Green juice || immuun booster

Dranken, Recepten, Smoothie  /   - 

Sinds vandaag ben ik weer bezig met Innerwave! Eigenlijk al sinds maandag, maar de eerste vijf dagen zijn de voorbereidende fase waarin je geen vlees, suiker en zuivel meer mag. Maar sinds vandaag is het echte detoxen begonnen: sapjes, smoothies en soepen is wat de klok slaat. Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat dit goed uitkomt, want ik heb een dikke, vette maar vooral pijnlijke keelontsteking, waardoor ik niks kan eten. Drinken is eigenlijk de enige optie. Ik zal je verder niet lastig vallen met de keelontsteking ellende, maar ik deel wel graag mijn eerste juice recept met je. Vanochtend gemaakt, dus vers van de pers. Letterlijk en figuurlijk.

Sinds deze week heb ik een hele fijne slowjuicer in huis. Met dit apparaat heb ik het sapje gemaakt. Je kunt het uiteraard ook doen met een sapcentrifuge en een blender moet denk ik ook wel lukken. Al gaat de voorkeur wel echt naar een juicer!

Het recept komt uit het Innerwave boekje waarin tientallen juice en smoothie recepten staan, samengesteld door food coach Rens Kroes. Rens noemt het de ‘Immune’ juice. Gezien die van mij – en de rest van griepend Nederland – wel een boost kan gebruiken, leek me deze jucie wel wat. Omdat ik nog erwten scheuten (een kiemgroente) in de koelkast had liggen, heb ik die er ook doorheen gedaan. Extra vitamientjes!

Ingrediënten green juice

 • 1 appel
 • 1/3 komkommer
 • 2 stengels bleekselderij
 • Handjevol verse bladspinazie
 • Klein handje erwten scheuten green juice

Bereiding green juice

 1. Was alle ingrediënten en snijd ze in stukken zodat ze in je (slow) juicer passen.
 2. Haal vervolgens alle ingrediënten rustig door je juicer en vang het sap goed op.

C’est tout! Geniet van je ontzettend gezonde groene sapje.

Juicers, detoxen & winacties

Mijn juicer is van het merk JuiceMe en komt van de Tarwegraskoning.nl. So far ben ik er blij mee, maar ik test ‘m een tijdje en dan zal ik er een review overschrijven. En wellicht…. ga ik er ook één verloten op de site! Trouwens, niet wellicht, dat ga ik gewoon doen!

Vorig jaar heb ik ook de Innerwave detox gedaan, waar ik erg enthousiast over was. Nu, bijna een half jaar later, was het tijd voor een tweede detox. Ik wil dit graag tweejaarlijks blijven doen. Omdat ik er zo’n fan van ben, heb ik geregeld dat ik twee Innerwave Detox pakketten mag weg geven op de site. Op hele korte termijn… So stay tuned voor alle leuke acties die gaan komen!

X Daisy green juice green juice

Geef een reactie

15 reacties

 1. Ik maak nagenoeg elke morgen een sapje met mijn juicer van superjuicer, werkt ook prima! Recepten die ik het meest gebruik zijn komkommer-appel-bleekselderij-venkel-groene paprika-spinazie en appel-wortel-rode biet-rode paprika.. Ik kan niet meer zonder!

 2. Dit sapje kan ik wel gebruiken met een flinke verkoudheid. Jammer genoeg heb ik geen (slow)juicer in huis 🙁 dus ga ik zeker mee doen aan de winactie! Beterschap!!

 3. Ik vraag me af wat je doel is met detoxen? Je eet en drinkt bovenmatig gezond en je sport veel. Wat zou de toevoeging zijn voor jou? (Beterschap trouwens!)

 4. He bah, keelontsteking…beterschap hoor! Deze smoothie lijkt me heelijk, ik ben al een gevorderde smoothiedrinker dus ik vind m vast lekker 😉

 5. Wat vervelend dat je een keelontsteking hebt. Veel beterschap! Ik heb twee weken een koortslip gehad… Ben er nu éindekijk vanaf! *afkloppen* Ben nooit ziek, maar die koortslip weet mij helaas regelmatig te vinden :s

  Ik heb zelf ook geen slowjuicer, maar maak wel elke ochtend een groentesmoothie met de blender met volgende ingrediënten: komkommer, courgette, bleekselderij, handje verse spinazie, verse gember, flinke theelepel omega369 olie en schepje mix van Superfood.
  Het is een werkje om elke ochtend te maken, maar wel een hele fijne start! Goed voor de weerstand en mijn stoelgang. En ik vind het nog lekker ook! 🙂

 6. Een slowjuicer staat hoog op mijn wensenlijstje (maar een beetje duur), dus ik ga de winactie in de gaten houden. Dit soort sapjes lijken me zo lekker!