Hoe leer je om van je lijf te houden? Zo dus!

Health, Life, Mind  /   - 

Het klinkt zo makkelijk: houden van je lijf. In de praktijk is het vaak toch lastig en voor zoveel vrouwen herkenbaar. Hoe moet je houden van je lijf? Natuurlijk zijn we ons allemaal bewust van de kracht van ons lichaam. Diep van binnen weten we heus wel dat we soms wat liever voor ons lijf mogen zijn. Maar zodra het zonnetje gaat schijnen begint de eerste bikini stress al. Zou ik mijn zomerkleren nog passen? Kan dit korte broekje wel? Hoe raak ik zo snel mogelijk nog even die 2 kilo kwijt? Soms zelfs zo erg dat we een beetje op zien tegen de zomer. Wij geven jou tips om van je lijf te leren houden.

8 tips om van je lijf te leren houden

1. Zorg goed voor lijf

Of jij nou goed voor jezelf zorgt door gezond te eten, te sporten, af en toe frisse neus halen, een stapje terug te nemen of een keer een stuk chocola eet op de bank. Ga bewust met je lichaam om en zorg er goed voor. Jouw lichaam doet ontzettend veel voor jou! Geef dat ook een beetje terug. Als je goed voor je lijf zorgt, leer je je zelf steeds een beetje beter kennen en dat kan jou helpen om van je lijf te gaan houden.

2. Luister naar je lichaam

Luister goed naar je lichaam en geef waar het om vraagt. Jouw lichaam is heel goed in staat om aan te geven wat je nodig hebt. Sterker nog, je lichaam geeft het vanzelf aan. Wij zijn alleen veel te snel geneigd om hier overheen te gaan. Jezelf net een stukje verder pushen. Met alle gevolgen van dien. Jouw lichaam probeert jou ieder moment van de dag iets te vertellen. Misschien heb je te weinig gedronken, te lang stilgezeten, iets te hard gesport of net een afspraak teveel gepland. Ga niet over die grenzen heen. Jouw lijf kent jou beter dan wie dan ook.

3. Denk terug aan je jongere-ik

Ken je dat gevoel? Dat je terug kijkt naar oude foto’s en bij jezelf denkt: ‘had ik maar gezien hoe mooi ik was’. Stel jezelf voor dat je over 20 jaar naar je foto’s kijkt van nu en kunt denken: terecht dat ik blij was met mezelf.

Benieuwd naar de rest van de tips? Die lees je hier op Vrouw.nieuws.nl.

Wat zijn jouw tips om van jezelf te houden?

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *