Boost je weerstand met deze (groene) tips!

Food, Health  /   - 

Een goede gezondheid en weerstand zijn altijd belangrijk. Al helemaal voor mij, miss I Love Health 😉 Maar tegenwoordig, in deze gekke tijden van een pandemie, waar veel valt of staat met een goede weerstand, is het zo mogelijk nog belangrijker om voor een goede weerstand te zorgen. Ik hoop natuurlijk dat je altijd al een kijkje nam op mijn site voor healthy lifestyle tips. Maar als je dat nog niet deed, doe dat nu dan zeker! Je kunt met voeding en lifestyle namelijk echt veel doen voor je gezondheid. Ik wil in deze blog focussen op je weerstand boosten met vitamine C.

Vitamine C

Vitamine C is een belangrijke antioxidant die zorgt voor een betere weerstand en daarnaast zorgt het voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Het is echt heel belangrijk voor je lijf dus. Vitamine C zorgt verder voor een goed functionerend zenuwstelsel en bevordert de opname van ijzer. Deze vitamine zit in fruit, groente (o.a. rode paprika, peterselie, spinazie, spruitjes) en aardappelen.

Vitamine C in kiwi’s

Met name kiwi’s zijn rijk aan vitamine C. Groene kiwi’s bevatten zelfs meer vitamine C dan sinaasappels, namelijk 85,1gram per 100gr. Dat betekent dat één Zespri kiwi per dag eten al genoeg is voor de aanbevolen hoeveelheid vitamine C. De aanbevolen inname in Europa is 80 mg per dag.  kiwi

Zoals ik net al zei is vitamine C is essentieel voor onze gezondheid. Goed om te weten is dat ons lichaam deze vitamine niet zelf aan kan maken. We moeten ze uit onze dagelijkse voeding halen. Zespri kiwi’s bevatten dus veel vitamine C. En dat is écht wat je wilt in deze tijd! Luister maar naar mij en boost je weerstand! 😉

Hoe eet je een kiwi?

Er zijn veel manieren om een kiwi te eten of te verwerken in gerechten! Wat dacht je van door een smoothie? Of een juice ervan maken? Of een kiwi zo uit het vuistje? Ik snijd ‘m dan altijd doormidden. En lepel ‘m met een theelepeltje uit. Izzy vindt die manier van kiwi eten ook helemaal leuk. Ook snijd ik vaak een kiwi in stukjes door mijn ontbijtje met (soja) yoghurt en ontbijtgranen. Ook lekker: een boterham met huttenkase en plakjes kiwi! Of maak een lekkere salade met stukje kip en kiwi, die combi vind ik ook top. Zelfs in baksels zoals bananenbrood of een taart is het heerlijk.

Op I Love Health vind je heel veel recepten met kiwi erin.

bananenbrood met kiwi
Dit recept met Zespri kiwi’s komt deze week online! Stay tuned…

A kiwi a day…

Een andere fijne bijkomstigheid van de kiwi, naast die vitamine C boost, is dat groene kiwi’s goed zijn voor een gezonde darmwerking. Een tip die ik al jaren toepas, is het eten van een rijpe groene kiwi op mijn nuchtere maag. Volgens mij was het mijn oma die mij die tip jaren terug al gaf. Kiwi bevat namelijk actinidine. Dat is een natuurlijk verteringsenzym dat alleen aanwezig is in kiwi’s. Het speelt een belangrijke rol in de spijsvertering van maag en darmen. Actinidine is in staat om uiteenlopende eiwitten af te breken. Het eten van een groene kiwi zou daarom een natuurlijke oplossing kunnen zijn voor mensen met spijsverteringsproblemen.

Bij mij werkt het altijd goed in elk geval heel goed! Daarom…. a kiwi a day… precies 😉

Liefs,

Daisy

[Advertorial – dit verandert echter niets aan onze mening of oordeel over een product of merk]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie