Gezond lichaam, gezond hoofd

Blog, Health, Mind  /   - 

Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om gezond te zijn. Gezondheid is niet alleen iets lichamelijks als het ontbreken van ziekte maar het kan ook in het mentale aspect zitten. Onder het credo ‘beter voorkomen dan genezen’ zijn er zaken die jezelf kan doen voor je gezondheid. Naast gezond eten en voldoende lichaamsbeweging is het actief zoeken naar ontspanning aan te raden. Veel mensen ervaren druk in de huidige tijd, die druk moet van de ketel. Dat kan op verschillende manieren, voor zowel lichaam als geest, zoals je hieronder kunt lezen.

Spa

Een manier om je stress te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon is een complete spadag voor jezelf te plannen. Dat kan je thuis doen door heerlijk een bad te nemen met relaxende geurkaarsen, gedimd licht, een gezichtsmasker en lekker en badolie met een badbom. Wat het dan nog beter maakt zijn lekkere warme handdoeken en rustgevende muziek. Zo kom je in een ideale sfeer om de rust in je hoofd en lichaam weer terug te krijgen. Laat alle stress van  werk of school achter je. Je kan ook naar een sauna en wellness gaan, bijvoorbeeld die bij je in de buurt of naar een andere spa wat verder weg. Gezellig samen met een goede vriend of vriendin of lekker alleen. Spa Weesp aanbieding is een goede aanrader.

Mindfulness

Bewust leren omgaan met de drukte in je hoofd en je bewuster zijn van ‘het moment’, dat is mindfulness. Er zijn veel mindfulness oefeningen die je kunnen helpen met het verminderen van stress waardoor je makkelijker kan stil staan bij wat nu is en niet wat later is. Veel stress komt namelijk weg bij denken aan de toekomst en niet met denken aan wat er nu is. Mindfulness kunnen verschillende dingen zijn. Sommige oefeningen zijn diep en moet je soms veel na denken of juist proberen je hoofd leeg te maken. Maar er zijn ook kleine dingen zoals je tandenpoetsen, probeer bijvoorbeeld tijdens het tandpoetsen je gedachten niet laten afdwalen maar probeer te focussen op wat je aan het doen bent.

Lichamelijke inspannen

Om het lichaam en het hoofd gezond te houden helpt in beweging blijven heel erg. Denk dan bijvoorbeeld aan een stukje fietsen of wandelen door de natuur, een ideale bezigheid om je lichaam bezig te houden en fit te blijven. Een leuke bijvangs is dat het je ook helpt lekker je hoofd leeg te krijgen. Zo gaat de stress tijdelijk even weg en ontspant het lichaam ook meer. Waar sporten ook veel bij helpt is het lichaam sterker maken waardoor het beter is in het vechten tegen ziektes maar ook het voorkomen van veel ziektes.

Lezen of schrijven

Lezen is een goede afleiding en hulp om je mentale gezondheid helemaal op pijl te houden. Even helemaal wegdromen met een fantasieboek of goede roman zorgt voor instant ontspanning. Laat je meevoeren in de wereld die de schrijver voor je heeft uitgezet en je bent echt even weg. Hierbij wel het advies om een ouderwets boek te pakken, of te lezen via een e-reader en dit niet te doen op een i-pad of telefoon. Die zorgen voor afleiding waardoor je uit het verhaal wordt getrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *