7 x de leukste healthy apps!

Food, Health  /   - 

Fit worden, afvallen of een lesje pilates? Tegenwoordig download je dan ‘gewoon’ even een app die je een handje helpt. Van online voedingscoaches tot mindful lessen, wij hebben wat leuke en healthy apps voor je op een rij gezet! 

Couch to 5K

Of te wel, van de bank naar 5 kilometer. Wil je graag beginnen met hardlopen, maar weet je eigenlijk niet precies hoe of wat? Dan is dit een hele goede app! Samen met Couch to 5K werk je in acht weken naar jouw doel toe. Het gaat om ongeveer drie sessies per week. Elke sessie zou ongeveer 20 tot 30 minuten moeten kosten. Overigens is dat ook dezelfde hoeveelheid beweging die verschillende studies aanraden voor een optimale conditie. Dit programma zorgt ervoor dat je fit wordt. (Hardlopers die meer trainen, doen het voor meer dan hun conditie en voor je het weet merk je dat je dat ook doet).

Happify

Deze app is een soort fitnessabonnement voor je emotionele gezondheid. Ervaar je bijvoorbeeld stress, dan kan Happify je goed helpen. Daarnaast is het een hele goede app om af en toe echt even tijd voor jezelf te nemen. De app is samengesteld door verschillende experts. Je kunt er dagelijkse ‘games’ spelen op het gebied van mindfull meditation. De app is gratis te downloaden via iOS en Android.

Blogilates

De app van de beroemde Pilates prinses; Cassey Ho. Met deze app krijg je toegang tot al haar Pilates video’s met uitleg, een Pilatesforum en een workoutkalender. Blogilates is gratis te downloaden via iOS en Android. blogilatis app

Lifesum

Ben je een echte zoetekauw of junkfood liefhebber? Maar zou je eigenlijk wel gezonder willen eten en leven? Dan kan deze app je wellicht een handje op weg helpen. Met Lifesum hoef je niet ineens je hele eetpatroon en leven om te gooien, maar gaat het juist om de kleine aanpassingen. Stel een doel, bijvoorbeeld: afvallen, fitter worden of gezonder eten en de app zal je helpen. Lifesum stuurt je reminders (drink meer water, let hier en daar op), geeft je feedback op gebied van voeding en laat je vooruitgang zien. De app is gratis te downloaden via iOS en Android.

Zombies Run

Geniaal, want wie zet het niet op een sprintje wanneer ‘ie achtervolgt wordt door zombies?! Het is eigenlijk een app in de vorm van een spel. Door het rennen kun je, net als bij Candy Crush, ‘geld’ verdienen en zo de zombies verslaan! Deze app is gratis te downloaden via iOS en Android.

Sworkit

Vertel Sworkit wat voor een soort workout je graag zou willen doen (kracht, cardio, yoga of stretchten). Geef aan hoeveel tijd je hebt (van vijf minuten tot een uur). En Sworkit geeft je precies de oefeningen die je moet doen! Handig toch?! Deze app is gratis te downloaden via iOS en Android. Voor een paar euro per maand heb je een premium versie, die net even wat uitgebreider is doordat je de app kunt personaliseren. sworkit, healthy app

MyFitnessPal

Vele zullen deze app al kennen. Logisch, want het is een hele fijne manier om al je voedingswaarde bij te houden. Of je nu wat kilootjes kwijt wil, spieren op wil bouwen of gewoon nieuwsgierig bent; MyFitnessPal houdt alles bij op gebied van voeding en je gezondheid en helpt je zo jouw doelen te bereiken. Het werkt overigens ook nog heel snel en simpel! Download de app gratis via iOS en Android.

Healthy App

En laten we de enige echte Healthy App niet vergeten! De app waarin alle blogs van I Love Health ook te lezen zijn?
Heb je ‘m nog niet? Snel downloaden dan.

Healthy App

Er zijn echt nog honderden apps op gebied van sport, voeding en gezondheid. Ongetwijfeld dat dit rijtje dus nog aangevuld kan worden. Wat is jouw favo app? En waarbij heeft het je geholpen? Deel het met ons hieronder in de comments! Sharing is caring;)!

Liefs Daisy en Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *