Staan deze top boeken al in jouw boekenkast?

Health, Recepten  /   - 

Er is op internet van alles te vinden, dus ook allerlei tips, recepten en advies op gebied van gezondheid en voeding. Maar toch vind ik het nog steeds heel fijn om soms even lekker een boek te pakken, om daar allerlei info en inspiratie uit te halen. Ook is het lekker rustig, om even niet online te zijn of afgeleid te worden door berichtjes en allerlei reclames. En daarnaast staat zo’n boek ook nog eens leuk op jouw keukenplank of in je boekenkast. In deze blog onze nieuwe favoriete niet te missen gezonde (kook) boeken op een rij!

Vegan smaak souvenirs

Nog niet uit kunnen koken, zo nieuw en vers in huis. Maar er door heen bladeren laat al zien dat Vegan smaak souvenirs een plekje in deze blog verdient. Prachtige foto’s van de reizen van Jolijn en Sjoerd, maar vooral van heerlijke vegan gerechten. Krokante deegpakketjs met spinazie, Turkse linzensoep en Marokkaanse hardra doen mij watertanden. De igreidentenlijstjes lijken behapbaar en de gerechten niet al te moeilijk. Ik kan niet wachten eruit te gaan koken. Voor 23,99 euro te koop bij Bol. vegan smaak souvenirs boek

5 ingrediënten -Jamie Oliver

In ‘5 ingrediënten: snel & simpel koken’ laat Jamie Oliver zien hoe je met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en healthy kunt eten. De recepten zijn stuk voor stuk eenvoudig te maken en in een handomdraai klaar. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Morgen al koken uit dit fijne boek? Je bestelt hem hier voor 29,99 euro.

SLA easy – Saladebar SLA

Nog zo’n topper: SLA easy. In dit boek vind  je toegankelijke, lekkere salades die je dagelijks snel kunt maken. Dit kookboek van de populaire saladebar SLA, geeft inspiratie voor gezonde en makkelijke gerechten. Aan de hand van de recepten in het boek zet ook jij vanaf nu eenvoudig een verantwoorde en lekkere hap op tafel. En nee, daar hoef je geen uren voor in de keuken te staan, of kok van beroep te zijn. SLA easy is hier te bestellen voor 15 euro. 

o.

Lichter – William Cortvriendt

Er zijn nauwelijks onderwerpen waar zoveel (on)zin over ons is geschreven als over ons gewicht, afvallen en hoe we er uit zouden willen of moeten zien. Zo blijkt dat de oorzaken van overgewicht en obesitas niet alles te maken hebben met te veel eten of te weinig bewegen. Hoe het dan wel precies ziet, lees je in LICHTER. Een boek dat hardnekkige dogma’s en mythes over overgewicht weerlegt. Je kun LICHTER hier bestellen voor 20 euro.

Eet als een atleet

We waren al groot fan van ‘Eet als een expert’, en nu is daar boek twee: Eet als een atleet. Pasta, eieren, eiwitpoeders, supplementen en shakes. Hoe zit het nu echt met sportvoeding en wat kun je het beste eten om het maximale uit je sportprestaties te halen? In Eet als een atleet scheiden drie experts de zin van onzin en vertalen zij op toegankelijke wijze de wetenschap naar de praktijk. inclusief heerlijke sportrecepten én handige voorbeelddagmenu’s. Ideaal toch?! Het boek is hier te bestellen voor 23,50 euro.

Heb jij deze fijne boeken al in huis? Of heb jij wellicht een goede boekentip voor ons? Laat het ons weten in de comments.

Liefs Mirte

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

  1. Wat een prachtige boeken. Ik ben altijd opzoek naar recepten. Ik sport veel, maar wil niet teveel vlees eten. Via boeken als deze kom ik altijd weer in aanraking met nieuwe recepten en eiwitrijke ingrediënten.