Tips om alleen zijn // Me-time is niet eenzaam

Health, Life, Mind  /   - 

Alleen zijn. Me-time. Sommige mensen kunnen er geen genoeg van krijgen, andere hebben het liefst de hele dag mensen om zich heen. Ik vind het zo nu en dan heerlijk om even alleen te zijn. En het is onwijs belangrijk om het ook leuk te kunnen hebben in je uppie. En vergeet niet, alleen zijn is niet persé eenzaam. Waarom heb je andere mensen nodig om het leuk te maken? Wij geven jou tips voor happy alleen zijn. Even me-time ;)

Verwen jezelf

Bij ‘verwen jezelf’ denken een hoop mensen aan een reep chocola naar binnen werken, een nieuw setje kleren kopen of uren in de keuken staan voor een uitgebreide maaltijd voor jezelf. Tuurlijk, dat is ook jezelf verwennen en zo nu en dan hartstikke lekker. Maar het kan ook gewoon een warme douche zijn, of een simpele, gezonde maaltijd. Of misschien wel een rondje lopen om je hoofd leeg te maken. Een warme kop thee, een dekentje op de bank. ‘Nee’ zeggen als je écht geen zin hebt om af te spreken in de stad. Met verwen jezelf bedoelen wij vooral: geef toe aan waar je op dat moment het meeste zin in hebt.

Leg je telefoon weg

Eindelijk, een avondje geen eetafspraak, borrel, verjaardag etc. En voor je het weet lig je uren op de bank naar je telefoon te staren. Na 3 uur voelen je ogen een beetje branderig aan, je baalt dat je niks leuks aan het doen bent: want IEDEREEN in je timeline doet dat wel, en je kunt ook nog eens niet slapen. Moment alleen? Leg die telefoon weg. Lees een boek, of kijk gewoon even naar buiten. Zet een leuke serie aan op je laptop. Je hoeft niet altijd aan te staan voor de buitenwereld.

Ga erop uit

Alleen zijn hoeft echt niet altijd te betekenen dat je als een huismus op de bank zit met een slobbertrui aan en je haar in een knot (of juist wel, no one blames you) Trek een leuke outfit aan en ga op een terras zitten. Ergens ontbijten/lunchen/eten. Ga in je eentje naar de bioscoop. Klinkt misschien een beetje onwennig, maar waarom heb je daar iemand anders voor nodig? Hup. Geloof mij, word je hartstikke relaxt van.

tips alleen zijn, me-time, tijd voor jezelf

Dance like nobody is watching

Wanneer je alleen bent kun je alles doen zoals jij dat wil. Mee bléren met je muziek, dansen door de kamer, een boer laten (sorry not sorry), even keihard huilen. Niemand stoort zich er aan, want jij ben alleen. Je hoeft helemaal geen rekening te houden met een ander. Klinkt fantastisch toch?

Rust uit!

Zit je eindelijk lekker op de bank, alle tips om alleen te zijn in mind, en opeens overvalt je een gevoel van onrust. Waar slaat dit nou op? Waar is me-time nou eigenlijk goed voor? Ik mis een heleboel gezelligheid! No time for FOMO vriendin. Af en toe heb je het hartstikke nodig om gewoon ff uit te rusten. Neem je rust! Je doet het helemaal voor jezelf.

Plannen

Vorige week las je in deze blog wat iedereen in zijn/haar agenda zou moeten zetten. Ik citeer: ‘Plan een dag helemaal voor jezelf. Gooi voor een dag al je sociale contacten overboord en plan een dag helemaal voor jou in. Alles waar jij zin in hebt. Klinkt dat niet heerlijk?’ Dus hup, blok die dag/avond in je agenda. Ontvlucht het huis (of zet iedereen het huis uit). Lekker helemaal alleen.

Wat zijn jouw tips om alleen te zijn? Deel het in een reactie!

Liefs, Lindelotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *