6 x de sauna checklist voor een eerste bezoek 

Beauty, Health, Life, Mind  /   - 

Heb jij (ook) een druk bestaan en behoefte aan wat me-time? Dan is de sauna een fijne plek om even helemaal tot rust te komen. Ga je voor de eerste keer naar de sauna? Dan is het goed om te weten dat er een aantal spullen handig zijn om mee te nemen. Daarom hebben we een checklist gemaakt zodat jij alles bij je hebt voor je relaxmoment!

1. Badlakens

Sauna’s hebben vaak harde banken. Het is dus handig om een groot badlaken mee te nemen, zodat je wat comfortabeler ligt. Het is daarnaast ook hygiënischer en bij sommige sauna’s zelfs verplicht. Na een saunasessie is het heerlijk om een verfrissende duik te nemen en af te koelen. Daarom is het handig om een extra handdoek mee te nemen, om je na de douche of het zwembad mee af te drogen. 

Badlakens zijn vaak wel groot en zorgen ervoor dat je tas al snel vol zit. Een hamamdoek kan daarom een betere optie zijn. Dit is een dunne en lichte katoenen doek, die makkelijk vocht opneemt. Een hamamdoek is makkelijker om mee te nemen en sneller droog dan een badlaken. 

2. Badjas

In veel wellness resorts is het verplicht om je tussen de saunasessies door te bedekken met een badjas of badlaken. Vergeet dus zeker niet om deze mee te nemen. Heb je thuis geen badjas? Dan kan je er meestal wel eentje huren bij het resort. Check dit wel altijd even van tevoren. Het is namelijk niet zo fijn om met een badhanddoek rond te moeten lopen.

3. Slippers

Net als een badjas is het dragen van slippers over het algemeen verplicht bij wellness resorts. Een sauna omgeving is vaak vochtig en kan daardoor glad zijn. Met slippers heb je meer grip. Het dragen van slippers is daarnaast ook een stuk hygiënischer voor jezelf en de andere bezoekers. 

4. Flesje water

In de sauna is het heet waardoor je gaat zweten en veel vocht verliest. Dit is gezond voor je lichaam, maar zorgt er ook voor dat je belangrijke mineralen verliest. Het zorgt er ook voor dat je dorst krijgt en last van hoofdpijn en duizeligheid als je niet genoeg drinkt. Zorg er dus altijd voor dat je water bij je hebt om je vochtbalans op peil te houden. Het is daarom het handigst om een hervulbare fles mee te nemen. 

5. Een boek of tijdschrift

Hou er rekening mee dat je elektronische apparaten niet mee de sauna in mogen. Je kan dus niet tussendoor even snel het nieuws of je e-mail lezen. Daarom is het fijn om een boek of tijdschrift mee te nemen, zodat je wat te lezen hebt in de rustruimte. 

6. Badkleding

Voel je je naakt niet comfortabel en heb je daarom een badkledingdag geserveerd? Vergeet dan uiteraard niet om je badkleding in te pakken. Check voordat je op pad gaat ook altijd nog even of je alles hebt ingepakt, zodat je zorgeloos van je saunabezoek kan genieten. 

sauna

Wat neem jij altijd mee naar de sauna? Iets wat je écht niet wilt vergeten! Deel in de comments! Hoe completer de lijst, hoe beter!

groetjes

Daisy

*in samenwerking met Smulderstextiel.nl*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *