Alles over celzouten // Zo kom jij weer in balans

Health  /   - 

Cel…watte? Celzouten. Tot voor kort had ik hier nog nooit van gehoord. Ik verdiepte me in celzouten en ik vind het te interessant om niet met jullie te delen. Zelf heb ik bijvoorbeeld ontzettend snel blauwe plekken. Een kort rokje is toch vaak minder charmant als je benen onder de blauwe plekken zitten. Iemand vroeg mij of het slikken van celzouten al had geprobeerd. In deze blog vertel ik jullie wat celzouten precies zijn én waarbij deze ondersteunen. Lees je mee?

Wat zijn celzouten?

Celzouten zijn mineralen die van nature in ons lichaam voorkomen. De mineralen bevinden zich in je cellen. Ze spelen een grote rol in de stofwisseling. Er bevindt zich vanaf de geboorte een bepaalde hoeveelheid celzouten in je lichaam. Je kunt je voorstellen dat je lichaam deze zouten verbruikt. Deze voorraad wordt weer aangevuld uit eten en drinken.

Wanneer je te eenzijdig eet of een bepaalde levensstijl hebt, kan het voor komen dat de voorraad opraakt. Je lichaam maakt celzouten immers niet uit zichzelf aan. Dit kan leiden tot een tragere stofwisseling van deze cellen. Als het niet lukt om alle zouten uit voedsel te halen, kun je er voor kiezen om extra van deze zouten te nemen. Verschillende vormen hiervan zijn zuigtabletjes of via crèmes of lotions.  De celzouten volgens dr. Schlusser bevatten verkleinde minerale zouten zoals die van nature in en om de lichaamscellen voorkomen.

Kort lesje geschiedenis. De eerste celzouten werden in 1873 beschreven door dr. Schüssler, een biochemicus die onderzoek deed naar natuurlijke geneesmiddelen. Schüssler ontdekte twaalf minerale zouten, die vervolgens naar hem zijn vernoemd. Volgens Schüssler waren deze zouten essentieel voor de werking van het menselijk lichaam. Ieder soort heeft een andere werking.

Wanneer gebruik je celzouten?

Je kunt je lichaam zien als een huis. Soms is je huis een grote troep. Het probleem is alleen: wanneer je moe bent en geen energie hebt, ga je die rommel waarschijnlijk niet opruimen. Wanneer er lichamelijke klachten zijn en je je moe en futloos voelt, heeft het lichaam geen energie om dit te herstellen. Zonder energie kan de rommel niet worden opgeruimd. Celzouten kunnen ervoor zorgen dat het lichaam wat extra energie krijgt.

Bij zo’n beetje ieder denkbaar proces in je lichaam zijn minerale zouten betrokken. Een balansverstoring in de minerale zouten kunnen zorgen voor allerlei klachten. Slecht slapen, emotioneel, snel van slag, gestresst enzovoort. Als die klachten steeds terugkeren, of lang blijven, kan dit wijzen op een tekort aan mineraal zouten. Het aanvullen of herstellen van de mineraal zouten kun jij een handje helpen door extra mineraal zouten te nemen.

gezond, healthy

Verschillende soorten klachten

Er zijn dus 12 verschillende soorten celzouten van dr. Schlusser. Iedere soort celzout kan jou helpen bij andere soorten klachten. Zo kunnen verschillende celzouten helpen bij verschillende soorten hoofdpijnen, cravings of verschillende soorten slaap problemen. Heb je bijvoorbeeld last van hoofdpijn achter je voorhoofd? Dan kunnen celzouten 10 en 11 jouw helpen. Heb je ast van slaperigheid overdag? Dan is celzout 5 goed om te nemen. Juist moeite met doorslapen? Dan kan nr. 2 weer effectief zijn. Neem vooral hier en hier even een kijkje welke celzouten passen bij jouw klachten.

Cravings en celzouten

Verlangen naar: Gekoppelde celzouten
Alcoholnr. 7 Magnesium phosphoricum
Azijnnr. 2 Calcium phosphoricum
nr. 8 Natrium chloratum
Bewegingnr. 2 Calcium phosphoricum
nr. 11 Silicea
Bitternr. 6 Kalium sulfuricum
nr. 10 Natrium sulfuricum
Cacao, chocoladenr. 7 Magnesium phosphoricum
Eenzaamheid, vluchten voor de wereld       nr. 5 Kalium phosphoricum
nr. 8 Natrium chloratum
Eten nr. 9 Natrium phosphoricum
Frisse luchtnr. 6 Kalium sulfuricum
Drinken nr. 8 Natrium chloratum
Gerookt speknr. 2 Calcium phosphoricum
Ketchupnr. 2 Calcium phosphoricum
Keukenzoutnr. 8 Natrium chloratum
Koffienr. 7 Magnesium phosphoricum
nr. 3 Ferrum phosphoricum
Meelproductennr. 9 Natrium phosphoricum
Melknr. 2 Calcium phosphoricum
nr. 4 Kalium chloratum
Nicotinenr. 7 Magnesium phosphoricum
Notennr. 5 Kalium phosphoricum
Olijvennr. 2 Calcium phosphoricum
Eten (ook net nadat u gegeten heeft)nr. 5 Kalium phosphoricum
Ontspanningnr. 8 Natrium chloratum
Sterk gekruid etennr. 2 Calcium phosphoricum
nr. 8 Natrium chloratum
Visnr. 2 Calcium phosphoricum
Vleesnr. 2 Calcium phosphoricum
nr. 8 Natrium chloratum + nr. 9 Natrium phosphoricum
Zoetigheidnr. 9 Natrium phosphoricum
nr. 11 silicea
Zuurnr. 9 Natrium phosphoricum
nr. 4 Kalium chloratum
nr. 7 Magnesium phosphoricum
nr. 8 Natrium chloratum

 

Celzouten kunnen bij nog heel veel meer klachten ondersteunen. Denk aan vermoeidheid, allergien, zweten, hoesten of depressieve gevoelens. Ik vind het zelf heel interessant om er van alles over te lezen en ontdek eigenlijk steeds meer. Neus dus vooral wat rond. Wellicht is het iets voor jou.

Heb jij vragen? Die kun je natuurlijk altijd stellen in een reactie.

Liefs, Lindelotte

Bron: Celzouten.com, celzouten.nl, celzouten.eu 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *