Project gelukspot // Jouw geluk in 2020

Life, Mind  /   - 

Hoe staat het met de goede voornemens van 2020? Ik heb dit jaar besloten dat mijn goede voornemen alleen maar gaat over mijn geluk. De jaren van xx kilo afvallen, stoppen met drinken, meer sporten, minder snoepen laat ik achter mij. Ze hebben mij uiteindelijk nooit gebracht wat ik eigenlijk wilde: gelukkig zijn. Om dit jaar wat vaker stil te staan bij mijn geluksmomenten ben ik gestart met mijn gelukspot. Ik neem jullie een jaar lang mee met mijn gelukspot. En ik wil jullie vragen om met mij mee te doen.

Wat heb je nodig?

  • Glazen weckpot (of doos/box/zakje/whatever jij wil gebruiken)
  • Post-its
  • Pen
  • Optioneel: lichtjes, glitters, kraaltjes. Alles om jouw gelukspot op te pimpen!

Wat ga je doen?

Je hebt alles ingeslagen/verzameld wat je nodig hebt. Lekker bezig! Nu gaan we het volgende doen: elke keer als jij ’s avonds op de bank zit, of misschien wel als je ’s ochtends je bed uitkomt, en je ziet de pot, dan pak je een papiertje erbij. Schrijf vervolgens een klein geluksmomentje voor jezelf op. Bijvoorbeeld iets wat je hebt beleefd, waar je dankbaar voor bent. Een goed boek dat je hebt gelezen, een complimentje, een ontmoeting, lekkere maaltijd, leuk tv-programma of gewoon een gevoel. Deze briefjes verzamel je in jouw gelukspot. Het maakt niet uit hoevaak of hoeveel briefjes jij in de gelukspot stopt! Misschien merk je bijvoorbeeld dat je de ene week bijna elke dag een briefje in de pot wil stoppen. Maar als je het even een tijdje niet voelt, is dat ook oke. Aan het einde van het jaar maak je je gelukspot open en maak je een trip down memory lane langs alle geluksmomentjes van jouw jaar. Zo zie je maar, hoe rot je je soms ook voelt, het geluk zit in kleine dingen.

Gelukspot reminder

Elke laatste dag van de maand krijg je hier op ILH een reminder om jouw gelukspot bij te houden en geef ik jullie een kijkje in mijn gelukspot. Zo werken we samen aan ons geluk. Doe jij mee?

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *