LOVE YOUR BIKINI BODY

Health  /   - 

Ook op I Love Health gaat het, zeker met zicht op wat zonnestralen, wel eens over het krijgen van je o zo gewenste bikini body. Verhoog je verbranding door het eten van een bepaald super foodje, werk aan een mooie huiding met core workout tips of doe mee met de afslankmethode van NewFysic. Allemaal niks mis mee natuurlijk, een kilootje afvallen als het nodig is, of lekker sporten. Sterker nog, een gezond en fit lijf vind ik heel belangrijk. Maar nóg belangrijker is dat je je lijf accepteert, met alle eventuele ‘imperfecties’ erbij. Makkelijker gezegd dan gedaan, vertel mij wat. Maar wel heel erg waar. Daarom deel ik heel graag deze 5 tips die ik vond op Misslipgloss.nl voor het blij zijn met je beach body. Ik ga keihard mijn best doen om ze in mij op te nemen en hopelijk jij ook – als je deze tips goed kunt gebruiken.

Accepteer je lijf

Het klinkt simpeler dan het is, I know. Maar uiteindelijk draait het hier wel om. Wat misschien helpt is om tien dingen op te schrijven die je mooi aan jezelf vindt. Dat kunnen ook kleine dingen zijn, als je het moeilijk vindt. Van je mooie, lange wimpers tot je perfecte grote teen bijvoorbeeld. Of je hebt gewoon een lekker kont?! Schrijf het op, herhaal het voor jezelf en blijf je daar op focussen. Bikini body beach

Stop met vergelijken

Wat is het toch dat we altijd maar kijken naar anderen? Mijzelf incluis hoor! Ik vergaap me al jarenlang aan de Doutzens op deze wereld en hun immens strakke buik. Hoe dan!? (The answer: Goede genen, ijzeren discipline en tijd en geld om keihard te trainen.) Maar he, ik ben een Hollandse meid en niet getrouwd met Sunnery. Dus vergelijken heeft geen zin. Doe je het toch, vergelijk je dan in ieder geval realistisch. Maar nog liever: stop er gewoon mee.

Let it go en maak lol

Bedenk hoeveel meer lol je kunt hebben als je het loslaat. Hoe kun je genieten als je in je hippe bikini of zwembroek op het strand ligt, en je bent alleen maar bezig met het inhouden van je buikje en het liggen in ‘de juiste pose’ zodat je het slankst lijkt. Ooit gelezen: Half op je zij liggend met je benen op elkaar en je arm onder je kin, komt je figuur het mooist uit. Seriously! Hoe lees je dan een boek of word je mooi bruin? Let. It. Go.

Laat bikini’s thuisbezorgen

Het is geen pretje, in die te krappe pashokjes met lelijk licht over je onderbroekje heen die bikini passen. Laat er daarom gewoon een aantal thuisbezorgen zodat je lekker thuis kunt passen en bestel meerdere maten. Zo voorkom je irritaties van bikini’s die niet goed zitten en retour moeten. In de comfort zone van je eigen slaapkamer pas je een stuk relaxter. Believe me.

LOVE YOURSELF!

Dit is de moeilijkste stap en gaat verder dan jezelf accepteren. Hoe zit het met je eigenwaarde, hoe denk je over jezelf? Het kan een (vervelende) oorzaak hebben dat jij niet positief over jezelf denkt. En dat is heel vervelend voor je. Ga daarmee aan de slag. Echt. En zorg vooral goed voor jezelf, van binnen en van buiten.

En last but not least:

Neem al deze tips in acht en shinen zul je op het strand! How to get a beach body

Ik ben voor deze tips geïnspireerd door een artikel dat onlangs verscheen op beauty blog Misslipgloss. Omdat het ook tips zijn die ik zelf ter harte moet nemen, wil ik ze graag met jullie delen. Soms lijkt het misschien alsof ik het allemaal zo goed weet en doe met sporten en gezond eten, maar ik ben ook een mens en heb zeker wat aan bovenstaande tips!

xxx

Geef een reactie