3 x mijn favo power ontbijtjes voor Izzy en mij

Food, Health, Ontbijt, Recepten, Smoothie  /   - 

Ik hoor wel eens van mensen dat ze niet ontbijten. Daar snap ik he-le-maal niks van. Voor mij is dat echt ondenkbaar. Ten eerste: hallo, eten is altijd lekker. En hallo: je hebt toch energie nodig!? Daarom deel ik nu vier redenen waarom ontbijten zo belangrijk is!

Energie ✔️

Ik word wakker en zou in principe 3 minuten later al kunnen eten. Want: altijd trek! Ik probeer van het ontbijt altijd iets gezonds en lekkers voor Iz en mij te maken. Het is voor mij echt een energie kickstart. Met een lege maag kan ik precies niks. Ik sport meestal in de ochtend, dus dan heb ik ook wel echt een goede bodem en energie nodig.

Gezonde start met vitamine C ✔️

Ook vind ik het ontbijt altijd een belangrijk moment om gezond aan je dag te beginnen. Een goed begin is het halve werk. In mijn ontbijt verwerk ik al het fruit wat ik op een dag eet. Heel soms eet ik later op de dag nog wat fruit, maar meestal zorg ik al dat mijn stuks fruit per dag in het ontbijt zijn verwerkt. Want: vitamines!

Vezels ✔️

Zespri kiwi’s eet ik al jaren. Het begon ooit, en dan heb ik heb ik het echt over dat ik begin 20 was, met kiwi’s door mijn yoghurt in de ochtend, omdat kiwi’s veel vezels bevatten, wat goed is voor je stoelgang. Ik had sinds mijn tienerjaren PDS klachten. En toen ik kiwi bij het ontbijt nam, merkte ik echt een positief verschil met betrekking tot die PDS klachten.

Voorkom snaaien ✔️

Ook is het ontbijt voor mij een goede reden om niet te gaan snaaien. Ten eerste omdat je een gevuld buikje hebt en dus minder honger. Maar ook, omdat ik de dag zo lekker gezond start met een goed ontbijt én daarna sporten, zet ik de toon om de rest van de dag ook gezond(er) te eten en leven. En zo voorkom ik ongezond snacken.

Kom maar door met die recepten! Want met een kiwi maak je een mega lekker én gezond ontbijtje. Zo is de kiwi van nature rijk aan smaak, vitamine C én vezels. En laat die ingrediënten nou enorm veel goeds doen voor jouw energielevel. Zo start jij jouw dag vol energie! En de recepten zijn allemaal kiddo proof. Want Iz eet lekker mee. T

Recept: Mug cake met kiwi

ingrediënten voor 1 persoon

 1. 40-50 gram havermout
 2. 1 ei
 3. 1 banaan
 4. 1 à 2 Zespri kiwi’s

Bereiding: Prak de banaan in een kommetje en voeg het ei er aan toe. Meng vervolgens de havermout er goed door. Zet zo’n 2 à 3 minuten in de magnetron, afhankelijk van je stand, maar totdat de mug cake stevig is. Snijd de Zespri kiwi in stukjes en garneer de mugcake ermee. mug cake met zespri kiwi

Recept: Groene Power Smoothie

ingrediënten voor 2 personen

 1. 2 bananen
 2. 3 Zespri kiwi’s
 3. 6 blokjes diepvries spinazie
 4. evt. ander (diepvries) fruit
 5. (plantaardige) melk
 6. Havermout

ik vul de smoothie vaak nog aan met wat superfoods of proteïne poeder voor extra voedingstoffen. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en klaar ben je. groene power smoothie met kiwi zespri

Recept: Yoghurt met kiwi en granola

Ingrediënten voor 1 persoon

 1. Yoghurt naar keus (wij eten altijd plantaardige zuivel thuis)
 2. 2 Zespri kiwi’s in stukjes gesneden
 3. Granola of muesli (met zo min mogelijk suiker)
 4. Evt. weer aanvullen met superfoods voor extra vitamientjes!

mug cake met zespri kiwi Hoe ontbijt jij met kiwi? Heel benieuwd naar jouw ontbijt tips! Sharing is caring 🙂

Liefs!

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie