Palak Paneer // #FavFood van Nadja

Diner, Food, Recepten  /   - 

Tadaaa! Graag introduceer ik een gloednieuw rubriekje op I Love Health aan: #FavFood. In de rubriek #FavFood deel ik met jullie het lievelingsrecept van de leukste healthlovers/foodies/vriendinnen/collega’s. Een gerecht om mee te cocoonen op de bank, indruk maken op vriendinnen/schoonouders/familie of juist lekker zoet aan het bakken… Wat doet het áltijd goed bij hun en hun gasten? We trappen de nieuwe rubriek af met het lievelingsrecept van Nadja, de allerleukste & -beste mindfulness coach, zelfliefde-expert én mama.

#FavFood van Nadja: Palak Paneer

Ik moet toegeven dat ik op het moment maar weinig kook. Na vijf jaar in Bali te hebben gewoond was ik erg verwend met uit eten gaan en mijn partner kookt eigenlijk meestal. Toch vind ik het heerlijk om af en toe lekker te keuken in te duiken.
Mijn lievelings recept om te maken is palak paneer. Het is vegetarisch, makkelijk te maken en super lekker.  Ik heb zelf een tijd in India gestudeerd en woonde daar op de campus waar ik drie keer per dag Indiaas eten kreeg. En ik kreeg er geen genoeg van!

Ingrediënten

Dit recept is voor 2-3 personen 

 • 1,5 rode ui
 • Flinke zak vol met grote tomaten
 • 2 teentjes knoflook
 • 450 gram spinazie a la creme
 • 225 gram paneer kaas
 • Naanbrood
 • 1 tl Curry poeder
 • 1 tl Kurkuma
 • 1 tl Chilli poeder

Bereidingswijze Haal de spinazie uit de vriezer en laat deze ontdooien.

 1. Snipper knoflook en ui en snijd de tomaten en witte kaas in blokjes.
 2. Verwarm wat olie in een pan en fruit de knoflook en uien.
 3. Voeg na vijf minuten de tomaten hieraan toe.
 4. Voeg op gevoel de curry poeder, kurkuma en chilli poeder toe. Lastig om in te schatten? Start met een theelepel van alle drie de kruiden en proef of je de smaak lekker vindt.
 5. Giet het vocht wat uit de spinazie komt af en voeg de spinazie toe. Roeren tot het geheel warm is.
 6. Voeg op het laatste moment de witte kaas toe zodat het een beetje kan smelten. Draai dan het vuur uit.
 7. Serveer met naambrood (bak dit af of verwarm het in de toaster). Je bent ready!
Heerlijk en nog gezond ook! Je kunt ook nog wat (volkoren) rijst toevoegen. Een gezonde, lekkere maaltijd voor jezelf maken is een voorbeeld van zelfliefde. Het is een vorm van goed voor jezelf zorgen en je lichaam geven wat het nodig heeft. Wil jij meer leren over zelfliefde? 23 september gaat Nadja’s bekende zelfliefde challenge weer van start. Tijdens de gratis challenge krijg je vijf video trainingen over hoe jij de relatie met jezelf kan verbeteren EN maak je kans op een luxe retreat in Bali! Hier lees je mee en schrijf je je in!
Liefs, Nadja & het ILH-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *