Detox juice recept || Green & Clean!

Dranken, Health, Recepten, Smoothie  /   - 

Eerder dit jaar deed ik een drie daagse detox kuur. In deze drie dagen maakte ik zelf heerlijke verse sapjes met mijn sapcentrifuge en blender – aan de hand van de Juice Master app. Voordeel van zo’n detox is dat je je lichaam in een paar dagen opschoont en een frisse boost geeft. Je voelt je erna veel energieker. Drie dagen lang op alleen sapjes leven kan best pittig zijn, daarom is het ook een goede optie om dagelijks één groene smoothie of juice te drinken. Ik probeer dit ook dagelijks te doen. Eén van de sapjes die ik regelmatig drink is een detox juice die ik tijdens het kuurtje ook dronk.

Waarom is deze detox juice zo gezond?

De juice zit tjokvol vitamines, waaronder A, diverse B’s, C en E. Verder zit er veel calcium, ijzer, magnesium, betacaroteen en folium zuur in. Appel en komkommer hebben een vocht afdrijvend effect waardoor het makkelijker is om de afvalstoffen af te voeren. Gember staat bekend als natuurlijk antibioticum en heeft een antibacteriële werking. Citroen zorgt op haar beurt weer voor het verwijderen van schadelijke bacteriën uit de darmen en voor een schone lever en nieren.

Ingrediënten detox juice

 • 1 appel
 • ½ komkommer
 • 1 cm gember
 • 2,5 cm citroen
 • Handje spinazie

Optioneel: Halve tot hele banaan om het zoeter te maken. Ik geef toe, deze detox juice is namelijk een zure rakker!

Bereiding detox juice

 1. Gebruik je sapcentrifuge of (slow)juicer. Begin met een (halve) appel en doe vervolgens de andere ingrediënten in de juicer. Sluit weer af met een (halve) appel.
 2. Als je een (halve) banaan toevoegt, moet je dit tot slot met een staafmixer of blender door de juice mixen. Niet door je juicer! Dat gaat niet 😉

detox juice, sap

Geniet ervan!

Ook geïnteresseerd in de detox app? De app kost rond de €4,- en kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties

 1. Uiteindelijk komt alles na het juicen bij elkaar, dus welke volgorde je aanhoudt maakt naar mijn idee weinig uit. Wel heb ik gemerkt dat je beter zachte bladgroente af kunt wisselen met harde groente, zodat het makkelijk gaat.
  Vanaf vandaag begin ik met een 7-daagse detox. Heb een Matstone slowjuicer gekocht.

 2. Superlekker!
  Ik maak ook graag sapjes met gember. Ik heb geen juicer, dus ik kieper alles altijd met een beetje water erbij in de blender. Minstens net zo lekker en met veel meer vezels dan het gefilterde sap!

 3. Ziet er goed uit. Ik heb eigenlijk dezelfde vraag als Liesbeth. Als ik boerenkool, spinazie of iets anders groens erin doe, dan kom er geen sap uit…Hoe doe jij dit? p.s. wat ook erg lekker is, is: een halve venkel, 1/3 komkommer en 1 appel.

 4. Hi lady!

  Allereerst love love love ur blog!
  Al je recepten zijn hier thuis een groot succes!!

  Heb je nog andere handige tips/apps/boeken die je mij kunt aanraden mbt healthy lifestyle?

  Liefs

  1. Wat leuk om te horen!
   Ik ben zelf fan van de boeken:
   – Amber Albarda – eet je zelf mooi slank & gelukkig
   – 100% Suikervrij (kookboek)
   – Voedselzandloper
   Daar heb je vast ook iets aan!

   gr. daisy

 5. Ziet er goed uit! Heb jij toevallig een tip voor een betaalbare slowjuicer? Ik heb gehoord dat deze een stuk beter is dan een normale sapcentrifuge..

  1. Net gisteren mijn Matstone (new model) binnen gekregen. Super blij mee:) Nog steeds een flink bedrag, maar dan weet je wel dat je een sslow juicer hebt die zijn werk goed doet en in vergelijking met andere slow juicers is deze dan weer betaalbaar. Het is maar net wat je referentiekader is;)

 6. Heb sinds kort een sapcentrifuge dus ben ook lekker aan t experimenteren! Doe jij spinazie ook in de sapcentrifuge? Bij mij kwam er namelijk bijna geen sap uit, dus het hele zooitje maar in de blender gegooid! Weet je ook of je beter eerst de harde groenten/fruit kunt juicen, of beginnen met de zachte soorten?