Green juice // Immuunbooster

Dranken, Recepten, Smoothie  /   - 

Wat een gekte he? Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Deze week zullen we op ILH extra aandacht besteden aan het boosten van je immuunsysteem. Deel het zo veel mogelijk met vrienden, familie, collega’s, buren, Instagram volgers etc. Dat iedereen een super sterk immuunsysteem mag krijgen. Take care <3 

Het recept komt uit het Innerwave boekje waarin tientallen juice en smoothie recepten staan, samengesteld door food coach Rens Kroes. Rens noemt het de ‘Immune’ juice. Gezien die van mij – en de rest van Nederland – wel een boost kan gebruiken, leek me deze jucie wel wat. Omdat ik nog erwten scheuten (een kiemgroente) in de koelkast had liggen, heb ik die er ook doorheen gedaan. Extra vitamientjes!

Ingrediënten green juice

 • 1 appel
 • 1/3 komkommer
 • 2 stengels bleekselderij
 • Handjevol verse bladspinazie
 • Klein handje erwten scheuten green juice

Bereiding green juice

 1. Was alle ingrediënten en snijd ze in stukken zodat ze in je (slow) juicer passen.
 2. Haal vervolgens alle ingrediënten rustig door je juicer en vang het sap goed op.

C’est tout! Geniet van je ontzettend gezonde groene sapje.

X Daisy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 reacties

 1. Ik maak nagenoeg elke morgen een sapje met mijn juicer van superjuicer, werkt ook prima! Recepten die ik het meest gebruik zijn komkommer-appel-bleekselderij-venkel-groene paprika-spinazie en appel-wortel-rode biet-rode paprika.. Ik kan niet meer zonder!

 2. Dit sapje kan ik wel gebruiken met een flinke verkoudheid. Jammer genoeg heb ik geen (slow)juicer in huis 🙁 dus ga ik zeker mee doen aan de winactie! Beterschap!!

 3. Ik vraag me af wat je doel is met detoxen? Je eet en drinkt bovenmatig gezond en je sport veel. Wat zou de toevoeging zijn voor jou? (Beterschap trouwens!)

 4. He bah, keelontsteking…beterschap hoor! Deze smoothie lijkt me heelijk, ik ben al een gevorderde smoothiedrinker dus ik vind m vast lekker 😉

 5. Wat vervelend dat je een keelontsteking hebt. Veel beterschap! Ik heb twee weken een koortslip gehad… Ben er nu éindekijk vanaf! *afkloppen* Ben nooit ziek, maar die koortslip weet mij helaas regelmatig te vinden :s

  Ik heb zelf ook geen slowjuicer, maar maak wel elke ochtend een groentesmoothie met de blender met volgende ingrediënten: komkommer, courgette, bleekselderij, handje verse spinazie, verse gember, flinke theelepel omega369 olie en schepje mix van Superfood.
  Het is een werkje om elke ochtend te maken, maar wel een hele fijne start! Goed voor de weerstand en mijn stoelgang. En ik vind het nog lekker ook! 🙂

 6. Een slowjuicer staat hoog op mijn wensenlijstje (maar een beetje duur), dus ik ga de winactie in de gaten houden. Dit soort sapjes lijken me zo lekker!