Recept: quinoa met groene groenten, zalm en feta

Diner, Lunch, Recepten  /   - 

Vaak ontstaan de lekkerste gerechten als ik ‘zomaar wat probeer’. Een goed voorbeeld hiervan is een gerecht dat ik vorige maakte: quinoa met groene groenten, zalm en feta. Easy, gezond en hartstikke lekker!

Ingrediënten quinoa recept:

Voor 2 personen

  • 50-70 gram quinoa per persoon (afhankelijk van je honger)
  • ½ Broccoli
  • ½ Courgette
  • Ui
  • 1/3 Komkommer
  • Gerookte zalm (snippers of in reepjes snijden)
  • Feta

Bereiding quinoa recept:

  1. Bereid de quinoa zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
  3. Snij de courgette in blokjes en snipper de ui en bak deze kort in een wok in kokosvet (of olijfolie). Voeg na enkele minuten de courgette toe en vervolgens de uitgelekte broccoli roosjes. Wok gedurende 5 minuten.
  4. Snij de gerookte zalm in snippers en verkruimel de feta.
  5. Mix vervolgens de quinoa, met de gewokte groenten en de komkommer.
  6. Serveer het op een bord en garneer met de zalmsnippers en feta.

Quinoa recept met groene groenten, zalm en feta

De combinatie van warm en koud maakt het een heerlijk lauwwarm gerecht. Heb je iets over? Eet het dan gerust de volgende dag koud met de lunch.

Eet smakelijk!

Ik gebruikte voor dit recept de quinoa van NatureCrops. Je kunt dit hier kopen.

Geef een reactie

6 reacties

  1. Ik heb dit nu een aantal keren gemaakt, echt super lekker! Nu heb ik (weer) iets over en ga ik op vakantie. Kan ik het invriezen zodat ik het later als lunch kan nemen?

    1. Hmm… een salade invriezen is denk ik wel lastig. Dit is toch een soort van salade, dus dat zou ik niet doen. Neem het mee in een bakje op vakantie en eet het lekker onderweg! Heb je gelijk je gezonde lunch voor onderweg 😉

  2. Heel erg lekker!!! Ik kook de quinoa vaak in de groentenbouillon voor wat extra smaak. Restjes eet ik de volgende dag als lunch. Heerlijk!!!