Groentesap recept || bietjes, avocado & meer!

Dranken, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Veel, heel veel Nederlanders komen niet aan hun dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Voor mij is dat eigenlijk ondenkbaar, maar voor velen blijkbaar niet. Een goede manier om wel voldoende groente en fruit binnen te krijgen is door het maken van een groene smoothie of een groentesapje. Dagelijks een vers groentesapje heeft vele voordelen voor je lichaam. Deze donkerrode, romige juice vind ik zelf ontzettend lekker. Dit groentesap recept bevat vele vitamines, calcium, bètacaroteen, chlorofyl (reinigt je organen), antioxidanten en goede vetten door de avocado. Door een halve avocado aan je juice of smoothie toe te voegen maak je ‘m niet alleen lekker creamy, maar ook nog eens extra vullend waardoor je minder snel trek krijgt.

Je kunt ook superfoods door het groentesapje mengen. Zo maak je je groentesapje nóg voedzamer. Ik koos voor chlorella voor een extra ontgiftend effect op mijn lichaam en omdat het je immuunsysteem boost. Maar be creative met superfoods en kijk waar jouw lichaam op dat moment behoefte aan heeft!

Ingrediënten groentesap recept:

Voor 2 personen

 • ½ komkommer
 • 2 appels
 • 1 flinke hand verse spinazie
 • ½ biet
 • ½ avocado
 • 3 cm broccoli (het stronkje)*
 • 1 wortel
 • Sap van (circa ½) citroen
 • Evt. chlorella poeder

*Het klinkt misschien gek om juist het stronkje van de broccoli te juicen, maar dit bevat de meeste voedingsstoffen!

Bereiding groentesap:

 1. Gebruik een juicer of sapcentrifuge. Ik heb mijn nieuwe juicer van Cuisinart gebruikt.
 2. Start met een appel en eindig er mee. Halveer de appel eventueel als het niet in je juicer past. Alle andere ingrediënten haal je ook door de juicer, behalve de avocado.
 3. Gebruik daarna een blender of staafmixer om de avocado er door heen te mengen. Als je superfoods gebruikt (zoals chlorella) is dit ook het moment om dit erdoor te mengen.

Enjoy! groentesap recept detox

 

Ken jij nog een lekker groentesap recept? En wat vind je van dit recept? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 reacties

 1. Gebruik je het broccoli stronkje dan rauw? Ik heb wel eens gehoord dat het slecht is om bepaalde groenten (bijv. Broccoli en sperziebonen) rauw te eten. Hoe denk jij daar over?

  1. Ja hoor, dat kan er gewoon rauw in. Ik heb het van meerdere detox coaches gehoord. Dus ga er eerlijk gezegd van uit dat het in orde is. Je gebruikt ook maar een klein stukje dat je juiced.

 2. Ik heb gehoord dat een sapcentrifuge veel minder goed is dat een slowjuicer. Er gaan veel vitaminen en mineralen verloren.. klopt dat?

  1. Hoi Charlie, een slowjuicer schijnt inderdaad nóg gezonder te zijn dan een sapcentrifuge. Je kunt de juices dan ook langer bewaren met behoud van vitamines. Maar dat wil niet zeggen dat een sapcentrifuge niet gezond is hoor. Maar je hebt natuurlijk altijd baas boven baas 😉

 3. Sinds kort ben ik ook aan het juicen, en dit receptje ga ik ook eens uitproberen. Wel zonder Chlorella, want dat gebruik ik niet.
  Stronken broccoli zal ik voortaan ook bewaren voor de juicer. Bij broccolisoep gebruik ik het wel altijd, maar anders gooi ik het altijd weg. Zonde als er zoveel voedingstoffen in zitten!