De gezonde broodtrommel #backtoschool

Food, Health, Life, Recepten  /   - 

Izzy wordt in november 4! Wauw, wat gaat het ineens hard. En dan gaat ze natuurlijk ook naar de basisschool. Ze heeft het er al maanden over. En ik denk dat ze er echt klaar voor is. Ter voorbereiding lezen we boekjes over voor het eerst naar school gaan. Een favoriet boekje van haar is: Bobbi gaat naar school. Hierin gaat beertje Bobbi voor het eerst naar de basisschool en komt alles voorbij. Van spelen in de poppenhoek, tot namen lezen, moeders op het schoolplein, overblijven en eten vanuit de broodtrommel.

En dat laatste is een ding voor Iz. Elke keer weer vraagt ze me: wat is een broodtrommel?! En ik weer uitleggen dat dat een bakje is met brood en allemaal gezonde dingen die ze dan op school op eet. Ze vindt het maar wat interessant.

Laatst kreeg ze een regenboog broodtrommel cadeau (ook wel über hip een Bento Box genoemd, heb ik mij laten vertellen!) Je begrijpt: ze kan niet wachten tot ze naar school gaat en de broodtrommel kan testen! Dus gingen we nu al lekker picknicken in het park, mét de broodtrommel.

Ik vind het super belangrijk dat Izzy veel fruit eet. Dus we starten de dag standaard met een ontbijt met fruit. En overdag krijgt ze ook minstens 1 keer een stuk fruit als tussendoortje. Een van haar favoriete fruitsoorten is een kiwi. Daarom vulde ik de broodtrommel ook met stukjes Zespri kiwi. Hoewel ik ‘m zelf vaak door midden snijd en uitlepel, heb ik de kiwi voor haar geschild en in stukjes gesneden.

Fruit, en dan met name kiwi’s zijn dé manier om voldoende vitamine C binnen te krijgen. Kiwi’s zijn vitamine bommetjes, bevatten vezels en zitten ook nog vol smaak; een ideaal stuk fruit voor kinderen! zespri kiwi broodtrommel

Tijdens de picknick greep ze als eerste naar de kiwi, zo lekker vindt ze het!

Tip! Doe het Zespri memoriespel met je kleine!

Wat zat er nog meer in de broodtrommel?

  • 2 boterhammen (1 x vega smeerworst, 1 x vegan chocopasta
  • 1,5 Zespri kiwi in stukjes gesneden
  • een knijpzakje fruit
  • rauwkost (komkommer en paprika zijn favoriet)

zespri kiwi broodtrommel

Wat zit er in de broodtrommel van jouw kindje(s)? Leuk als je dit deelt in de comments. Kunnen we van elkaar leren! ik ben immers een rookie als het aankomt op basisschool broodtrommels! Een ding is zeker: er gaat sowieso een kiwi in!

Liefs

Daisy

[Advertorial – Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Zespri kiwi’s. dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *