Zo kun jij hulp bieden in de strijd tegen het Coronavirus

Health, Life  /   - 

Deze week zullen we op ILH extra aandacht besteden aan het boosten van je immuunsysteem. Verder lees je tips voor wat te doen tijdens thuisquarantaine en delen we gezonde recepten. Deel de artikelen zoveel mogelijk met vrienden, familie, collega’s, buren, Instagram volgers etc. Take care <3 

Hoe kun jij jouw hulp bieden in de strijd tegen het Coronavirus? Wij hebben verschillende manieren en tips op een rijtje gezet.

Zo kun jij hulp bieden!

Boodschappen doen/Medicijnen ophalen

Kan jouw oma/buurman/vriendin de deur niet uit om welke reden dan ook? Vraag hen of jij voor hun boodschappen kunt doen of medicijnen op kunnt halen. Je kunt het altijd voor de deur zetten of door de brievenbus gooien. Zo kom je niet met hen in contact, maar kun jij toch je steentje bijdragen.

Oppashulp

Hoewel dit ook een beetje dubbel voelt: want je komt met extra mensen (kinderen) in contact, is het ook zo nodig dat er oppashulp geboden wordt aan kinderen van wie de ouder(s) in vitale beroepen (zorg, leraren, hulpverleningsdiensten etc.). Deze helden zijn immers dag en nacht aan het werk om ons te voorzien in hulp, informatie, zorg, eten/drinken, vervoer en ga zo nog maar even door.

#coronahulp gebruiken

Neem een kijkje op de hashtag #coronahulp. Met deze hashtag worden mensen (online) gemakkelijk bij elkaar gebracht.

Check: gewoonmensendiewillenhelpen.nl

Wil jij je hulp aanbieden? Check vooral gewoonmensendiewillenhelpen.nl. Een super goed initiatief van 4 studenten. Zij kijken voor jou wat je kunt betekenen voor iemand in jouw omgeving.

Buurtinitiatieven en Facebookgroepen

Of het nu gaat om boodschappen doen of een gezellig telefoongesprekje. Veel (oudere) mensen zitten nu alleen thuis en kunnen de deur niet uit. Kijk of jij iets voor deze groep in jouw buurt kunt doen door acebookgroepen te raadplagen en na te gaan of jouw buurt aan buurtinitiatieven doet. Joinen dus!

Hoe draag jij je steentje bij in deze ‘coronacrisis’? Deel het vooral met ons, zo kunnen we met zijn allen onze hulp bieden in de strijd tegen het coronavirus.

Liefs, team ILH

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *