Dat ik van gezond eten en een healthy lifestyle houd, mag duidelijk zijn. Maar dat neemt niet weg dat ik ook maar gewoon een mens ben en af toe de ondraaglijke behoefte heb om te zondigen. En dat ik van overdrijven houd, maar dat terzijde. Liefst zou ik elke dag wel wat chocolade of een chipje eten, maar nee… dat doe ik niet. Want das nie zo goe! Daarom ben ik dol op verantwoorde snacks! Zo heb je toch het gevoel even lekker te kunnen zondigen, maar beperk je de schade tot een minimum. Neem bijvoorbeeld dit recept voor chocolade kokos bonbons; super lekker en bomvol gezonde ingrediënten. Jammie… ik neem er nog ééntje!
Ingrediënten chocolade kokos bonbons
Circa 6 à 7 stuks
- 10 dadels
- 1 theelepel rauwe cacao
- 1 theelepel kokosrasp
Bereidingswijze chocolade kokos bonbons (easy!)
- Ontpit de dadels als ze dat nog niet zijn
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot het een glad mengsel is. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
- Draai balletjes van het mengsel. Je maakt circa 6 a 7 balletjes van deze hoeveelheden.
- Rol de balletjes door wat extra kokosrasp.
That’s it! Klaar zijn je heerlijke, healthy bonbons!
Alle credits voor deze delicious chocolade kokos bonbons zijn voor health lover Jiska, van wie eerder al een eetdagboekje verscheen én een recept voor zelfgemaakte hummus.
Wie o wie helpt mij aan nog meer verantwoorde snacks!? Receptjes en ideeën mag je sturen naar info@ilovehealth.nl. Thanks!
Ik had de dadels per ongeluk geweld omdat dit in andere recepten stond. Ging prima zo met de staafmixer
Hoe worden de bonbons hard? Bij mij is het een zacht mengsel en zelfs zo zacht dat ik het niet kan draaien in een bolletje.
In de koelkast/vriezer moet het lukken!
Dacht ik ook al. Heb ik nu gedaan en kunnen ze daarna dan wel uit de koelkast blijven voor een aantal dagen of worden ze dan weer zachter? Ik wil ze namelijk in een Goody-Bag doen voor een Lady’s night.
Nog lekkerder , vind ik, is met een eetlepel pindakaas en noten (cashew zijn perfect) erdoorheen. Smeuïg, extra bite en erg vullend!
We hebben het nog niet kunnen proeven, maar het wordt geen glad mengsel. Mijn staafmixer is zelfs gaan roken en smelten door het ‘mixen’. Wat voor blender/staafmixer is hiervoor geschikt?
HEERLIJK!!!!!!!!!!!
Had er wat noten en kokosolie doorheen gedaan, echt super lekker!!!!!
Mmmm….lekkerder dan verwacht ondanks dat ik carobepoeder gebruikt heb ipv cacaopoeder. Thanks voor dit zorgeloos snoepen momentje!
Geen dank 🙂
Wat is dat lekker zeg word ik heel blij van.
Groedjes Meta
Kun je dit gewoon in de koelkast bewaren?
Yes!
ik had een ‘ik heb mezelf niet meer in de hand ik wil nu chocola maar ik weet dat ik er spijt van ga krijgen aanval’ besloot een receptje op internet op te zoeken dat mijn verlangen zou stillen ipv de snoepkast in te duiken en thank god ben ik deze tegen gekomen! verukkelijk!
echt een uitkomst deze site! ookal het beroemde bananenbrood gebakken van de week. heerlijk!
Welke blender gebruiken jullie? Mijn dadels worden niet echt een glad mengsel.
Dat ziet er heel goed uit, gauw eens proberen.
Goed recept, bedankt, lijkt me erg lekker.
Net gemaakt, echt superlekker! Heb er wat cacao nibs doorheen gedaan zodat ze nog iets chrunchy waren. 🙂
Sounds good met die cacao nibs! Ga ik ook eens proberen. Thanks for sharing!