Hoe gezond is een bezoek aan de sauna?

Blog, Health, Life, Mind  /   - 

Mij mag je bellen voor een dagje sauna, ik vind het zo nu en dan heerlijk! Je hebt vast weleens gehoord dat mensen zeiden dat de sauna goed is voor je gezondheid. Dat klopt in zekere zin ook wel, maar waarvoor is het eigenlijk gezond? Veel mensen denken bijvoorbeeld dat ze door het vele zweten afvallen, maar om heel eerlijk te zijn, is dit absoluut niet het geval. We gaan het in dit artikel dan ook niet hebben over afvallen, waar wat we wel willen aangeven, is dat je slechts 15 procent van het vet dat je verliest, kwijtraakt door een bezoek aan het toilet of door te zweten. De rest verlies je namelijk doordat je ademt. Omdat dit een vrij complex proces is, besparen we je details. Dus ga jij naar de sauna en wil je eigenlijk wel graag weten waarom en vooral ook waarvoor dit gezond is, dan raden we je aan om even rustig verder te lezen.

Wat gebeurt er met je lichaam in de sauna?

Heb jij net via actievandedag.nl voordelig kaarten weten te bemachtigen voor een dagje sauna met je partner, dan is het ook goed om te weten wat dit nu eigenlijk met het lichaam doet. Helemaal wanneer je nog niet eerder bent geweest bijvoorbeeld. Wanneer je naar de sauna gaat, dan stijgt de temperatuur om je heen snel. Dit zorgt ervoor dat je begint te zweten. Het zweten heeft verschillende voordelen voor je lichaam. Zo helpt het bij het afvoeren van gifstoffen uit je lichaam. Door te zweten worden schadelijke stoffen via je huid verwijderd, waardoor je lichaam zichzelf reinigt. Belangrijk is wel dat je voldoende water blijft drinken. Wat ook een voordeel is, is dat het goed is voor de bloedsomloop. Je hartslag stijgt en je bloedvaten verwijden, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar je organen worden getransporteerd. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit goed is voor de gezondheid op lange termijn.

Veilig naar de sauna

De sauna heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. Toch moeten we niet vergeten dat ons lichaam wordt blootgesteld aan temperaturen die kunnen oplopen tot wel 80 graden Celsius. Het is daarom dus ook belangrijk om aan jezelf en je lichaam te denken en te zorgen dat je alles veilig doet. Zo is het ontzettend belangrijk om voldoende water te drinken. Tijdens je bezoek aan de sauna verlies je natuurlijk veel vocht en om uitdroging te voorkomen moet dit wel worden aangevuld. Wat ook belangrijk is, is om de tijd in de gaten te houden. Helemaal in het begin is het verstandig om niet langer dan een minuut of 15 in de sauna te blijven. Omdat jij je eigen lichaam als geen ander kent, is het vooral zaak om naar je eigen lichaam te luisteren. Voel je je niet goed, ga er dan direct uit.

Is het iets voor jou?

Om te kunnen bepalen of de sauna iets voor je is, is het een kwestie van proberen. Koop daarom jouw kaarten via een sauna aanbieding online, zodat je voordelig kunt kijken of het iets voor je is. Mocht je het spannend vinden om zonder kleding te gaan, dan kun je er ook gewoon voor kiezen om op een dag te gaan waarbij je wel badkleding mag dragen.

groetjes

Daisy, I Love Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *