6 x Kom uit je winterdip-tips!

Food, Health, Life, Mind, Recepten, Smoothie, Sport  /   - 

Februari. Yes. Weer een maandje dichter bij de zomer. We hebben januari overleefd! Wat was ‘ie saai he, met dat grauwe weer en nog een halve lockdown. Ik vond er weinig aan. Sowieso heb ik dat met de hele winter. Mensen die zeggen dat ze dol zijn op de seizoenen, begrijp ik niet zo goed. Geef mij maar voorjaar en de zomer. Dan leef ik helemaal op! Het deels overslaan van de winter was een van de redenen dat ik ooit zo veel op Bali was te vinden. Maar die tijd is voorbij. Dus ik moet me door de winters in Nederland heen slepen 😉 Dit klinkt wat negatief, maar eerlijk is eerlijk, ik heb echt altijd last van een winterdip. Sommige mensen zijn daar meer gevoelig voor dan anderen. Ik kijk dus echt enorm uit naar beter weer, langer licht, meer buiten zijn… Maar tot die tijd, moet ik ook die winter door komen en daar heb ik inmiddels door de jaren heen wel wat tips voor verzameld. Dingen die mij energie geven in de winter! Die deel ik graag met je. Hopelijk hebben jij en je winterdip er ook iets aan!

  1. Sporten

Echt, wat zou ik zonder mijn sportlesjes moeten. Voor mij is dit een uur verstand op nul en knallen. Ik hou van music based workouts. Dus op lekkere muziek, heihard trainen. Tijdens de sportles is het even afzien, maar het gevoel erna is goud. Ik voel me er fysiek en mentaal sterker door. Zoek een sport die je leuk vindt (ja er is écht wel iets te vinden) en ga zo vaak als je wilt/kunt. Elk uurtje is er één.

2. Naar buiten!

De neiging om alleen maar binnen te zitten is groot als het winter is. Maar als het droog is, is naar buiten gaan eigenlijk altijd een goed idee. Zeker op mamadagen met mijn dochter doen we altijd een ommetje naar de speeltuin, supermarkt en halen we een koffietje bij ons favo koffietentje. Of we gaan uitwaaien op het strand, of een dagje naar de dierentuin bij goed winterweer. Ze noemen het niet voor niets een frisse neus halen: je bent erna weer hartstikke fris en fit! En een wintersport, de combinatie van sport en buiten zijn, is voor mij echt ultiem genieten. Dan zie ik ineens wél het nut van kou en de winter in 😉 Eigenlijk alleen dan. Haha! izzy en ik strand winterdip

3. Muziek & dansen

Ik zet graag mijn favoriete muziek aan, afgestemd op mijn mood. Muziek aan onder de douche, tijdens het tutten in de badkamer, of tijdens het autorijden. En dan lekker meezingen of dansen! Heerlijk! Ik voel me gegarandeerd beter erna. Een lekkere plaat kan mij zoveel energie geven. Als ik sport én super goeie muziek combineer is het helemaal een boost in mijn mood! Een avondje dansen in een club vind ik ook zo heerlijk! Het kon helaas niet de afgelopen maanden, maar ik ben er weer bij zodra het mag hoor.

4. Goed eten

Je goed voelen heeft ook zoveel te maken met goed voor jezelf zorgen door gezond te eten. Wat ik doe, als ik extra gezond wil doen:

  • extra fruit eten. Ik ontbijt sowieso altijd met fruit voor een goede start. 1 of 2 stuks fruit door mijn yoghurt, smoothie of havermout. Maar ook als tussendoortje eet ik het graag, zoals een kiwi uit het vuistje of een appeltje met kaneel. In de fruitschaal liggen standaard bananen, Zespri kiwi’s (zowel de groene als SunGold!), appels, peer en blauwe bessen. En in de vriezer ook vaak mango voor mijn smoothies. Ik probeer dit ook nu al aan Izzy mee te geven: fruit is lekker en gezond!
  • groene smoothie maken. Hier gaat zoveel groenten en fruit dat ik bijna door het huis stuiter erna van de energie! Ik maak ‘m groen door er (diepvries) spinazie in te doen. En verder lekker veel fruit wat voor handen is. Mijn favo recept is: 1 banaan, 2 Zespri kiwi’s, halve avocado en een handje diepvries mango en spinazie, aangelengd met een plantaardige drink en water. Soms nog wat superfoods erdoor. Heerlijk en zo gezond! Die kiwi’s bevatten veel vitamine C en vezels, dus ook nog eens goed voor je weerstand!
  • extra groenten eten. Probeer eens bij elke maaltijd extra groenten te eten. Bij het ontbijt kun je denken aan een groene smoothie (zie tip hiervoor). En bij je lunch rauwkost en avocado om je boterhammen of crackers te pimpen. Tussendoor snack ik dan graag wortels, komkommer en/of paprika. En bij het avondeten maak ik de verhouding van mijn maaltijd anders: extra veel groenten, iets minder carbs en eiwitten. Maar wel van alles wat, want je hebt ook carbs, eiwitten en vetten nodig hoor.
  • ook af en toe genieten van je ‘guilty pleasures’, zoals chocolade, friet of een kaasplankje. Dat valt misschien niet direct in de categorie gezond. Maar ik geloof dat genieten van dit soort dingen je ook heel erg blij maken. Ik noem dit ‘gezondigen’, want af en toe ‘zondigen’ is gewoon gezond hoor!

TIP –> Wat dacht je van dit heerlijke bananenbrood met Zespri kiwi?!

bananenbrood met kiwi

5. Mediteren

Ik heb de neiging om juist hele actieve dingen te doen, als ik in mijn winterdip zit, om energie uit een activiteit te halen. Dat is heel erg yang en typisch Dais. Maar inmiddels weet ik dat ook het tegenovergestelde, naar binnen keren en bijvoorbeeld thuis de kaarsjes aan te zetten, een meditatie en een paar yoga oefeningen te doen, mij ook energie geeft. En vooral voor mijn mindset is dit heel goed. Dit is veel meer yin. Maar voor mij werken dus zowel yin als yang om me beter te voelen.

6. Skip je Winterdip Challenge

Als extraatje bovenop alles wat ik hiervoor noemde, doe ik ook mee een de Skip je Winterdip Challenge van Zespri! Zespri heeft een leuke box gemaakt met daarin 8 vakjes, waarvan 7 gevuld met een kiwi , voor elke dag van de wee één. En op de laatste dag vind je een verrassing in box! Jij kunt hier ook aan mee doen door het online challenge boekje te downloaden en 7 Zespri kiwi’s in te slaan! zespri

Wat doe jij tegen je winterdip?!

Liefs

Daisy

[Advertorial – Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri kiwi’s. dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *