Kiwi juice || Vitamine C-bom

Dranken, Recepten  /   - 

Onlangs werd ik gevraagd om deel te nemen aan de Zespri kiwi challenge van 14 dagen. Leuk, I’m in! Al zal dat voor mij niet echt een challenge zijn omdat ik toch al dol ben op kiwi’s. Al moet ik zeggen dat ik ze de laatste tijd wel iets minder at omdat ik meer into peren ben op het moment. En te veel fruit eten wil ik ook weer niet i.v.m. de (natuurlijke) fruitsuikers. Maar door deze challenge zitten de kiwi’s weer helemaal in m ’n systeem. Door dagelijks 2 kiwi’s te eten zou je je veel vitaler, energieker en blijer moeten voelen (aldus een onderzoek van de Universiteit van Otago). Ik ben benieuwd! Eén van de receptjes die ik meerdere keren met de kiwi’s maakte, is een kiwi juice; een heerlijk ‘romig’ sapje dat tjokvol vitamine C en antioxidanten zit. Dit zorgt voor een sterker immuunsysteem en een anti-aging boost.

Kiwi's, Zespri
Mijn voorraadje kiwi’s voor de 14-day Kiwi Challenge!

Ingrediënten kiwi juice

Voor 1 persoon (flink glas)

 • 2 kiwi’s
 • 1 appel of 1 peer

Bereiding kiwi juice

Was de kiwi’s en de appel of peer even onder de kraan. Doe ze vervolgens in je sapcentrifuge of slowjuicer*. Ik doe dit met schil en al, alleen het steeltje van de appel of peer verwijder ik. En juicen maar!

Voila: een heerlijk glas groen sap boordevol vitamine C. Cheers!

*Als je geen slowjuicer of sapcentrifuge hebt, kun je de ingrediënten ook in je blender verwerken. De substantie is dan wel wat dikker. Ik zou er in dat geval wat water bij doen zodat je het beter kunt drinken.

kiwi sap juice peer sap

Eet jij graag kiwi’s? Hoe eet je ze dan? ‘Zo uit het handje’? Of ken je nog lekkere receptjes voor kiwi juice of ander lekkers?

Zespri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 reacties

 1. Hoi.

  Ik had een vraagje, wat voor soort sapcentrifuge heb jij gebruikt?

  Ik heb een prinses sapcentrifuge kan ik daar de kiwi’s ook met schil in doen?

 2. Ik maak ook elke dag sapjes maar wil eigenlijk over op 1 keer in de week juicen en dan invriezen. Al het hele weekend zoek ik naar goede flesjes om sap in te vriezen maar ik kan niets vinden. Heeft iemand een idee?

 3. Oehhh lekker! Kiwi en peer is allebei heerlijk dus ga zeker dit sapje proberen! Ook een aanrader; kiwi samen met banaan schijfjes door de havermout.. Yummmm!

 4. Hoi Daisy,

  Ik heb sinds gister een sapcentrifuge in huis (super blij mee :D), en nu vroeg ik me af of je sapjes ook kunt invriezen in porties en hoe je dit het beste kunt doen. Wil in t weekend lekker wat sapjes maken zodat ik er doordeweeks elke dag èèn kan meenemen naar mn werk. Heb je misschien tips?
  Weet je ook welk fruit/groente het meest geschikt is? Had begrepen dat bijv banaan niet kan.

  Alvast bedankt! Groetjes,

  Liesbeth

  1. Hi Liesbeth,

   Goed bezig met je sapcentrifuge!! Fijn apparaat 🙂 En goed idee om het in te vriezen. Scheelt je een hoop werk doordeweeks (schoonmaken!!! pfff) Ik heb het zelf nooit eerder gedaan – invriezen – maar er is niks mee volgens. Ik zou ze dan wel direct invriezen, dan weet je zeker dat de vitamines niet verdwijnen (wat wel gebeurt als je het lang in de koelkast laat staan). Donkere flesjes schijnen ook een positief effect te hebben op het langer behouden van alle vitamines als j het niet direct opdrinkt.
   Banaan kan inderdaad niet in het apparaat en avocado ook niet. Verder vrij wel alles hoor.
   Succes!

   Groetjes,
   Daisy

 5. Als ik mijn kiwi’s in mijn juicer doe zonder ze te schillen krijg ik echt een hwel vies sapje. Heel ‘harig’? Merk je zelf al dat je je energieker en vitaler voelt zoals dat onderzoek beweerd? Ben benieuwd!

 6. ik vind kiwi’s heerlijk en gebruik ze vaak in Smoothies…maar heb nu een kiwi met pannenkoeken ticje (tijdelijk hoop ik)en ook dit is jammie!

  1. Hoi Tessa,

   Ik eet zo’n 2 a 3 stuks fruits per dag. Met zo’n sapje heb je natuurlijk wel gelijk alles binnen. Dus dat verschilt. Ik kijk er niet heel ‘spastisch’ naar. Beter een kiwi of peer te veel, dan een zak chips denk ik dan maar.

   groetjes,
   Daisy