Since I Quit – Dé stoppen met roken app

Health  /   - 

2 januari 2013… The day after… De dag waarna? De dag na het stoppen met roken! Je bent waarschijnlijk niet de enige die als goede voornemen heeft om te stoppen met roken. En dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen!

Maar we begrijpen heus wel dat het ontzettend moeilijk is. Cold turkey, pleisters plakken, kauwgom kauwen, acupunctuur, laseren; het kan allemaal helpen. Maar uiteindelijk gaat het toch om je eigen doorzettingsvermogen en motivatie. En als je dat nou soms toch kwijt bent, bestaat er een hele toffe app voor je smartphone: Since I Quit.

Hoe werkt Since I Quit?

Het is heel simpel: je vult in wanneer je gestopt bent met roken (datum en tijdstip), hoeveel sigaretten je per dag rookte en hoeveel je per dag uitgaf aan sigaretten. Nadat je dit hebt ingevuld gaat er een klok en een calculator lopen die aangeven hoelang je bent gestopt, hoeveel sigaretten je hebt uitgespaard én hoeveel geld je hebt bespaard. En ik kan je verzekeren, dit kunnen zeer indrukwekkende getallen zijn! (Vriendlief is precies een jaar geleden gestopt en zowel het aantal uitgespaarde sigaretten als het bespaarde geld loopt in de duizenden…)

Nog even wat printscreens ter illustratie!

 • Hoe lang ben je gestopt?

since i quit

Jij vult in wanneer je bent gestopt en de klok gaat lopen.

 • Hoeveel sigaretten heb je niet gerookt en hoeveel geld heb je bespaard?

Jij vult in hoeveel sigaretten je normaal gesproken per dag rookte en wat dit kostte, en de app berekent hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoeveel geld je hebt bespaard sinds je bent gestopt. Vooral dit zijn zeer motiverende cijfers!

Als je al een jaar geleden gestopt bent, op 1 januari 2012, dan zien de aantallen er zo uit (op basis van 7 sigaretten per dag):

Since i Quit

De app ‘Since I Quit’ kun je downloaden in de Apple store – klik hier.

Ik vind het echt een super handige en motiverende app. De aantallen en bedragen spreken echt tot de verbeelding. Dus als je een moment van zwakte hebt en je een peuk wilt opsteken, pak dan snel je telefoon en check je app. Daar heb je veel meer aan.

Succes met stoppen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 reacties

 1. Stoppen met roken is iets wat niet onderschat mag worden. Het is voor de ene mens moeilijker dan voor de andere mens om te kunnen stoppen. Onthoud altijd dat je alle mogelijke manieren moet aanwenden om te kunnen stoppen en geef zeker niet op als het in begin niet lukt.

  Deze app lijkt allezins al een perfect hulpmiddel te zijn

  1. Hey Josh,
   Hmm… ik heb het even geprobeerd op te zoeken voor je. Maar ik kan er niets over vinden. Volgens mij is deze app alleen beschikbaar voor iPhone. Jammer! Als je zelf uiteindelijk een goede stoppen-met-roken-app voor Android vindt, let us know! Er zijn vast meer quitters met Android.
   groetjes!