Brood. Wat zit daar in?

Food, Health  /   - 

Brood, daar zit wat in. Deze campagne kennen we allemaal wel. De campagne is van het Nederlands Bakkerij Centrum. Maar wat zit er nu eigenlijk in brood?

De laatste jaren is er nogal wat te doen rondom brood. Je wordt er dik van of erger nog, je zou er zelfs ziek van kunnen worden. Ik eet zelf niet dagelijks brood, eerlijk is eerlijk. Maar zoals jullie ook weten ben ik zeker niet van de broodpolitie. Mijn advies is om kwalitatief brood te eten. Dus geen witbrood en geen goedkoop supermarkt brood. Daar zitten geen (of weinig) voedingstoffen in en vaak wel toegevoegde suikers. Maar ga naar de echte bakker en vraag om volkorenbrood. Of om speltzuurdesembrood. Ontzettend lekker en voedzaam!

Waarom volkoren?

Volkoren is een door de wet beschermde term. Het betekent dat de volle korrel van het graan is gebruikt. En dat wil je. Want hierin vind je alle vezels, vitaminen en mineralen. Meergranen, donker, of wat voor naam dan ook zeggen niets over of het om volkorenbrood gaat. Ook een heel donkerbruinbrood biedt geen garanties. Dit zou kleurstof kunnen zijn. Kies dus voor volkoren, dan zit je goed.

Zoals ik al zei eet ik niet dagelijks brood. Ik geloof in gevarieerde voeding, dus ik wissel brood af met salades, soepen, eieren en andere gezonde gerechten. Maar wees niet bang om af een toe een goede boterham te eten! En geniet er dan alsjeblieft van. In het I Love Health boek dat in november uitkomt deel ik ook aantal gezonde brood recepten!

In deze video legt Miljuschka Witzenhausen uit hoe het zit met brood. Want wat zit er nu eigenlijk in dat het toch gezond maakt? Kijk je mee?

Vertel eens. Eet jij brood? Zo ja, hoe vaak en wat is je favo gezonde beleg? En wist je wat er allemaal in brood zit? Ik ben benieuwd! Let me know in de comments! x Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan mijn mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 reacties

    1. Ja en nee, volkorenbrood van de supermarkt is beter dan witbrood van de supermarkt. Het bevat namelijk inderdaad de hele granen. Maar dit wil niets zeggen over andere ingredienten, zoals vetten, toegevoegde suikers, kleurstoffen en verder die in het brood kunnen zitten. Kun je bij de bakker ook niet weten, maar daar is de kans groter dat het “gezonder” wordt gemaakt.

  1. Sorry, ik ben slechthorend, ik kan helaas niet verstaan wat ze zeggen, kan iemand kort samen vatten voor mij wat jullie hier zeggen, graag info, is brood ongezond ?