zullen we maar zeggen. Maar er was nog één groot voordeel: mijn moeder heeft een grote keuken (die ik in Amsterdam niet had) waarin ik de hele dag mijn gang kon gaan. En ’s avonds had ik twee proefkonijnen die alle recepten proefden. Ideaal. Alleen voor mijzelf koken vind ik hartstikke saai. Het is veel leuker om anderen er blij mee te maken. En als ik mijn moeder en zus moet geloven, konden zij het ook wel waarderen. Mijn moeder probeert mij zelfs uit alle macht te koppelen aan elke willekeurige vent uit Bodegraven in de hoop dat ik daar blijf wonen!! Haha. Mam, sorry, echt niet. Amsterdam wacht op me 😉

Inmiddels heb ik ook alle recepten ingeleverd bij de uitgeverij. Het was veel werk, dat zeker, maar ik vond het onwijs leuk om te doen. Lekker kokkerellen, boodschapjes doen, beetje proeven, aanpassen en finetunen. Leuk!

Oké, alle inhoud is nu dus af. Nog twee belangrijke dingen:

  1. De fotografie van de gerechten.
  2. Fotografie van mij.

Anderhalve week geleden vond de fotoshoot van de gerechten plaats in België. We mochten gebruik maken van een prachtige Boretti keuken. Stukje rijden, maar het was het waard. Als ik later groot ben, wil ik ook een Boretti keuken!! Damn, mooie apparatuur joh! Dat was me daar toch een partijtje fijn koken! Samen met Yolande van de uitgeverij ben ik de keuken in gedoken om alle gerechten (weer!) te maken. En Sven (van de blog Voedzaam & Snel) deed de styling en fotografie van de gerechten. En ik kan je zeggen… dat is mooi geworden zeg! Ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden als het boek uitkomt.

i love health boek fotoshoot
Fotograaf Sven aan het werk.
i love health boek fotoshoot
Ik help Sven ook heus wel een beetje hoor 😉

Afgelopen donderdag was de fotoshoot van mij. Spannend dat ik dat vond!! Ik ben niet echt een fotoshoot-type, dus ik was best een beetje zenuwachtig. Maar ook dit bleek ontzettend leuk! Het ging om de sfeerbeelden voor in het hoofdstuk sport.

We startten de dag al vroeg bij een vriendin van mij die op de grachten woont (thanks Nic dat ik je huis een paar uurtjes mocht lenen). Daar deed Jetty van Pelt mijn make-up en haar. De eerste shoot was een hardloopshoot op de grachten. Ik heb heel veel toffe outfits van Nike mogen lenen bij Run2Day, dus aan de outfitjes zal het niet liggen! Nadat het makeuppie zat waar het hoorde, gingen we de grachten op. Joshua Rood was de fotograaf deze dag. Na tientallen keren heen en weer te zijn gerend over elk denkbaar bruggetje in mijn coole hardlooppakje en na met gevaar voor eigen leven en een nat pak aan de rand van een gracht gebungeld te hebben omdat ‘dat zo’n mooie hoek is voor de foto’, stond het erop! Heel veel toffe foto’s!

i love health boek fotoshoot
In de make-up door Jetty!
i love health boek fotoshoot
Actie!

Op naar de tweede locatie: De Nieuwe Yoga School. Ik trok een mega coole legging van I Love Yoga aan, zij hebben echt de tofste leggings,  en vouwde mezelf in diverse yogaposes op mijn matje. Klik, klik, klik, ook dit stond er op!

i love health boek fotoshoot - De Nieuwe Yoga School
Eén van de yoga studio’s bij De Nieuwe Yoga School.

Inmiddels was het al een uur of twee en vertrokken we naar locatie 3: Bodytime. Ik heb hier al vaker getraind met mijn zusje (die personal trainer is) en vind deze gym zo cool. Het is een soort oude garage, nog lekker rauw en stoer. Past helemaal bij mij (want ik ben zo lekker rauw en stoer he… haha) en dus ook bij mijn boek. Ik verkleedde me weer naar de fitness outfitjes van Nike en Puma die ik bij me had en Jetty werkte mijn make-up en haar bij. Omdat het bij deze fitness-shoot heel belangrijk is dat alle oefeningen goed uitgevoerd worden, was Jeffrey van Fitvriend PT erbij als personal trainer. Fotograaf Joshua zette alles weer op de kiek en precies om 17u zat het er op. It’s a wrap!! Hoewel het een lange dag was, stuiterde ik van de energie toen het klaar was. Dit was leuheuk!!! Ik heb de foto’s nog niet gezien (alleen klein op de camera), dus ik ben echt waanzinnig benieuwd…

i love health boek fotoshoot
It’s a wrap!! Het hele team van shoot dag 2. Thanks guys!!!
i love health boek fotoshoot
Sneak peak van de camera tijdens de fitness shoot.

What’s next? De vormgeving! Ik heb een topper van een vormgeefster en zij gaat nu aan de slag met het design. En als dat af is… naar de drukker. Dus onthoud: november komt ‘ie uit! Maar voor de tijd komt er zeker nog een update.

Liefs,

Daisy

i love health boek fotoshoot
Marriët Gakes, mijn ex-collega van salon B, de beste haarkleurspecialist van NL (al 4 x gewonnen) en mijn halve marathon maatje van vorig jaar, kleurde mijn haartjes vlak voor de shoot nog mooi. Zo blij met het resultaat!
i love health boek fotoshoot
De Boretti keuken!
i love health boek fotoshoot
Backstage fotootje van de shoot bij Boretti.
i love health boek fotoshoot
Aan het kokkerellen bij Boretti 🙂
i love health boek fotoshoot
Jetty werkt mijn make-up bij op straat.
i love health boek fotoshoot
Personal trainer Jeffrey geeft aanwijzingen, Joshua achter de camera en ik in één of ander martelwerktuig 😉

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 reacties

  1. Wauw! Super gaaf en spannend! Heel veel succes met de laatste loodjes Daisy! Even een vraagje. Is de zilverkleurige legging op de foto ook van Run 2 day? Weet jij toevallig het merk? Echt prachtig! Ik kijk erg uit naar jouw mooie boek! Liefs, Cathelijne.

  2. Realiseer je je wel dat je echt al hele gave dingen bereikt hebt?? Respect voor hoor. Super stoer ook dat je het gewoon durft en doet. Komt vast helemaal goed. Ik heb gister nog lekker genoten van je guilty pleasures ;-). Succes met de laatste loodjes en vooral lekker genieten!!

  3. Wat gaaf! Ik ben erg benieuwd naar het boek. Tot nu toe ziet het er erg veelbelovend uit allemaal 😉 Veel plezier met de laatste loodjes!