Zomerdepressie // Als de zon niet schijnt in je hoofd

Life, Mind  /   - 

Op I Love Health hebben wij verschillende blogs staan over herfstdipjes en winterdepressie. Iets wat we heel normaal vinden. Het wordt grauwer buiten, vroeger donker, dagen zijn korter. Misschien voel jij je door de feestdagen eenzaam en daardoor minder happy. Gelukkig wordt het altijd weer voorjaar. Zodra de zon tevoorschijn komt verdwijnen die winterdipjes als sneeuw voor de sneeuw. Lekker naar buiten, snoet in de zon, instant happy feelings. Maar dat geldt niet voor iedereen. Want wat als de zon niet schijnt in je hoofd? Wij doken in het begrip ‘zomerdepressie’.

Zomerdepressie

In de zomer wordt het drukker op straat.  Iedereen gaat spontaan de deur uit om zonnestralen op te vangen. Als je snel overprikkelt bent, is dat soms best hectisch. Misschien herken je het gevoel wel dat je liever even een dagje binnen bleef omdat je geen zin had in mensen of drukte. Het kan voor sommige mensen leuke dingen doen echt in de weg staan. En juist leuke dingen doen is goed om sombere gevoelens tegen te gaan.

Wees lief voor elkaar

Wat voor mensen met een zomerdepressie extra moeilijk is, is het onbegrip. Wij kunnen ons allemaal vinden in het sombere gevoel dat de donkere, gure dagen in januari met zich meebrengen. Maar vinden het moeilijker om in te denken dat je niet gelukkig wordt van het zonnetje op je gezicht. Door je onbegrepen te voelen, kun je nog somberder worden.

Laten we met zijn allen wat liever voor elkaar zijn. Heb jij het idee dat iemand in jouw omgeving in de weken naar de zomer toe steeds somberder wordt? Praat er over. Probeer niet te oordelen, je kunt niet in iemands hoofd kijken.

Herken jij je in een zomerdepressie en wil jij jouw verhaal met ons delen? Wij zouden het fijn vinden om een mailtje van jou te ontvangen. 

Liefs, Lindelotte

Bronnen: MindblueDokter Bosman

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *