Het coronavirus // What to do?

Health, Life  /   - 

Misschien wel een van de meest besproken topics van het moment: het coronavirus. Wat is het, wat kun je doen en is er reden tot paniek? ILH komt tot de rescue en geeft tips. Onthoud wel: wij zijn geen dokters of deskundige, als je twijfelt aan eventuele symptomen of vragen hebt, neem dan contact op met de GGD.

Wat is het coronavirus?

Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat het coronavirus je ontgaan is. Maar, toch nog even samenvattend. Wat is het coronavirus precies? Het coronavirus is een virus uit China dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt. Klachten zijn koorts met luchtwegklachten, zoals hoesten en kortademigheid. Het virus is afgelopen december 2019 uitgebroken in de regio Wuhan. Het virus heeft zich sinds dat moment in een rap tempo verspreid. Wereldwijd worden er verschillende maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen. In Nederland werd op 27 februari de eerste patiënt met het virus gevonden. Het virus is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt.

Wat kun je doen?

Hoe zorg je dat je niet besmet raakt met het coronavirus? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Desinfectiegel
  • Gebruik van een mondkapje

Gebruik je gezond verstand en houd je gezondheid in de gaten. Als je verkoudheidsklachten hebt, blijf dan thuis om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Wees extra opletttend met klachten als verkoudheid, hoesten en niezen. Als de klachten erger worden, neem dan contact op met de huisarts.

Is er reden tot paniek? Als jij een goede gezondheid hebt en goed voor jezelf en andere zorgt dan verklein je de kans om besmet te raken met het coronavirus. Wees lief en oplettend voor jezelf en de mensen om je heen!

Liefs, het ILH team

Bron: RIVM 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *