Recept quinoa aubergine rolletjes gevuld met geitenkaas

Diner, Recepten  /   - 

Wat een topreceptje om je gasten te verrassen tijdens een etentje bij jou thuis! Of gewoon om jezelf te verwennen natuurlijk – laten we dat vooral niet vergeten. Dit quinoa recept van aubergine rolletjes gevuld met geitenkaas van NatureCrops is geschikt als voorgerecht en als hoofdgerecht. Als voorafje serveer je 1 rolletje op een bedje van sla en als main serveer je drie rolletjes met daarbij bijvoorbeeld een goed gevulde salade. Het lijken misschien wat veel stappen en wat ingewikkeld. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Het zijn allemaal hele gangbare ingrediënten en ook de bereidingswijze is echt niet moeilijk. Ook fijn: het gerecht is glutenvrij en vegetarisch. Bon appetit!

Ingrediënten recept quinoa aubergine rolletjes

4 personen

  • Quinoa vlokken
  • 2 aubergines
  • Olijfolie
  • 3 takjes tijm
  • Peper & zout
  • 6 tomaten
  • 1 gesnipperde ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 potje pesto, of zelfgemaakte pesto
  • 200 gr verse geitenkaas
  • 50 gr groene ontpitte olijfjes, in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde lente ui
  • 1 ei

NatureCrops Quinoa Vlokken voor recept quinoa aubergine rolletjes Bereidingswijze recept quinoa aubergine rolletjes

  • Snijd de aubergines over de lengte in dikke plakken van circa een halve centimeter.
  • Bak de aubergines direct kort in hete olie in een koekenpan.
  • Leg ze vervolgens op keukenpapier om uit te lekken. Bestrooi ze met tijm, peper en zout.
  • Snijd de tomaten in dunne plakken.
  • Fruit de ui en knoflook kort in de olijfolie. Voeg de plakken tomaat toe en fruit het geheel nog een halve minuut.
  • Leg de aubergines op een bakplaat, bestrijk ze met de pesto en leg hierop de plakken tomaat.
  • Verdeel de geitenkaas over de plakken aubergine, bestrooi ze met de olijven en de lente ui. Rol ze strak op en steek vast met een prikkertje.
  • Klop 1 ei los en bestrijk de rolletjes met het ei. Haal de rolletjes daarna door de quinoa vlokken.
  • Bak de rolletjes zacht aan in de olijfolie. Bak ze vervolgens in circa 5 minuten af in een voorverwarmde oven op 160 graden.
  • Bestrooi de rolletjes met de lente ui en besprenkel ze met olijfolie. Serveer direct.

Recept quinoa aubergine rolletjes van NatureCrops Weetje: Kun je niet zo goed tegen koemelkproducten? Dan is geitenkaas wellicht een oplossing voor je. Geitenkaas zorgt waarschijnlijk voor een minder heftige reactie, omdat je darmen deze eiwitten beter kunnen verteren.

Voor wie op de calorietjes of andere voedingswaarden wil letten: Voedingswaarde p.p. (3 rolletjes)

  • 340 kcal
  • 9 koolhydraten (g)
  • 13 eiwit (g)
  • 26 vet (g)
  • 5 voedingsvezels (g)

Dit recept quinoa aubergine rolletjes is van quinoa merk NatureCrops. Je kunt quinoa van NatureCrops hier online kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties