Geroosterde puntpaprika met sumac yoghurt // Zomer recept

Diner, Food, Lunch, Recepten  /   - 

Het is volop zomer! Wat een heerlijke warme dagen zijn het. Met deze hitte hebben wij geen zin om uren in de keuken te staan, maar willen we wel nog steeds lekker en gezond eten. Dit lekkere zomer recept is makkelijk, fris en licht: geroosterde puntpaprika’s met  kruidige linzensalade en sumac yoghurt. Extra tip! Je kunt de paprika’s ook grillen op de barbecue in plaats van de oven.

Dit recept komt van Elize van @deli_zabeth. Haar instagram staat vol met heerlijke recepten. Zoals deze baking tray met zoete aardappel en kikkererwten, die een tijdje geleden verscheen op I Love Health. De komende tijd vindt je op I Love Health zo nu en dan lekkere recepten van Elize. Al dat lekkers willen we jullie niet onthouden! Check vooral haar Instagram want daar vind je nog veel meer lekkers.

Ingrediënten geroosterde puntpaprika’s

Dit recept is voor 2 personen 

  • 2 puntpaprika’s
  • 150 gram beluga of de Puy linzen
  • 2 theelepels kappertjes
  • Handvol fijngehakte munt
  • Handvol fijn gehakte dille
  • 3 lente uitjes
  • 250 gram cherry tomaten
  • Handvol pompoenpitten
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram griekse yoghurt
  • 2 theelepels sumac

Dressing

  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • Sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de linzen af met koud water en breng ze vervolgens in een ruime hoeveelheid water met wat zout aan de kook. Kook 20 minuten lang. Proef na 20 minuutjes of ze gaar zijn, zo ja giet af en laat ze goed uitlekken.
  3. Maak ondertussen de dressing door alle ingredienten met elkaar te mengen.
  4. Meng de linzen (nog warm!) met de dressing.
  5. Snijd knoflook fijn.
  6. Snijd 2 paprika’s door de helft, leg ze op een bakplaat en sprenkel wat olijfolie, zout en peper en knoflook over heen.
  7. Rooster de paprika’s 10 minuten in de oven.
  8. Halveer de cherrytomaatjes en hak de lente ui fijn.
  9. Voeg de kappertjes, fijn gesneden munt en dille, halve cherry tomaatjes, lente ui en pompoenpitten toe aan de linzen (gemixt met de dressing)
  10. Mix vervolgens de yoghurt met de sumac en een snufje zout.
  11. Haal de paprika’s uit de oven en serveer de paprika’s met de linzensalade en een schep sumac yoghurt.

Enjoy dit heerlijke zomer recept!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Elize Van Steen (@deli_zabeth) op

Liefs, Elize en Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie