Golden tips voor je dagelijkse dosis vitamine C

Food, Health, Life  /   - 

Voldoende vitamine C binnenkrijgen is iets wat ik heel belangrijk vind. Zowel voor mij als voor mijn dochter. Zo heeft het een functie als antioxidant en houdt het je weerstand gezond. Het liefste zorg ik ervoor dat ik tijdens mijn ontbijt al mijn dosis vitamine C binnen heb. Dan zit ik voor de rest van de dag goed. In deze blog laat ik je zien hoe ik ervoor zorg dat ik ’s ochtends mijn dagelijkse dosis vitamine C binnen krijg.

Vitamine C ontbijt

Vitamine C vind je in verschillende soort groenten en fruit, zoals sinaasappelen en kiwi’s. Ideaal voor bij je ontbijtje. Daarom voeg ik graag 1 of (doe eens gek ūüėČ ) 2 kiwi’s toe aan mijn start van de dag.¬†Kiwi‚Äôs zitten dus boordevol met vitamine C, antioxidanten en zijn een¬†natuurlijke bron van vezels.¬†Mijn gouden tip voor jou is de Zespri SunGold kiwi.¬†Heerlijk zoet en fris en dus perfect voor bij je ontbijtje. Fun fact: Zespri SunGold kiwi’s bevatten 3x zoveel vitamine C als sinaasappels.¬†Een Zespri SunGold kiwi bevat namelijk 161, 3 mg vitamine C per 100 gr, voor 100 gr sinaasappels¬†is dat 53,2 mg. Dus¬†door slechts 1 kiwi toe te voegen aan je ontbijt, zit je al aan je dagelijkse dosis vitamine C. Zo makkelijk √©n lekker kan het zijn!

Mijn favo kiwi brekkies

Ik kan je talloze idee√ęn geven om kiwi’s in je ontbijt te stoppen. Wat dacht je van een smoothie? Zowel de friszure Zespri Green kiwi als de Zespri SunGold zijn daar heerlijk in. Een plak bananenbrood met kiwi topping. Een kiwi uit het vuistje of een heerlijke kiwi juice. Of deze heerlijke chiapudding met kiwi puree. ¬†En wat dacht je van kiwi als topping op je (soja) yoghurt met granola? Zo zie je maar hoe makkelijk het is om tijdens je brekkie meteen je dagelijkse dosis vitamine C binnen te krijgen.

Zespri SunGold x Daisy

Benefits van vitamine C

Nog even een keer op een rijtje: waar is vitamine C nu zo goed voor? Vitamine C ondersteunt de opname van ijzer en is goed voor het zenuwstelsel. Daarnaast ondersteunt het je energieniveau en helpt het om vermoeidheid te verminderen. Verder heeft het een anti-oxidatieve werking en dus helpt het je beschermen tegen invloeden van buiten af. Tot slot ondersteunt het de vorming van collageen. Iets wat afneemt als je ouder wordt. Collageen draagt namelijk bij aan een goede conditie van de bloedvaten, instandhouding van sterke botten, je kraakbeen, de conditie van de huid en het behoud van een sterk gebit.

Dus hup, voeg snel een kiwi toe aan je ontbijtje voor jouw dagelijkse vitamine boost.

Liefs,

Daisy

[Advertorial¬†‚Äď dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Bron:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *