7x je haar beschermen tegen de kou // Wintercare

Beauty, Health, Life  /   - 

Deze zomer schreven wij een blog hoe je het beste je haar kunt beschermen tegen de zon en hitte. Je haar kan namelijk flink beschadigen in de zomer. Chloor, zeewater, een zonnebril in je haar, felle zon, hoge knotten. Maar ook flinke kou kan je haar beschadigenWij delen met jou onze tips om goed je haar te zorgen met het koude herst/winterweer.

Zo bescherm je je haar tegen de kou

1. Stap niet met nat haar op de fiets

’s Ochtends in alle haast spring je met nat haar op de fiets. NIET DOEN! Je loopt namelijk het risico dat je haar bevriest. Je kunt je voorstellen dat dat niet goed is voor je haar. Wacht dus eerst even tot je haar droog is om het te beschermen tegen de kou. Of was je haar ’s avonds, dan weet je zeker dat je ’s ochtends niet in tijdnood komt door je haar dat niet snel genoeg droogt.

2. Vermijd hitte

Vermijd zoveel mogelijk de fohn en gloeiendhete stijl-/krultangen. Laat je haar natuurlijk opdrogen.

3. Deppen

Deze tip herhalen we nog maar een keertje, je las deze namelijk ook in de zomerblog. Vrijwel iedereen is hier schuldig aan: je haar hard droogwrijven met een handdoek. Not so good voor je haar dus. Nat haar is kwetsbaar en door te wrijven  breekt je haar sneller. Wikkel voorzichtig een handdoek om je haar heen en laat het opdrogen.

4. Koude douche

Hoewel het natuurlijk heel verleidelijk is om heel heet te douchen als het buiten koud is, kun je dit voor je lokken beter laten. Zet je douche dus toch wat kouder. Nu kan ik mij best voorstellen dat een koude douche niet is waar je op zit te wachten…. Dus lauw water keuren we ook goed.

haar beschermen kou

5. Muts op je hoofd

Bescherm je haar tegen koude temperaturen met een warme muts!

6. Haarmasker/serum

Ook in deze blog komt deze tip terug: gebruik goede haarproducten. Kies voor een lekker haar masker en gebruik als kers op de taart een goed serum. Zoals deze van Keune. 

7. Tip tegen statisch haar

In de winter kun je extra last hebben van statisch haar. Irritant! Een handige quick fix is om een droogtrommel doekje (ja echt!) over je haar te halen. Wat je ook kunt doen is een haarborstel inspuiten met haarlak en hiermee je haar borstelen.

Wat zijn jouw tips om je haar te beschermen tegen de kou? Deel het met ons in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Nogmaals bedankt voor het delen van deze uitstekende tips om ons haar te beschermen tijdens de wintermaanden! Vocht en temperatuurextremen kunnen inderdaad van invloed zijn op de gezondheid van ons haar. Ik heb gemerkt dat het gebruik van een zijden sjaal of een gespecialiseerd beschermend haarserum ook gunstig kan zijn om de nadelige effecten van koud weer op het haar tegen te gaan.

    Voor geïnteresseerden ben ik Wella Invigo Nutri Enrich Nourishing Serum tegengekomen, een oplossing voor haarbescherming die speciaal is ontworpen voor winterverzorging. Het biedt omvat Goji-bessen, die bekend staan om zijn rijkdom aan vitamines, mineralen en peptiden.. Ik heb het nuttig gevonden, vooral gezien de punten die hier zijn genoemd over het beschermen van ons haar in de kou.

    Nogmaals bedankt voor deze inzichtelijke tips!