Maak maandag jouw lievelingsdag!

Life, Mind  /   - 

‘YAY IT’S MONDAY’ – said no one ever. Bleh, die wekker op maandag voelt toch altijd nog ietsje zwaarder dan de rest van de dagen. Het lijkt altijd te regenen, je lievelingsbroek zit in de was, op werk is iedereen chagrijnig en je mailbox staat ramvol. It’s all about your mindset honey. Vanaf vandaag spring jij je bed uit. Want met deze lifehacks wordt jouw maandag jouw lievelingsdag van de week.

Begin niet gehaast

Vanaf het moment dat de wekker ging (ok na 3 keer snoozen) lijkt ALLES verkeerd te gaan. Herken je dit gevoel op de maandagochtend? Zet je wekker op maandag 5 minuten eerder. Zo begin je je week niet gehaast. Neem de tijd om te douchen, een leuke outfit uit te zoeken, zet een kopje koffie en maak een ontbijtje voor jezelf. Sta op omdat het een nieuwe dag is, niet omdat je naar je werk moet. Zo voorkom dat je de hele dag/week achter de feiten aan blijft lopen. Die 5 minuten slaap haal je vanavond wel weer in.

Ochtendroutine

Creëer een fijne ochtendroutine voor jezelf.  Zet bijvoorbeeld gelijk een lampje aan als de wekker gaat, zo hoef je niet in het donker wakker te worden. Put on your favorite spotify list. Maak een ontbijtje voor jezelf.

Verheug je op iets leuks

Wie zegt dat maandagen saai moeten zijn? Plan iets leuks op maandag. Ga tussen je werk door met een vriendin lunchen of plan ’s avonds een date met je lover. Koop een kaartje voor die leuke film of kook een waanzinnig lekkere maaltijd voor jezelf. Iets waardoor jij jezelf verheugt op de maandag. Zo zet je gelijk een positieve vibe voor de rest van de week.

Nieuw begin

Zie de maandag niet als ‘het einde van je weekend’ maar juist als het begin van een nieuwe week! Wees een beetje dankbaar voor deze nieuwe week en alle nieuwe dingen die daar weer bij komen kijken.

No big deal

Maak niet een too big deal van die maandag. Het is gewoon een dag, net als dinsdag, donderdag en zondag. Have fun en onthoud als je echt een shitdag hebt: ook deze maandag gaat weer voorbij.

Wat zijn jouw tips voor een leuke maandag? Deel het in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  1. Hello,

    J’aime beaucoup cette thématique!

    Je pense aussi que si les gens faisaient un boulot qui les épanouissaient, ils auraient moins de mal à le dimanche soir. Pour beaucoup, on a tendance à favoriser le confort à la croissance et on reste bloqué dans une routine professionelle qui ne nous convient pas.

    Anywayyyy, merci pour la lecture et belle journée!