Mijn tweede maand Personal Body Plan

Food, Health, Sport  /   - 

Time flies! Ik ben al weer 7 weken bezig met Personal Body Plan. Hoe gaat het vraag je je af? Nou dat zal ik je vertellen! Overall gaat het best goed. Het is dat ik zelf soms zo idioot kritisch ben, veel te hoge verwachtingen heb en te snel resultaat wil. Maar eigenlijk mag ik helemaal niet klagen.

Personal Body Plan maand 2

Qua trainen ben ik heel tevreden. Moest ik in maand één maar drie keer per week een Personal Body Plan training doen, inmiddels is het opgevoerd naar vier keer per week. En die doe ik allemaal braaf. Ik vind de trainingen wel pittig. Zo’n drie keer per week ben ik in Amsterdam Noord, in de Changing Life hub te vinden. Ik moet elke oefening uit mijn training nu in vier sets herhalen: 10, 12, 16 en 16 herhalingen. Dat zijn er nogal wat kan ik je zeggen. Maar goed, als de app het zegt, doen we dat. En coach Lars kijkt natuurlijk ook mee. Dus dan wil je wel… ik haal in elk geval veel plezier en voldoening uit de trainingen!

personal body plan, trainen, workout
We kunnen nog lachen! Dit was mijn training afgelopen zondag met Jenny van Healthyfans. Lekker synchroon trainen voor Bali, waar we vanaf zaterdag allebei zitten!

En dan de andere pijler: voeding. Dit vind ik lastiger dan het trainen. Ik ben er al achter dat ik het makkelijker vind om iets te doen (trainen) dan te laten (eten). Uiteraard moet er gewoon gegeten worden, maar ik moet een licht calorietekort creëren om mijn doel te behalen. Als health blogger weet ik heus wel wat gezond eten is en is mijn basis ook echt hartstikke gezond. Daar hoef ik verder weinig in bij te leren. Het is niet zo zeer gebrek aan kennis. Maar soms wat gebrek aan discipline. Oeps, confronterend. Ik stop mijn giecheltje echt niet elk dag vol met roomsoezen en broodjes chocopasta. Maar afgelopen maand had ik zo veel etentjes, persevents en persreizen. En dat zijn heel veel ‘verleidingen’. Iedereen wil je van de lekkerste dingen voorzien. Wijntje erbij. Lekker toetje. Je kent het wel. Dan moet je dus gewoon nee zeggen. Niet altijd, maar wel af en toe. En er de rest van de dag rekening mee houden. Mijn coach noemt dat een ‘gameplan’ maken. Als je weet dat je ’s avonds uit eten gaat en dan een wijntje wilt drinken of een toetje wilt nemen, houd daar dan de rest van de dag rekening mee. Niet jezelf uithongeren natuurlijk, maar neem net iets kleinere porties, zodat je ’s avonds wat meer ruimte hebt. En dat vond ik dus lastig. Soms vroeg ik me af of het me wel waard is om er zo veel rekening mee te houden… Daar worstelde ik afgelopen maand een beetje mee. Het irriteerde me op een gegeven moment zelf. En dat nam de lol van alle leuke etentjes een beetje weg. Inmiddels is dat gevoel weer weg en ben ik weer on track qua eten. Ik ben me ervan bewust dat als ik strenger op het eten zou letten, ik sneller resultaat zal behalen. Maar ik weet ook dat gezellige etentjes, persreisjes en events nu eenmaal leven zijn, en mijn leven ook leuk maken. Dus dan moet ik accepteren dat daar ook een ander resultaat bij hoort. Zo had ik deze maand een enorme k*tdag. Als je even wilt lachen, moet je zeker die blog lezen!

personal body plan maaltijd: broccoli, kip, bonen en soja
Een van mijn gezonde maaltjes die ik maakte toen ik wél thuis at. Kip, broccoli, bonen en nog wat lekkers. Recept binnenkort op de site!

Ik vul braaf vrijwel elke dag al mijn eten in mijn app in, ik lees en maak de gedragslessen en heb regelmatig contact met Lars, mijn coach. Toen ik even baalde van het stukje voeding, wist hij me wel weer op te peppen. Die stok achter de deur van een coach, werkt voor mij heel goed.

En, hoe gaat het met mijn doelen?

In de vorige blog, mijn eerste maand PBP, schreef ik uitgebreid over mijn doelen en redenen om te starten met PBP. Ik ben pas 1,5 maand echt bezig, dus alles nu al behaald hebben, lijkt me nogal onmogelijk. Maar eens kijken hoe het ervoor staat.

  1. Fysiek doel

selfie met jenny in de changing life hub, personal body plan
Weer samen trainen met Jenny! En daar hoort uiteraard een selfie bij in de kleedkamer.

Na de eerste maand moest ik progressie foto’s maken. Voorkant, achterkant en zijkant. Mega confronterend. In de spiegel valt het allemaal best mee, maar zo’n foto… poeh, ik vind het wat. Ik zie zelf geen verschil, maar iedereen (slechts een enkeling, ik loop er niet mee te koop) die ze ziet, ziet wel verschil. Mijn coach in elk geval wel. Hmm… ik vind het erg minimaal. Maar goed, ik was toen dan ook nog geen maand bezig. Dus laat ik niet te veel verwachten. Komende week maak ik de tweede progressiefoto’s en ga ik mezelf weer meten en wegen. Ik ben benieuwd! Qua gewicht verwacht ik niet echt verschil (al die gigantische spierballen wegen immers ook wat – haha!). Maar in cm’s moet er echt wel wat af zijn. Ik heb stiekem van de week al snel gemeten, en volgens mij zijn er wel wat cm’s van af. Hopelijk deze ronde wel op de juiste plek. Na de eerste 4 weken waren er verdomme alleen cm’s bij mijn borst vanaf… hoe dan!? De énige plek waar het nu juist moet blijven zitten… To be continued.

  1. Spieropbouw

Ik hoef niet mega gespierd te worden, maar een beetje lijnen en spierdefinitie vind ik mooi. Om eerlijk  te zijn begin ik het sinds een week wel echt aan mijn armen te zien. Hier zit waarschijnlijk het minste vet en dus zie je hier ook het snelst resultaat. I like what i see. En de trainingen van mijn bovenlichaam gaan ook echt lekker. Beter dan benen/billen. Dus het harde werken wordt beloond. Komende maand focus op die billen!

personal body plan, trainen, workout
Ik ga dus voor de foto altijd bij de zware gewichten staan. Beetje tof doen 😉 In werkelijkheid til ik nog niet de helft 🙂 haha
  1. Een doel hebben

Nou die heb ik hoor: 4 keer per week naar Amsterdam Noord en lekker trainen! Wat betreft de trainingen ben ik super gemotiveerd. Doel: check!

  1. Angst om te falen

Nog niet gefaald. En dat ben ik ook niet van plan. So far so good.

  1. Consequentie

Ook dit gaat lekker. Ik ben ontzettend consequent aan het trainen. Zelf in de weken dat ik op persreis was naar Parijs, Noorwegen en IJsland heb ik de vier trainingen per week gehaald. En zelfs nog wat gedaan op de ‘actieve herstel’ dagen.

personal body plan, trainen, workout
Yes yes, ik heb een doel en ik ga er weer voor. Zelfs tijdens mijn trip naar Noorwegen was ik 3 van de 5 ochtenden in de hotelgym te vinden voor een cardio sessie (bij gebrek aan gewichten).

Next challenge

De volgende uitdaging: Bali. Ik vertrek aanstaande vrijdag voor ruim 9 weken naar Bali. (Geen paniek, het is geen vakantie, maar wonen en werken! Ik blog gewoon verder. Maar je hoeft geen medelijden te hebben, dat ook weer niet). De voorgaande keren dat ik naar Bali vertrok liet ik de krachttraining helemaal vervallen. Lekker surfen elke dag. Beetje hardlopen. Yoga lesje hier en daar. Ook leuk! Maar alles wat ik in die paar weken ervoor heb opgebouwd met krachttraining, was weer weg na 2 maanden Bali. Ik ben nu al druk bezig met het vinden van een gym waar ik ook echt krachttraining kan doen. Misschien dat ik 4 keer per week mijn PBP training niet ga redden, maar 3 keer moet lukken. En verder elke dag lekker surfen. Perfect actief herstel, toch coach!?

Volgende maand… update 3!

Mocht je zelf ook willen starten met Personal Body Plan, dat kan! Daarvoor hoef je uiteraard niet in Amsterdam te wonen, want je kan Personal Body Plan overal volgen waar je ook bent, bij welke sportschool je ook traint, dankzij de PBP-app. Morgenavond (2 maart) sluit de inschrijving voor de maart groep. Check de site voor meer info.

Liefs

Daisy

eiwit shake
Vaste prik na elke training: eiwitshake in de DoorMeal Kitchen. Lekkerrrr.
selfie met jenny in de changing life hub, personal body plan
Selfie 843 met Jenny.
qqyoga amanda bisk biotherm
Ook in Parijs tijdens een perstrip voor Biotherm ging ik aan de bak met een yoga les van Amanda Bisk. Actief herstel dagje: check!
foam roller bij changing life, personal body plan, jogha
Voor en na elke PBP gebruik ik de foamroller voor mijn spieren. Heel fijn!
doormeal
Foto is niet best. Smaak was top! Een DoorMealtje mee naar huis genomen na een avond training. Biefstuk en zoete aardappel frieten. Yum!!
ontbijt, crackers, kipfilet, ei
Simpel, maar prima ontbijtje met veel eiwitten, groenten en niet te veel carbs.
skyr
Ook in IJsland moet ik aan mijn eiwitten komen! Dus is SKYR the bomb!! Een soort van kwark, maar dan nog veel lekkerder. In NL heb je dat tegenwoordig ook van het merk Arla. Echt mega lekker en super veel eiwitten.
personal body plan, trainen, workout
Bewijsstuk van training. Want als het niet op Snapchat heeft gestaan… telt het niet. haha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *