6 X voedingstips tegen migraine!

Food, Health  /   - 

Heb jij migraine? Dan hoef ik je vast niet uit te leggen hoe vervelend en pijnlijk zo’n aanval is. Veel mensen denken vaak dat het gewoon een hoofdpijntje is, maar als je ooit echt last hebt gehad van migraine, weet je wel beter. Helaas is het medicijn dat migraine helemaal doet verdwijnen nog niet uitgevonden. Maar wist je dat bepaalde voeding positief kunnen werken op migraine? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet:). 

Magnesium tegen migraine

Het schijnt dat de helft van mensen met migraine een magnesium tekort heeft. Dit tekort zou dus wel eens de oorzaak van jouw hoofdpijn kunnen zijn. Voldoende magnesium is sowieso nooit verkeerd. Zo zorgt het onder andere voor ontspanning van spieren en zenuwen en verhoogd het je weerstand tegen stress, wat voor mensen met migraine dus extra gunstig kan zijn. Dagelijkse 600 mg magnesium schijnt de kans op een aanval al te verminderen.

Arginine/ Bietensap

Vaak is een vernauwing van de bloedvaten een oorzaak van de kloppende hoofdpijnklachten bij migraine. Stofjes die een gunstige invloed hebben op de bloeddruk en daarnaast een rustgevende werking hebben, zouden die kloppende hoofdpijn kunnen verlichten. Het aminozuur arginine is zo’n stofje. Het zorgt er onder andere voor dat bloedvaten verwijden, wat dus voor een verlichting van de hoofdpijn zorgt. Ook bietensap schijnt een goeie te zijn. Via het nitraat in bietensap kan ons lichaam ook de bloedvaten verwijden. Wat dacht je van deze lekkere zelfgemaakte bietensapjes? Bietensap recept

Vitamine B

B-vitamines spelen een grote rol bij het voorkomen én behandelen van hoofdpijn en migraine. Een dosis van 200 of 400 milligram riboflavine, oftewel vitamine B2, per dag is in verschillende onderzoeken effectief gebleken bij het verminderen van de aanvallen, intensiteit en duur van je hoofdpijn.

Gember

In de Oosterse culturen wordt gember al honderden jaren als ‘medicijn’ gebruikt tegen klachten als misselijkheid, overgeven en hoofdpijn. Maar er zijn ook verschillende onderzoeken die bevestigen dat verse gember een gunstige werking heeft op het verminderen van migraine. Voortaan dus gewoon een lekker gembertheetje, of nog beter; een lekker wortel-gembersoepje!

Omega 3

Een studie onder een groep migraine patiënten wees uit dat een verhoging van omega-3 vetzuren gecombineerd met een vermindering van omega-6 vetzuren leidt tot minder hoofdpijn per maand. Deze zalmsalade met avocado zit bomvol omega-3!

Verkeerde voeding

Maar er zijn ook een aantal soorten voeding die juist migraine kunnen uitlokken of verergeren. Dit is voornamelijk het geval bij voeding die je bloedsuikerspiegel snel laten stijgen en dalen. Hypoglykemie, zo noemen ze dat ook wel met een mooi woord. Dit lijkt bij veel migrainepatiënten een uitlokkende factor te zijn, omdat het snelle stijgen en dalen samen gaan met de aanmaak van stresshormonen die weer voor het aan- en ontspannen van de vaten kunnen leiden. Wat dus een veel voorkomende oorzaak van migraine is. Vermijdt dus zo veel mogelijk ‘snelle’ koolhydraten zoals: suikerrijke producten, koekjes, snoep, frisdrank, witmeelproducten etc.

X Mirte

Bron: Permsal.nl, Mens-en-geozndheid.info.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

  1. Jouw hersenen bestaan voor 70% uit omega 3 vetzuren. Deze omega 3 vetzuren worden niet meer uit de dagelijkse voeding gehaald wees daarom slim en supplementeer het bij door het nemen van visolie! Doe dit wel met een goede kwaliteit, als de visolie ruikt of smaakt naar vis is het al niet meer goed en zal het een averechts effect hebben.

  2. Bij migraine verwijden de bloedvaten zich juist !!!
    Het stuk tekst bij de bietensap klopt dan niet, maar beweert het tegenovergestelde.
    Het zou verstandig zijn als men zich goed in de materie verdiept, voordat zoiets beweerd wordt.

  3. Wat een super fijn artikel! Ik heb al zo lang ik me kan herinneren ontzettend veel last van migraine, vandaar ook mijn blog gestart met recepten met zo min mogelijk toegevoegde suikers (dit helpt mij echt). Die bietensap tip ga ik even goed onthouden!