Mijn eerste maand Personal Body Plan

Health, Sport  /   - 

Na een jaar twijfelen ben ik nu dan toch eindelijk begonnen met mijn Personal Body Plan. Exact een jaar geleden – toen ik terug kwam van een aantal maanden reizen – was ik wat ‘uit vorm’. Het leek me wel wat om thuis weer volop aan de bak te gaan met trainen en gezond(er) eten. Personal Body Plan zou me daarvoor de handvatten en begeleiding kunnen geven. Maar toch hield iets mij tegen. Ik denk dat mijn grootste bezwaar was dat ik veel reis en weg ben en om die reden het half jaar durende plan niet kan volbrengen. En falen is voor mij altijd een dingetje. Dus deed ik het niet. Heel 2015 niet. Flash forward, het is 2016, en ik ben begonnen. Het komende half jaar ga ik je maandelijks een update geven over mijn Personal Body Plan maand.

personal body plan, changing life, puma
Op mijn nieuwe Puma’s, aan de bak met Personal Body Plan.

Even kort wat achtergrond info over Personal Body Plan. Hoewel half Nederland het al lijkt te doen, zou het zo maar kunnen dat je het nog niet kent. Geeft niks. Ik leg het je uit.

Personal Body Plan

Personal Body Plan is onderdeel van Changing Life. Onthoud die naam. Daar kom ik zo op terug. PBP (wel zo makkelijk om dit vanaf nu af te korten) is een persoonlijk plan op het gebied van gedrag, voeding, training en herstel, waarbij je dagelijks contact hebt met je coach. Deze vier pijlers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Schrijf je je in bij PBP, dan ga je een plan aan voor een half jaar, afgestemd op jouw persoonlijke doelen en voorkeuren. Die P van Personal zeg maar. De PBP app op je telefoon is de heilige graal. Hierin vind je alles: voedingsadviezen, lessen en recepten, je wekelijkse trainingen (incl. video’s waarin precies wordt uitgelegd hoe je een oefening juist uitvoert), gedragslessen en informatie omtrent herstel en zaken als slaap en supplementen. Maar, misschien nog wel belangrijker, je communiceert via de app met je Personal Body Coach. Hij of zij staat dagelijks voor je klaar om je vragen te beantwoorden, je te coachen, te motiveren of waar nodig bij te sturen. Mijn coach is Lars. Ik kan bij hem terecht met al mijn vragen. En als ik even wat stil ben op de app – bijvoorbeeld tijdens mijn wintersport (oeps) – trekt hij aan de bel. “Hallo! Hoe gaat het daar? Niet te veel drinken hè? Je lijf kan niks met alcohol.” En fijn – hij laat zich niet zomaar omkletsen door al mijn bezwaren en excuses. Heb ik nodig. Dat blijkt. Ha!

personal body plan, changing life, eiwit shake, daisy
Eiwitshakeje van Fore in de DoorMeal Kitchen na mijn training. Vaste prik.

Nu vraag je je misschien wel af, Dais, waarom  ben jij aan PBP begonnen? Je weet toch al veel over sport en voeding? Deze vraag kreeg ik de afgelopen weken namelijk veel. Klopt, ik weet heus al veel over voeding, maar dat kan altijd beter. En zeker op het gebied van sport en trainen kan ik nog veel leren. En die coach vind ik fijn. Af en toe een schop onder mijn kont, motiverende woorden en die controle werken voor mij goed. Ik heb lang – een jaar – getwijfeld om te starten met PBP. Uiteindelijk heb ik een aantal redenen die mij over de streep trokken het toch te gaan doen.

Waarom doe ik Personal Body Plan?

 1. Fysiek doel

Ik zou liegen als het fysieke doel niet ook één van de redenen zijn om te starten met PBP. Ik heb een prima lijf, maar het mag best wat ‘gestroomlijnder’. Ik heb de mazzel (vind ik zelf) dat ik lang en slank gebouwd ben, maar mijn vetjes slaan zich op rond mijn buik. Stom! Dus de lovehandles mogen wel wat minder. En ook mijn billen kunnen wel een beetje ronder en pronter 😉 O, word ik nu ook zo’n #checkmijnabs #fitgirl? Nou, dát denk ik niet. Als ik dat wil bereiken, moet ik als een non leven. En laat dat nu net niet zijn wat ik wil en kan. Ik geloof in balans. En 100% van de tijd mega strikt eten past niet in mijn leven. Als ik zichtbare abs zou kunnen krijgen door drie keer te knipperen, zou ik er geen nee tegen zeggen. Maar de rest van mijn leven op strafkamp voor abs… neuh bedankt. Jij liever dan ik.

personal body plan, changing life
Alleen de toffe kleedkamer is al de moeite waard… doe mij ook zo’n badkamertje!
 1. Spieropbouw

Hoeveel van die vetpercentage- en spiermassametingen ik ook doe, mijn spiermassa is altijd ‘onder gemiddeld’. Haha. Slappe hap hier joh. Dat mag dus best eens aangepakt worden. Wanneer je vet verliest in combinatie met krachttraining worden de spieren beter zichtbaar. En hoe meer spierweefsel je bezit, hoe hoger je energieverbruik. Wat betekent dat je meer kunt eten, zonder aan te komen. En ja lieve mensen, dat klinkt als muziek in mijn oortjes.

 1. Een doel hebben

Ik kan niet doelloos sporten. Laat me trainen voor een halve marathon. Voor een fotoshoot. Om eindelijk eens écht te kunnen surfen. Een doel heb ik nodig om gemotiveerd te zijn en blijven. Met PBP heb ik die weer.

 1. Angst om te falen

Misschien wel de belangrijkste reden om PBP niet te doen: mijn angst om te falen. Tot op de laatste dag van 2015 twijfelde ik. Stel dat ik mijn doelen niet behaal, de 6 maanden niet afmaak. Stel dat ik het niet kan? Stel dat ik nou nog steeds lovehandles heb aan het eind van de rit? Oooo eng. Laat ik het maar niet proberen. Dan kan ik ook niet falen. Ik weet het: dat klinkt idioot he? Hoe erg is het nu om te falen? Niet erg, dat weet mijn verstand. Maar mijn gevoel zegt wat anders. En is het überhaupt wel falen? Stel, ik vind het niks of ik wil er mee stoppen, dan moet dat ook kunnen. Natuurlijk is stoppen niet het uitgangspunt, maar stél dat, dan is het voor mij een mooi leerproces dat ‘falen’ niet erg is. Je kunt niet alles leuk vinden of overal goed in zijn toch?

personal body plan, changing life, omelet
Een heerlijke uitgebalanceerde PBP lunch. Veel eiwitten, veel groenten, weinig carbs, pietsiebeetje vet.
 1. Consequentie

Ik ben heel goed in 2 maanden iets heel fanatiek doen. En dan switch ik weer naar iets anders. Over 2 maanden een halve marathon lopen? Prima, twee maanden bikkelen en ik loop ‘m uit. Daarna ben ik het zo zat dat ik voorlopig niet meer ren. Dan ga ik weer fanatiek de gym in en krachttraining doen. Vervolgens pak ik mijn biezen en woon ik weer twee manden op Bali en surf ik dagelijks. Een gym zie ik amper nog van binnen. Zeg maar dag tegen dat kleine beetje resultaat wat ik ervoor in de gym heb opgebouwd. Dan vlinder ik weer even door de yogaschool en pak ik af en toe wat bokslessen. Altijd in beweging, maar niets op de langere termijn. En dat wil ik dus wel. Met PBP ga ik 6 maanden lang 3 a 4 keer per week naar de sportschool voor krachttraining. Reken maar dat je dan iets moois opbouwt! In maart vlieg ik waarschijnlijk weer naar Bali voor twee maanden: ik heb mezelf – en mijn coach – beloofd dat ik dan sowieso 3 x per week in de gym ben te vinden. Naast het surfen. Anders kan ik weer opnieuw beginnen.

Changing Life Hub

Sinds begin 2016 vind je in Amsterdam Noord de Changing Life Hub. Behalve het kantoor van Changing Life, vind je hier ook de mega grote, nieuwe Personal Body Gym, de DoorMeal Kitchen, werk- en chillplekken met WiFi en de shop van FRVR. Eén grote ontmoetingsplek voor de PBP family 😉 Hoewel Noord best een stukje verder is dan mijn gym in de Jordaan, fiets ik er toch graag voor om. De begeleiding is fantastisch. De trainers weten precies wat je moet doen omdat ze volledig op de hoogte zijn van je PBP trainingen. De begeleiding voelt soms bijna als personal training. Top dus! Na mijn training bestel ik eigenlijk altijd een eiwitshakeje in de keuken van DoorMeal. En als ik geen zin heb om te koken, neem ik ook een maaltijd van DoorMeal mee. Past helemaal goed bij mijn PBP voedingsadviezen. Ja, ze hebben er over nagedacht daar bij Changing Life. 😉

personal body plan, changing life
Another day in the gym. Another selfie.

Deze blog was vooral een introductie van Changing Life en PBP en mijn doelen. Ik ben nog te kort bezig om nu al iets te kunnen zeggen over de resultaten. Dus dat volgt eind februari. Stay tuned.

Mocht je zelf ook willen starten met PBP, dat kan! Daarvoor hoef je uiteraard niet in Amsterdam te wonen, want je kan Personal Body Plan overal volgen waar je ook bent, bij welke sportschool je ook traint, dankzij de PBP-app. Morgen sluit de inschrijving voor de februari groep. Check de site voor meer info.

Liefs,

Daisy

personal body plan, changing life, eiwit shake
Weer een post workout shake en een muffin proeverijtje (ik offer me wel op) in de DoorMeal Kitchen.
personal body plan, changing life
Nog een laatste sport selfie… daar gaan er vast nog veel van volgen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

21 reacties

 1. Hoi Daisy,
  Ik volg je al een jaartje op instagram. Ik ben op dit moment benieuwd naar wie jouw coach was tijdens pbp start? Ik wil graag starten, maar weet niet wie ik als coach het best kan kiezen. Heb jij tips? Alvast bedankt:).

  1. Hoi Anouk,
   Wat leuk dat je wilt starten met PBP! Zeker doen. Goed begin van het nieuwe jaar. Ik had Lars als coach, waar ik enorm blij mee was. Echter werkt hij niet meer bij PBP. Ik weet ook niet of je echt kan kiezen trouwens. Neem anders even contact op met PBP, ze helpen je graag! Weet je gelijk meer.
   Succes vast!
   gr. Daisy

 2. O ik twijfel er ook al zo lang over! Lastig ook om te kiezen voor vetverbranding of spieropbouw… Ik wil het allebei! Ik wil maar een paar kilo kwijt dus daar heb ik geen half jaar voor nodig. Wat heb jij gekozen?

  1. Hoi Eefje,
   Ik ben voor vetverbranding gegaan. Ik wil uiteindelijk ook spieren opbouwen. Maar eerst mijn vetpercentage wat om laag, daarna aan die spieropbouw werken! en je traint natuurlijk 3 a 4 x pw. Dus je bouwt sowieso spieren op. Maar niet zo intensief als wanneer je voor het programma ‘spieropbouw’ zou kiezen.
   Gr. Daisy

 3. Wat leuk dat je bent begonnen. Ben heel benieuwd naar je resultaten, ben ook al tijden aan het twijfelen maar wil mijn crossfit lessen niet opgeven… ik blijf je updates volgen!!

  1. Hi Jes! Ja leuk he!? Vind het ook echt wel wat voor jou! Volgens mij kan er ook prima een aangepast schema gemaakt worden als je nog 1 of 2 x pw wil crossfitten. Maar dat weet ik niet zeker. Zou het eens navragen als ik jou was! xx

 4. Ik ben in Oktober gestart! Meer als trok achter de deur, nieuwe trainingen uit te proberen en uitgedaagd te worden. 1x per week train ik in de hub, ik woon namelijk in Utrecht dus het is een stukje reizen. Wanneer ik changinglife binnenstap voelt het meteen goed, inderdaad wat je zegt: één grote PBP fam. Ik ga zelf denk ik wel door met pbp maar dan zonder coach.
  Ik ben benieuwd wat je ervan vind en hoe je de aankomende maanden gaat ervaren! En vergeet niet: geniet er vooral van. Ik ben soms te ongeduldig en vergeet dat wel eens.

  1. Wat goed Liona! Goed bezig!!!
   Wie weet zien we elkaar een x in de Hub! ik ben er regelmatig te vinden!
   En dank voor je wijze advies. Ik ben ook zo’n ongeduldig type joh… haha! x

 5. Leuk, ik doe sinds december aan PBP mee, tot nu toe bevalt het eigenlijk wel heel goed. Vooral het vooraf weten wat ik moet training is erg fijn. Daarnaast de coach voor de schop onder m’n kont, want ook ik heb die soms wel eens nodig.

 6. Wat leuk dat je begonnen bent met PBP. Ik heb er vorig jaar ook heel lang over zitten twijfelen, maar ben uiteinden personal training gaan volgen in een crossfit school. Dit bevalt me ook echt super goed en ik zie mijzelf eindelijk strakker worden na zelf heel veel geprobeerd te hebben. Haha! En ideaal zeg dat doormeal! Jammer dat ik niet in Amsterdam woon!

 7. Hoi Daisy, ik twijfel ook al lang om pbp te doen, mede door de kosten. Nu heb ik van iemand gehoord dat je vooral je koolhydraten moet laten staan als je wilt afvallen klopt dit?