5 x onze favoriete healthy boeken van dit moment!

Food, Health  /   - 

Omdat je er nooit genoeg van in huis kunt hebben! Wij hebben onze 5 favoriete healthy boeken van dit moment op een rij gezet! Van de lekkerste vegan recepten tot wijze en slimme tips van Jet! Wat is jouw favoriet? 

Onze favo healthy boeken

1. Tips van Jet

tips van jet boek

Ben ik bevooroordeeld omdat Jet een vriendinnetje is? Euh… nee! Dit boek is écht leuk. En helemaal Jet. Als je haar op Instagram volgt of boek één van haar hand kent (‘Het boek van Jet’), snap je wat ik bedoel. En dan wil je dit boekje ook. Kost maar €15 en het is een handig klein formaat wat dus heerlijk weg leest in de trein naar school of werk! Jet staat voor gezond maar vooral niet saai. En daar sta ik ook helemaal achter. Want wie wil nu een saai leven? Nee precies, niemand. In Tips van Jet geen ze 100 handige, makkelijk toepasbare tips voor een happy en healthy life. Tel daar nog eens 30 easy, gezonde receptjes bij op en je hebt een super leuk boek te pakken. Voor jezelf natuurlijk maar ook mega leuk als cadeautje! Succes gegarandeerd.

2. Lisa Goes Vegan

coverfoto

Vegan extreem of juist saai? Lisa weet wel beter! Op haar gelijknamige blog Lisa Goes Vegan vind je onwijs lekkere, mooie en gezonde vegan recepten. Maar nu dus ook in haar nieuwe boek! Een dikke guide, die niet alleen bomvol staat met heerlijke recepten, maar ook allerlei tips die jou op weg helpen naar een gezonde plantaardige leefstijl! En ook als je niet vegan bent, mag ‘ie zeker niet in jou keuken ontbreken! Ik als niet-vegan ben écht weer anders tegen eten gaan kijken en heb er veel van opgestoken. Zeker een aanrader!

3. 100 sapjes

Sapje

Omdat we van lekkere gezonde sapjes toch nooit genoeg krijgen? In 100 Sapjes staan, inderdaad, 100 lekkere (en dan bedoel ik ook écht lekker) saprecepten boordevol groente, een beetje fruit, wilde planten, zeewieren, paddenstoelen en diverse kruiden en specerijen. Van simpele shotjes tot effectieve detoxdrankjes voor zowel de beginnende als gevorderde sapjesdrinker. Bij elk sapje wordt duidelijk uitgelegd welke gezondheidsvoordelen het heeft. Ook vind je allerlei info over detoxkuren, het gebruik van juicers en het mixen van smaken en ingrediënten die allerlei gezonde effecten hebben op je lichaam!

4. Eet als een Expert

Eet als een expert

Imafoodie.nl, een bekende Nederlandse blog, waar van alles is te vinden over gezonde voeding. Er wordt kritisch gekeken naar gezondheidstrends en de voedselhypes. Van groene smoothies, tot gojibessen en speltbrood… Wat is nu écht gezond en waarom? De meiden van I’m a foodie leggen het je allemaal uit in hun nieuwe boek: Eet als een expert! En het allerbelangrijkste: ze doen geen aannames maar duiken écht de wetenschappelijke literatuur in om de waarheid boven tafel te krijgen. Daarom vind ik dit boek echte het beste ‘gezonde boek’ van 2016! Ook staan er allerlei lekkere ideeën in, van ontbijt tot diner en handige weekschema’s! Kortom, een heel fijn en nuttig boek!

5. Chicks Love Food – meal planning

Meal planning-kookboek

Druk, druk, druk, maar óók gezond en lekker eten? Dat kan! Hoe? Nina en Elise van Chickslovefood.nl leggen het je állemaal uit in hun nieuwe boek Chicks Love Food Meal planning. Goed plannen en eten van te voren klaarmaken, meal planning & prepping dus. Hun fonkelnieuwe derde boek staat daarom vol met makkelijke meeneem-ontbijtjes, fijne ovenschotels die je een dag eerder al kunt maken en healthy lunches die na drie uur in je tas nog steeds heerlijk zijn. Je vindt ze allemaal in dit handige boek!

Wat zijn jouw favorieten healthy boeken? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 reacties