I love nuts!

Food  /   - 

Bijna dagelijks eet ik wel een handje noten. De gezonde eigenschappen van noten zijn namelijk heel belangrijk voor ons lichaam. Noten zitten vol met gezonde vetten. En die goede vetten heeft ons lichaam echt nodig, hoewel veel diëten ook zeggen van niet. Daarnaast vind je veel nuttige vitaminen en mineralen terug in noten. Door de volop aanwezige eiwitten zijn noten erg belangrijk voor vegetariërs omdat zij vaak te weinig eiwitten binnen krijgen. Maar variatie is the key in je noten inname, want de ene noot is de andere niet.

Van de Notenstore.nl ontving ik pas hele fijne food post: 3 verschillende soorten noten (walnoten, paranoten en amandelen) en een health mix! And I can tell you this….: het was héééééérlijk! 🙂

Paranoten

Paranoten zijn gezonde noten Paranoten zijn super gezond doordat de bomen waar ze aan groeien zich wortelen in een zeer vruchtbare en schone grond. Hierdoor nemen ze veel goede stoffen op, waaronder selenium. Dit mineraal komt in onze voeding weinig voor, maar heb je wel dagelijks nodig. De combinatie van selenium en vitamine E maakt de paranoot een krachtige antioxidant, die je nodig hebt om de ongezonde vrije radicalen waaraan we dagelijks blootgesteld worden, te bestrijden. Dankzij het aanwezige zink in paranoten hebben ze ook een stimulerend effect op je spijsvertering en stofwisseling. Top nootje dus. Eet de paranoot zo uit het handje of in stukje gebroken door je ontbijt (yoghurt, havermout, etc.).

Walnoten

Walnoten zijn gezonde noten Mensen met stofwisselingproblemen of last van opstopping kunnen veel baat hebben bij het eten van walnoten, omdat ze de darmen stimuleren door de vele vezels. Walnoten bevatten in vergelijking tot andere noten grote hoeveelheden gezonde omega 3-vetzuren. Daarnaast zit deze noot ook vol eiwitten, vitaminen en mineralen. Ik eet walnoten vaak bij een appel als tussendoortje. Deze combinatie zorgt ervoor de je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Maar het is ook lekker in een mix voor ontbijtgranen of als topping op je havermout.

Amandelen

Amandelen zijn gezonde noten De amandel is echt een beauty food. Ze zijn een belangrijke bron van vitamine E en magnesium en zitten vol eiwitten, kalium, calcium, fosfor en ijzer. Amandelen bevatten van alle noten de meeste vezels, dus zorgen ze ook voor het uitscheiden van afvalstoffen en geven jou zo een stralende huid. De amandel wordt daarom ook in veel beauty producten gebruikt. De vitamine E in deze noot houdt je huid elastisch en de antioxidatieve werking ervan helpt schadelijke invloeden van buitenaf tegen te gaan. Let op, kauw wel goed op amandelen, want ze verteren lastig. Amandelen zijn zo uit het handje lekker, maar nog lekkerder vind ik het om ze wat kleiner te ‘snijden’ en te mixen door mijn ontbijt. Bijvoorbeeld als topping bij deze banaan ei pannenkoekjes.

Health mix

Health mix met superfoods en noten De health mix bestaat uit goji bessen, blauwe bessen, moerbeien, inca bessen, rauwe cashew noten en cranberry’s. Superfoods en noten, wat een goede combi! Deze mix heb ik telkens zo uit het handje gegeten, als healthy snack. Ook lekker als mix voor bij ‘de borrel’, om toch een gezond alternatief naast de vaak gezouten pinda’s of chips te bieden.

Wil jij ook deze noten of de health mix bestellen? Dat kun je doen op Notenstore.nl.

Eet jij deze noten ook vaker? Of ben je fan van een andere noot? Let us know in de comments!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 reacties

 1. Paranoten vind ik echt heerlijk maar ik merkte dat ik daar misselijk van werd als ik er wat meer van at. Ik las op internet dat je dat snel kan hebben met deze noten door de selenium?
  Dus ik moet mezelf beperkten tot 3 of 4 van deze heerlijke noten, ik vul het dan aan met ander noten. Echt jummie

 2. ik eet vaak walnoten en amandelen. zo uit het vuistje of door de yoghurt. Paranoten kende ik helemaal niet. Di ga ik ook een keertje proberen.

 3. Als je deze noten koopt, neem je dan de ongebrande versie en roosteren jullie die dan. Ik had dit laatst gedaan met hazelnoten, amandelen en walnoten. Dan in een grote pot gedaan en zo makkelijk te pakken voor tussendoor of als topping in yoghurt of havermout.

  1. Hoi Bianca,
   Ik eet de noten zo, ongebrand. Zoals ze binnenkomen als je ze besteld bij notenstore.nl. Dan zijn ze het gezondst.
   Groetjes!

 4. Paranoten zijn mijn lievelingsnoten! Je hebt er daar ook helemaal niet veel van nodig om vol te zitten. Zijn moerbeien lekker eigenlijk? zie ze steeds vaker voorbij komen maar nog nooit geproefd.