Vijf gezonde gewoontes die je nu kunt oppakken!

Beauty, Blog, Health, Life, Mind, Sport  /   - 

Nieuw jaar! Nieuw ronde, nieuwe kansen! Wil jij een net iets gezondere leefstijl oppakken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen, of vind je het allemaal erg moeilijk? Dit zijn vijf gezonde gewoontes die je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt implementeren.

Eet meer vezels

Als je het hebt over gezonde gewoontes, mag je deze echt niet missen.  Want bijna iedereen eet te weinig vezels. We hebben dagelijks tussen de 30 en 40 gram vezels nodig, maar de meeste mensen komen met moeite aan 15 gram. Voor een goede darmwerking zijn genoeg vezels erg belangrijk dus leer jezelf aan om op het vezelgehalte in jouw voeding te letten. Met foodswaps kom je heel gemakkelijk aan wat extra vezel. Vervang wit brood door volkoren brood en witte rijst door zilvervliesrijst. Fruit en groente zijn goede bronnen van vezels, dus leer jezelf aan om daarmee te snacken, in plaats van met zoetigheid of chips. Je buik zal je erg dankbaar zijn.

In deze blog lees je alles over vezels.

Wandel

Ga wandelen! Bij voorkeur elke dag minimaal een halfuur. Wandelen is een hele makkelijke manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen en houdt bovendien je hersenen actief. Het stimuleert je creativiteit en bevordert de aanmaak van dopamine. Als je een vast wandelmaatje uitkiest met wie je regelmatig gaat wandelen kom je vaker onder de mensen. Bovendien krijg je door voldoende buitenlucht, ook op dagen dat de zon amper schijnt, wat extra vitamine D binnen. Zeker in de winter kan dat absoluut geen kwaad. Goed voornemen van mij: elke lunchpauze een blokje om!

Verhoog regelmatig je hartslag

Voor de gezondheid van ons hart is het belangrijk dat onze hartslag elke week even wordt verhoogd met een korte cardio. Je hoeft echt niet drie keer in de week kilometers ver te gaan hardlopen. Een korte sessie jumping jacks of touwtje springen is vaak al genoeg. Door regelmatig je hartslag even te verhogen versterk je de hartspier en kun je langer profiteren van een gezond hart. Een korte cardio sessie zoals een paar jumping jacks kan gewoon tussen het werk door en hoeft helemaal niet een invasieve aanpassing op je dagelijks leven te zijn. Ik ga dit jaar weer lekker door met een aantal cardio workouts per week, zoals Rocycle en HIIT lesje bij The Workout Lab.

Lees meer

Lezen is ontzettend goed voor je! Het houdt je hersenen actief zonder ze te overprikkelen. Het is wetenschappelijk bewezen dat lezen je woordenschat en je IQ verhoogt en bovendien de veroudering van je brein tegengaat. Bovendien is het ook nog eens ontzettend leuk. Koop een mooie tote bag met rits zodat je overal en altijd een boek mee kan nemen. Zo kun je in het vervolg in de trein of in de wachtkamer bij de tandarts lekker in een boek verdwijnen in plaats van dat je eindeloos zit te scrollen.

Draag zorg voor je uiterlijk

Te veel ijdelheid is niet goed, maar wie zorgt draagt voor zijn uiterlijk voelt zich beter! Dwing jezelf om ook op dagen dat je niet van plan bent je huis uit te gaan, je gewoon aan te kleden en je haar en make-up netjes te doen. Zo voel je je een stuk zekerder van jezelf. Draag zorg voor je outfit en koop soms mooie kleding of fashion-items voor jezelf zoals een mooie burkely tas. Als ik op een off-day iets meer aandacht besteed aan mijn look, voel ik mij direct beter.

Wat doe jij aan gezonde gewoontes?

Groetjes,

Team I Love Health

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *