Je immuunsysteem boosten in strijd tegen Corona

Health, Life  /   - 

Vanochtend werd ik wakker van het zonnetje dat door mijn gordijnen kwam en fluitende vogeltjes. De eerste gedachte die opkwam was: ‘Wat heerlijk, een nieuwe dag, nieuwe week. We gaan aan de slag!’. Een fractie van een seconde later kwam de realiteit weer binnen. Wat een bizarre situatie he jongens. Het coronavirus heeft de hele wereld op zijn kop gezet. Opeens lijkt de tijd stil te staan, in een tijd waarin we helemaal niet meer gewend zijn om stil te staan. En hoe gek de situatie ook is: het zonnetje blijft schijnen en de vogeltjes blijven fluiten. Zie het als een tijd om weer samen te komen en je te realiseren wat er écht toe doet.

 

Deze week zullen we op ILH extra aandacht besteden aan het boosten van je immuunsysteem. Verder lees je tips voor wat te doen tijdens thuisquarantaine en delen we gezonde recepten. Vandaag een blog geinspireerd op een informatieve blog van onze kantoorcollega  Lavinia. Zij schreef op haar website www.laviniafrantzen.nl een blog over het boosten van je immuunsysteem. Deel het artikel met vrienden, familie, collega’s, buren, Instagram volgers etc. Dat iedereen een super sterk immuunsysteem mag krijgen. Take care <3 

Ga de strijd aan met corona: zo kun jij je immuunsysteem boosten!

Het hele land is in de ban en spreekt maar over 1 ding, het corona virus, oftewel COVID 19. Waar we eerst met z’n alleen lacherig over deden, is het na de laatste persconferentie op zondag 15 maart toch wel heel serieus geworden. Gelukkig kun jij als individu heel veel zelf doen, om het leed te verzachten.

Je zult al veel informatie voorbij hebben zien komen. Zoveel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Lavinia is hormoon therapeut en geeft informatie over hoe je jouw immuunsysteem kunt boosten in strijd tegen het corona virus. Wat kun jij nu zelf doen om je te beschermen van dit heftige virus? Zie hier een aantal tips toe die je meteen kunt toepassen:

 • Slik 3000 mg vitamine C per dag. De vitamine C van Vitakruid is mijn favoriet (bron. orthomolecular.org). Neem de supplementen verspreid over de dag in, dus 3x 1000 mg per dag. Andere goede merken zijn AOV, Bonusan, Orthica, Solgar en Vitals.
 • Zorg voor je dagelijkse dosis vitamine D3, 80 mcg per dag. Als jij nu in een warm land bent dan zit je echt goed daar! Dit virus heeft het zwaar bij warme temperaturen. Zeker nu je veel binnen zult zitten is vitamine D uit een potje geen overbodige luxe. (bron. orthomolecular.org)
 • Slik 400 mg magnesium per dag. Sowieso natuurlijke rustgever, je slaap kan er ook door verbeteren. (bron. orthomolecular.org)
 • Slik 20 mg Zink per dag. (bron. orthomolecular.org)
 • Eet 3 paranoten per dag voor je selenium inname. Bij de Lidl kun je betaalbare paranoten halen. Niet hamsteren ajb, je hebt er maar 3 per dag nodig en zo lang gaat dit niet duren.

Rook je? Zie deze tijd als je DOEL om hiermee te stoppen. Roken breekt ontzettend veel goede vitamines en mineralen af in ons lijf en we hebben het nu hard nodig. Zeker gezien het corona virus je longen aantast, is er geen beter moment dan nu te stoppen.

Voedingstips

Daarnaast is het natuurlijk heel belangrijk gezond te blijven eten. Vooral wanneer we hele dagen thuis hangen, snack je misschien (ongemerkt) wat meer. Hieronder wat voedingstips op een rij:

 • Eet minimaal 500 gram groente per dag. Vries ook een en ander in zodat je altijd wat bij de hand hebt. Believe me, je gaat mealpreppen zo leuk vinden. Denk ook aan groene bladgroenten als boerenkool, cavalo nero, spinazie, andijvie etc. Hele fijne vitamine bommetjes!
 • Gooi lekker veel kiemen in je mandje. Alfalfa, waterkers, radijskiemen, broccolikiemen, tuinkers! Heerlijk in salades en op een  broodje met hummus, avocado en een gekookt ei.
 • Let op je suikerinname. Als je van zoet houdt en wilt snoepen, plak je tussendoortje achter je maaltijd. Dan krijgt je bloedsuikerspiegel geen enorme opdonder.
 • Qua fruit kies voor bessen, frambozen, kiwi’s, groene appels en zuur fruit. Eet fruit het beste in de ochtend en met schil (biologisch).
 • Drink gemberthee! Tip, is de gember op? Gemberpoeder doet hetzelfde. Even roeren in heet water et voila! Ook top bij misselijkheid door andere zaken.
 • Kies voor voedzame granen en langzame koolhydraten als bruine rijst, quinoa, boekweit, gierst en peulvruchten. Als je van pasta houdt, kies voor spelt en pasta gemaakt van peulvruchten.
 • Maak misosoep met paddenstoelen als shiitakes en veel (groene blad-) groenten. In shiitakes zitten essentiële suikers die enorm goed zijn voor ons immuunsysteem. Kies voor misopasta van bruine rijst, en top het af met taugé, alfalfa, bosui, paksoi (eigenlijk alle groente die jij lekker vindt hierin). Ook lekker met noedels.
 • Bak voedzame snacks als (glutenvrij) bananenbrood en courgette cake, zonder toegevoegde suikers. Snijd na afkoelen in plakken en vries een deel in.
 • Maak hummus voor het hele gezin, weer een leuk klusje en heerlijk in salades, op crackers en brood.
 • Je hebt nu veel tijd, ga fermenteren! Ik had toevallig een maand geleden een flinke batch kimchi gemaakt. Dit is zo lekker en zo goed voor je darmen, en dus immuunsysteem. Hallo probiotica! Op de instagram van Lavinia  vind je een recept in haar instagram highlights (@laviniafrantzen).

Op zoek naar gezonde recepten? Neem hier eens een kijkje.

Algemene richtlijnen

En uiteraard nog even de algemene richtlijnen die net zo belangrijk zijn:

– Was je handen regelmatig met zeep en water, gedurende 20 seconden
– Hoest en nies in je elleboog, en was zodra je kunt die kleding ook direct
– Altijd een pak tissues op zak, en gebruik ze
– Ga niet naar buiten als je griepverschijnselen hebt, maar vraag of iemand boodschappen voor de deur wilt neerzetten
– Ga niet hamsteren in supermarkten. Denk aan je medemens en vooral de mensen in de zorg en sociale dienstverlening. Er is genoeg eten als we allemaal normaal boodschappen doen

Veel liefde voor jou, en samen staan we sterk.

Liefs, Lavinia en team I Love Health

De originele blog lees je hier terug op de website van Lavinia. 

Bronnen:
http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n14.shtml
http://orthomolecular.org/resources/omns/v16n04.shtml
https://rinekedijkinga.nl/veelgestelde-vragen/schildklier,-voeding-en-leefstijl-bij-een-te-lage-werking.html
https://www.praktijkvanas.nl/artikel/Essentiele-Suikers.htm

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

 1. Er komen eindelijk uit de medische wereld tegengeluiden. Zoek eens op Prof. Dr. Sucharit Bhakdi.

  Maak een eind aan deze massahysterie, angst hoort niet onze raadgever te zijn.