10 x preworkout snacks

Food, Recepten, Snack, Sport  /   - 

Blijft een lastig ding: het juiste eten voordat je gaat sporten. Je wilt immers geen last hebben van je eten, maar juist energie krijgen. Koolhydraten zijn dan ook het belangrijkste voordat je gaat sporten. Ik vind veel vet voor het sporten niet fijn. Dit vraagt veel energie om te verteren en die heb je juist nodig voor je workout. Eiwitten kun je ook voor het sporten nemen, maar velen nemen het liever erna, voor spierherstel. Mijn hoofdmaaltijd eet ik het liefst 2 a 3 uur voor mijn workout, maar een goede snack zo’n half uur voordat ik ga sporten valt bij mij altijd goed. Ik heb een overzichtje gemaakt van 10 goede preworkout snacks, waarop jij wel een paar kilometertjes kan lopen, wat kilootjes kan liften of een balletje kan slaan.

Appel met noten en kaneel

10 x Preworkout snack

 1. Organic Food Bar of een Quest Bar. Dit zijn kant en klare repen met een goede samenstellingen van macro’s voor het sporten. Of neem een muesli- of energybar. Maak ze zelf of koop ze kant-en-klaar. Let dan wel op de ingrediënten. Veel mueslirepen zijn helaas niet heel gezond. Met dit recept maak je ze zelf.
 2. Quinoa pap. Quinoa levert gedoseerd de energie die je nodig hebt voor een flinke workout. Beetje fruit erdoor voor de snelle suikers en je zit gebeiteld.
 3. Ombar of Lovechock reepje. De rauwe cacao levert je direct veel energie.
 4. Fruit! Met name banaan bevat veel koolhydraten die je tijdens het sporten goed kan gebruiken. Maar een appel of stuk ananas is ook prima.
 5. Appel met pindakaas of een handje noten. Pindakaas is ook lekker op een banaan trouwens!
 6. Havermout. Altijd goed voor flinke bak energie tijdens je workout.
 7. Roggebrood met pindakaas. Veel calorieën en koolhydraten. Gaan met die banaan dus!
 8. Dadels of rozijnen. Eet een paar dadels en je kan geheid een uurtje knallen op de snelle suikers.
 9. Cracker met banaan. Dubbele carbs. En mega lekker. Gewoon prakken die banaan! Eén van mijn favoriete preworkout snacks.
 10. Banaansmoothie met havermout. Havermout, banaan én dadels voor de beste energie. Stuiterbal alert! havermout smoothie

Probeer zelf uit waar jij het lekkerst op sport. Misschien is het heel simpel die banaan of dadels, of misschien houd je wel van een stevige smoothie met banaan en havermout. Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren. Try it yourself.

Wat is jouw favoriete preworkout snack? Laat het me weten in de comments. Ik ben benieuwd! X Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 reacties

 1. Kan me goed vinden in deze work-out snacks! Ik ben nu aan het afwisselen met de smart bar van body&fit. Ik heb altijd snel een knorrende maag (ga direct uit het werk sporten), zo’n bar zit bomvol eiwitten waar ik het wat langer op volhoud :).