Take care of your hair // Tips tegen beschadigd haar

Health  /   - 

We love the beach look! Het liefst stylen wij ons haar elke dag zo dat het net zo zit als wanneer je een dagje aan het strand hebt gelegen. Maar je haar kan ook flink beschadigen in de zomer. Chloor, zeewater, een zonnebril in je haar, felle zon, hoge knotten; niet heel gek dat jij met een droge bos terug komt van vakantie. Weg beachy look. Wij delen met jou onze tips om goed voor beschadigd haar te zorgen!

7x tips tegen beschadigd haar

Droge punten knippen

Plan een afspraak in bij de kapper en laat je droge punten knippen. Doe het op dezelfde dag dat je terug komt van vakantie. Vooruit, de dag daarna is ook goed. Zo ben je gelijk af van de droge, beschadigde punten. Kun je er weer helemaal tegenaan.

Goede producten

Investeer in goede producten voor je haar! Ik ben fan van de producten van Keune. Met de Sun Shield lijn bescherm en herstel jij je haar optimaal van de zomer. Deze beschermen en herstelen je haar nadat het beschadigd is door de zon en chloorwater. De shampoo bevat zelfs een antichloorcomplex dat zonnebrandcrème, chloor en zout water verwijdert. Binnen no time weer glanzende lokken.

Wassen met ketchup

Ik griezel weer als ik hier aan terug denk. Vroeger waste mijn moeder, als we terugkwamen van vakantie, het haar van mij en mijn broertjes altijd met ketchup. Door het chloor, wat eigenlijk werkt als een chemische behandeling, kunnen jouw lokken een groenige gloed krijgen. Door je haar te wassen met ketchup verdwijnt die grauwige gloed als sneeuw voor de zon. Stap met een fles ketchup onder de douche en breng het aan op nat haar, voor het wassen met shampoo. Laat 2 minuutjes intrekken en spoel daarna uit. Was daarna je haar met shampoo en conditioner.

Afspoelen met koud water

Je haar gewassen met ketchup, shampoo en conditioner? Spoel je haar af met koud water. Zo sluit je de haarschubben. Hierdoor zal je haar er minder dof pluizig uitzien. Dat is natuurlijk precies wat we willen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DAISY OPPELAAR / I LOVE HEALTH (@daisyoppelaar) op

Deppen

Vrijwel iedereen is hier schuldig aan: je haar hard droogwrijven met een handdoek. Niet doen! Nat haar is kwetsbaar. Door te wrijven  breekt je haar sneller. Wikkel voorzichtig een handdoek om je haar heen en laat het opdrogen.

Vitamine B8

Zorg dat je voldoende vitamine B8 binnenkrijgt! Het wordt niet voor niets ook wel vitamine H(aar) genoemd. Vitamine B8 haal je uit eieren, melkproducten, sojaproducten, noten en pinda’s.

Haar-zonnebrand

Het is niet alleen belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon met een goede zonnebrand, maar ook je haar! De Sunshield spray van Keune heeft bescherming aan je haar en hoofhuid. De spray bevat SPF8, voorkomt uitdroging van het haar en brengt een laagje aan op het haar zodat het niet uitdroogt en waterbestendig is. Ideaal!

Wat zijn jouw tips tegen beschadigd haar in de zomer? Deel het met ons in een reactie!

Liefs, Lindelotte

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *