First day of fall // 8 tips tegen een herfstdip

Health, Mind  /   - 

Summer is over. Het is vandaag the First Day of Fall. Het is weer de tijd van vallende blaadjes, pumpkin spices en dekentjes op de bank. Om niet in een sleur of herfstdipje te belanden, geven wij jou onze ultieme tips. De prachtige kleuren en de wat frisse temperaturen lenen zich bijvoorbeeld perfect om een rondje hard te lopen in het bos. En dat het al zo vroeg donker wordt buiten, is eigenlijk heel heel gezellig. En zeg je herfst, dan zeg je natuurlijk ook… pepernoten, precies! Die liggen ook weer volop in de winkel, heerlijk! Zie je, dat herfstdipje is nergens voor nodig.

1. Zorg ervoor dat je leuke dingen plant en doet

In de zomer ondernemen we veel: even een terrasje, een dagje strand. Wanneer je er voor zorgt dat je ook veel leuke dingen doet en onderneemt in de herfst en winter, kan dit al heel veel doen met je negatieve gevoel. Plan iets leuks voor komende maanden, en herhaal dat ieder jaar rond deze tijd van het jaar. Zo heb je iets om telkens naar uit te kijken. Ga bijvoorbeeld een weekend weg in de herfst, plan een feestje of scoor een nieuwe winteroutfit.

2. Blijf bewegen

In de herfst zijn we geneigd meer stil te zitten, waardoor afvalstoffen zich ophopen en dat zorgt ervoor dat je moe wordt. Blijf dus ook nu lekker sporten. Zoek een leuke fietsroute in de buurt en laat je haren wapperen. Trek je hardloopschoenen aan en maak zo’n mooi rondje door het bos. Daarna kun je jezelf belonen met een lekkere warme choco! Asics 360 protection, hardlopen tegen een herfstdip

>>Wat kun je het beste dragen tijdens het hardlopen in de herfst of winter?>>

3. Slaap voldoende

Je lichaam moet wennen aan de omslag van het weer en de koudere temperaturen. Veel mensen krijgen hierdoor last van vermoeidheid. Geef hieraan toe: een avondje lekker vroeg naar bed kan wonderen doen. In deze blog lees je slimme tips voor een goede nacht rust.

4. Slik extra vitamine D

In de zomer doen we voldoende vitamine D op door het zonlicht, maar zodra de ‘r’ in de maand komt, hebben veel mensen extra vitamine D nodig. Tijdens deze maanden kun je er voor kiezen om supplementen te slikken, zoals wij doen. Dit helpt om je herfstdip te voorkomen!

5. Eet voldoende fruit

Zet een rijk gevulde fruitschaal direct in het zicht en eet minimaal twee stuks per dag. Goed herfstfruit is banaan, appel, (stoof)peer, kiwi, druif en sinaasappel. Wat dacht je van een lekker peer kaneel smoothie?

>>8 x foods voor een happy herfst>>

6. Doe iets wat je nog niet eerder hebt gedaan

Iets doen wat je nog niet eerder hebt gedaan, is goed voor je gesteldheid: in je hersenen wordt dan een nieuwe verbinding gemaakt tussen de zenuwcellen, die nieuwe prikkels aansturen. Hier wordt je niet alleen vrolijker én slimmer door, maar je hebt gelijk ook iets te doen, waardoor je je focus verlegd en een herfstdip geen kans geeft. Zo heb ik vorige winter een avondcursus gevolgd, maar je kunt natuurlijk ook een nieuwe sport uitproberen, of zoals ik hierboven al schreef een lesje mindfulness of meditatie proberen. Check bijvoorbeeld eens deze online mindfulnesscursus van Mindfull Bali.

herfst, fall, herfstdipje

7. Ontspan

Doe bijvoorbeeld aan yoga, laat je masseren, ga naar de sauna, doe aan mindfulness of meditatie. Het is allemaal goed voor je lichaam en geest, waardoor je beter in je vel gaat zitten en minder last hebt van een herfstdip, ondanks het druilerige weer buiten.

8. Bereid een lekkere stamppot

Nog iets waar ik naar uit kan kijken: stamppotten! Vooral boerenkool (met worst) en andijvie vind ik heerlijk. En laat dit nu net ideale wintergroenten zijn. Ze bevatten namelijk een flinke dosis ijzer. IJzer zorgt ervoor dat je bloedcellen zich beter vullen met zuurstof en glucose. Dit kan je net wat meer energie geven. Inspiratie nodig? Wat dacht je van dit lekkere receptje hieronder? Of deze oer Hollandse andijvie stamppot? 

Ben jij gevoelig voor een herfstdip of winterdip of juist helemaal niet? Goede tips en adviezen zijn uiteraard altijd welkom hieronder in de comments!

Liefs Mirte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *